TIP | Kafe @ cigárko

By Hanka the bookworm - 10:06:00

Marie Doležalová je úspěšnou českou herečkou, která sem tam ráda zabruslí i do jiných uměleckých vod. Důkazem toho je vítězství v taneční soutěži StarDance nebo získání Magnesie Litery za blog roku. Díky tomuto úspěchu bylo její Kafe @ cigárko převedeno i do knižní podoby. Marie v něm líčí historky, která za léta strávená v divadelním a filmovém prostředí zažila. Upřímně jsem si nejdřív myslela, že blogovým zápiskům hozeným na papír, až tak nepodlehnu, ale víte co? Bylo to hrozně fajn. Mariino vyprávění je přesně takové, jak se inzeruje - vtipné, inteligentní, psané s nadhledem a lehkostí. Vzhledem k povaze textu, bych asi přeci jen doporučila si čtení dávkovat, protože tím, že to primárně vzniklo jako blog posty, jsou si jednotlivé články vyzněním (nikoliv obsahem) docela podobné. Já jsem poslouchala audio verzi, kterou namluvila sama autorka, což je vždycky velmi příjemné, notabene, když je Marie herečka, takže své myšlenky dokáže podpořit i velmi zdařilým uměleckým projevem, a přestože je to i pro mne trošku překvapivé, určitě Vám tuhle audioknihu bez okolků doporučuji. Pokud se chcete dobře zrelaxovat a pobavit, tahle holka se Vám o to zaručeně postará! 😊


Komu se to bude líbit?


·                Lidem, co hledají nenáročný příběh (ideálně v audioknižní podobě), kterému se nemusí věnovat v kuse a mohou si ho dle libosti dávkovat
·                Vám, kdo chcete lépe poznat nejen Marii, ale také herecké prostředí obecně
·                Všem, co si chtějí zkrátka jen odpočinout u knihy a nemají zrovna náladu na nic hutného
·                Těm, co ještě nepodlehli trendu čtení blogů a chtějí třeba zkusit, jaké to je a jestli by se jim to líbilo

Za poskytnutí audioknihy k poslechu a recenzi mockrát děkuji Veronice z Audiotéky. Na knihu se můžete podívat tady.

Co Vy a Marie? Baví Vás, sledujete její tvorbu? Jak na Vás zapůsobila její kniha? Nebo se na ni teprve chystáte? Anebo snad stojíte na úplně opačné straně barikády a podobnému druhu literatury se obloukem vyhýbáte?

  • Share:

You Might Also Like

6 komentářů

  1. Kniha mě už delší dobu hodně láká, zase je to něco trochu jiného. :) Jsem ráda, že slyším pozitivní názor. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je naprostá pravda, já teď čtu hlavně thrillery a společenské romány, takže tohle bylo opravdu příjemné rozptýlení a oddech od náročnějších kousků :)
      Měj se krásně

      Vymazat
  2. Já ji mám celkem ráda a právě při StarDance jsem jí strašně držela palce :) Díky tomu jsem se dostala i k jejímu blogu a knize. Naprosto souhlasím s tím, že je dobré si knížku "dávkovat". Její styl psaní mi vážně sedl a rozhodně nelituju, že jsem se do čtení pustila, i když to není můj obvyklý šálek kávy :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to to máme naprosto stejně :) Mně byla vždycky sympatická, ale po přečtení knihy ji mám rozhodně ještě raději :)
      Měj se krásně, Lory

      Vymazat
  3. Já na to popravdě vůbec nemám chuť. Nějakou chvíli jsem četla její blog a ty články by nemusely být takovým trnem v oku. Jen mě vždycky u těchhle velkých blogerů mrzí, že už jsou jim čtenáři úplně jedno a že je to pro ně strašně automatické. Takhle jsem přestala sledovat spoustu lidí. Ale pro každého je blogování o něčem jiném. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máš pravdu a nemyslím, že to sedne každému. Mně to vyhovovalo ve formě audioknihy, nedovedu si představit to číst ani jako blog ani jako fyzickou knihu :)
      Měj se moc krásně, Vlasti

      Vymazat