Přečteno za září 2016

By Hanka the bookworm - 14:17:00

Ahoj všichni! Tak tu máme oficiálně podzim – období prodlužujících se večerů, sychravých rán, teplých dek a nápojů… To nejlepší období na čtení, řekla bych. A i na tom mém se to myslím docela pěkně promítlo. Září nám sice ještě nabídlo spoustu krásných teplých dnů, i tak jsem ale nad knížkami trávila poměrně dost času, tudíž jsou výsledkem čtyři dokončené a dvě rozečtené knihy.

Jak už jsem avizovala minulý měsíc, hned 1. září jsem dokončila Bábovky od Radky Třeštíkové. Předpokládám, že většina z Vás asi četla recenzi (tady), a proto nebude velkým překvapením, že mě kniha zklamala na plné čáře. Je to děsně plytké čtení vhodné leda tak pro ženy, které čtou málo, a které potřebují mít pocit, že jsou na tom lidi ještě hůř než ony. Opravdu, takový Blesk v hezčím balení. Knize jsem udělila 2/5.

Náladu jsem si pak ale spravila doslova královsky. :) Pustila jsem se do Séger, komiksu od Rainy Telgemeirové, na který už rovněž můžete najít na blogu recenzi (tady). Jedná se o velmi nenáročné a úsměvné čtení, jež se myslím zalíbí každému z Vás. Pokud jste notoričtí nakupovači dárků a sháníte něco už teď, myslím, že jestliže máte ségru, je to jasná volba! (To mi připomíná, určitě chystám samostatný článek s tipy na vánoční dárky, tak snad Vás potěší). :) Knihu jsem ohodnotila samozřejmě 5/5.

Dále jsem dokončila druhý z restů ze srpna – Útěk od Petera Maye, který jsem dostala v elektronické podobě k recenzi od úžasného Hostu (více tady). Kdo už trochu zná autora, tady ho musí poznat už podle pár kapitol. Mistrný příběh ze současnosti prokládá pro něj typickými flashbacky do minulosti a pro tentokráte nechává vyniknout citlivý příběh o síle přátelství, z něhož zkrátka nostalgie jenom čiší. Všem, kdo mají rádi pana autora a/nebo silné příběhy s poklidnějším tempem určitě moc a moc doporučuji. 5/5

No a celé září jsem pak zakončila gigantickou knihou Tanec s draky (tady najdete recenzi), které jsem se pochopitelně věnovala po většinu měsíce. Přestože jsem velkým milovníkem této série, zatím poslední vydaný díl pro mě byl mírným (ale opravdu jenom mírným) zklamáním. Oproti předchozím knihám mi tu trochu chyběla akce, i když i tady se dočkáme několika překvapivých zvratů. Tentokrát Martinovi uděluji 4/5.


Dvěma rozečtenými knihami tohoto měsíce jsou: Její život v očích panenky od Ingrid Desjours a nyní již dokončení Zabijáci od Jussiho Adlera-Olsena, na které se chystám v nejbližších dnech sepsat recenzi.

Jaké bylo Vaše září? Kolik máte přečtených knih, jaká byla nejlepší, a četli jste něco z toho, co já? A taky máte tak rádi podzim? Mějte se báječně!

  • Share:

You Might Also Like

12 komentářů

  1. Me se Tanec s draky libil, naopak nudnejsi mi prisel ctvrty dil. Jinak ja precetla sedm knih.
    Beauty of pink / Soutěž

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to já to mám přesně naopak :) ale jsem jedna z mála... Jinak sedm knih je skvělé číslo :)
      Měj se krásně

      Vymazat
  2. Za ten Tanec s draky tě obdivuju. :D :)
    Já mám na kontě čtyři knížky a dvě audioknihy, docela mě to překvapuje. :D :)

    Měj se krásně! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky :D Čtyři a dvě je skvělý výsledek, já se teď taky zase nějak vracím k audio, dlouho jsem neposlouchala, zato teď mám nálož :)
      Taky se měj krásně, Vlasti :)

      Vymazat
  3. Stihla jsi toho hodně :) Píseń ledu a ohně mám také rozečtenou, chybí mi poslední dva díly a zatím si ji nemůžu vynachválit :) Tak snad pak ani Tanec s draky nezklame :) Měj se krásně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tanec se právě většině líbí, jen já musím jít zas proti proudu :D
      Taky se měj krásně :)

      Vymazat
  4. Joooo! Článek s nápady na vánoční dárky!!!

    Co se týče přečtených knih, super. Já to se zářím měla příšerné a upřímně? Říjen není o moc lepší. Vůbec na to nemám čas s tím naším rozvrhem. Nestíhám číst ani povinnou četbu (naštěstí už mi chybí jen tři žáležitosti; Zkrocení zlé ženy, Radosti života a Krysař, takže všechno krátký, rychlý, to už dám).

    Z výše zmíněných knih se mi moc líbí ty Ségry, to už jsem psala u recenze. Taky bych rozhodně ráda zvládla ASOIAF, ale to už jsem taky psala u recenze. Nějak už nemám, co bych řekla. Snad jen hodně štěstí se čtením v říjnu a krásně užívej Ameriku!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takový nadšení :D Díky, pustím se do něj hnedka, jak přiletím :)
      Mně se zatím knižně celkem daří, řekla bych, ale já to tak mám každý podzim...to je prostě pro mě čtecí období, ale je fakt, že mi už odpadl ten stres ze školy naštěstí :)
      Jinak máš na seznamu povinné četby moc pěkné kousky, jak Zkrocení, tak Krysař se mi líbili a asi jsem ostuda, ale Radosti života tedy neznám... Půjdu googlit :D
      Do Séger se určitě pusť, na splín ze školy ideální a rychlé :D
      Měj se krásně, Kačí!

      Vymazat
  5. Já mám doma úsměv a není to špatné, nicméně mi to přijde už na mě moc YA. Ale i tak je to příjemná odddychovka. Za mě vím, že ten Tanec by mě vážně nebavil, takovouto fantasy nevyhledávám vlastně vůbec, nicméně, líbí se mi jak je tlustá :D Já ráda takovéto výzvy :D
    Katy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se do Úsměvu chci určitě pustit, je pravda, že je to takové jakoby dětské čtení, ale lehké a úsměvné a na to já mám občas chuť, navíc se mi prostě moc a moc líbí ta komiksová podoba. :)
      Co se týče Tance, tak to je vlastně jedna z posledních fantasy sérií, co čtu. Vedle toho pak ještě Pratchetta a jeho Zeměplochu, ale jinak už od tohohle žánru dost upouštím..Tak uvidím, jestli v budoucnu třeba najdu ještě něco, co mě osloví, teďka docela přemýšlím nad Ódinovým dítětem...
      Měj se krásně, Katy :)

      Vymazat
  6. Krásná bilance, veliký respekt té rychlosti, jakou jsi se prokousala tím Martinem! Přeji příjemné čtenářské zážitky i v říjnu, měj se parádně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kristý, já mám takový pocit, že by to asi ani jinak nešlo. Je už docela obtížné se ve všem v tom světě orientovat a čím víc to člověk natahuje, tím víc pak tápe :)
      Ať se i tobě v říjnu už daří čtenářsky lépe <3

      Vymazat