PRÁVĚ ČTU | To

By Hanka the bookworm - 8:00:00

Krásné čtvrteční ráno, doufám, že jste vstali správnou nohou, a že si zbytek týdne (tak jako já) užijete s nějakou skvělou knihou.


Já právě čtu (no, měla bych spíše říci - dočítám) knihu To od Stephena Kinga. Jak už jsem zmiňovala v některém předchozím článku, tuhle bichličku jsem již jednou četla a musím s potěšením říct, že teď, s odstupem času a hlavně s větší znalostí autorova stylu, si to užívám ještě daleko víc. To v poslední době zaznamenalo jakýsi znovuzrod. Ke třicetiletému výročí vydání originálu byly v Čechách vydány knihy hned s dvěma novými přebaly, vznikla padesátihodinová audiokniha, kterou načetlo sedm herců, a nedávno se v kinech objevil taky remake filmu. Proto několik otázek k Vám – Seznámili jste se už v nějaké podobně s tímhle veledílem? Viděli jste původní verzi filmu nebo tuhle novou? Která je lepší? Jak na Vás ve srovnání s knihou film působí? A který je Váš nejoblíbenější charakter z Klubu smolařů? Případně – pokud To neznáte, láká Vás? Na Vaše reakce se jako vždycky moc těším!

  • Share:

You Might Also Like

11 komentářů

  1. Svůj nebojácný postoj k To už jsem Ti v nějakém komentáři přibližovala, takže se nebudu opakovat, nicméně přeju příjemné dočítání :D A krásná fotka! ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak ja sa chystám na film, ten nový, keďže horory mám rada, no trocha sa obávam, či bude ten "bum" okolo toho naozaj opodstatnený...ale chcela by som dať šancu aj knihe a celkovo tvorbe Kinga - naozaj som naňho zvedavá :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já slyšela taková rozporuplná hodnocení, tak nevím, no - důležité je, si uvědomit, že ten "klaun" (a všichni ti další, co tam "straší"), vlastně není klaun, ale prostě ztelesnění zla, pod kterým si každý může představit něco jiného a právě tohle významné poselství nevím, jak moc dobře reflektuje film...Nicméně už jsem téměř přesvědčená, že dám šanci oběma filmovým zpracováním, abych to mohla porovnat, tak třeba pak dám nějak vědět :)
      King rozhodně stojí za to, Mony, určitě bych ale nezačínala tímhle. Zkus třeba Řbitov zviřátek nebo Osvícení, a pokud chceš něco méně strašidelného, pak je výborná třeba Zelená míle nebo jeho sbírka povídek Čtyři roční doby.
      No, asi budu muset opravdu na Kinga sepsat samostatný článek :)
      Měj se moc krásně

      Vymazat
    2. Ďakujem za tipy, určite pri najbližšej návšteve knižnice po spomínaných tituloch pozriem (inak zbožňujem filmové spracovanie Zelenej míle-takže kniha ma láka♥) a s tým článkom je to skvelý nápad - už teraz sa neviem dočkať! ^.^
      Čo sa týka filmu, určite budem na to myslieť a som zvedavá, ako sa s tým jeho tvorcovia pohrali...aj ty sa maj krásne ;)

      Vymazat
  3. Film ani knihu jsem neviděla a v nejbližší době se na ni ani nechystám. :) Nejspíš budu působit divně, ale kniha od Kinga, kterou jsem četla, mě moc nezaujala. Určitě mu dám ještě šanci, ale To to nejspíš nebude. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak záleží, se kterou ses setkala jako první, ne každá je dobrá :)
      Měj se krásně a doufám, že tvůj další výběr bude šťastnější :)

      Vymazat
  4. Já se o knížce dozvěděla díky trailerům na film, ale ani film, ani knížku, jsem zatím nijak nezkoumala. Počkám si na tvou recenzi. ^^ :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak já ji rozhodně doporučuji, ale jak už jsem někomu psala, ne jako první od Kinga, přeci jen je to tlouštík, a pokud ti Kingův styl třeba hned na poprvé nesedne, je lepší se s tím seznamovat po menších soustech :)
      Na film jsem taky zvědavá, ale já jsem hroznej posera :D
      Měj se krásně :)

      Vymazat
  5. Tak tuto knihu jsem ještě nečetla (jako spoustu dalších :D) a popravdě jsem ani nepřemýšlela, že bych ji někdy přečetla. O filmu jsem také nevěděla, natož že je natočen znovu. Jsem ostuda, já vím :D Každopádně se budu těšit na recenzi. Třeba mě přesvědčíš, abych se po To přece jen poohlédla :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivet určitě doporučuji všemi deseti, ale odkážu na mou odpověď na komentář Vlastě, nicméně ty už máš nějakého Kinga načteného, takže ty do toho jdi klidně hned! :)
      Měj se krásně

      Vymazat