PRÁVĚ ČTU | Kdo zabil Snížka?

By Hanka the bookworm - 9:00:00


Krásné sobotní ráno, mí milí. Doufám, že ho trávíte v trochu lepším stavu než já. Od čtvrtka jsem nemocná (opět asi po čtrnácti dnech) a návštěva Book Clubu se Ziburou, i když se samozřejmě jednalo o skvělou akci, tomu bohužel moc nepomohla. Tak se teď snažím trochu vykurýrovat, protože na následujících 14 dnů mám poměrně nabitý program. No a jak lépe se vyležet, než s knihou v ruce, že? Pustila jsem se do nejnovější dětské knihy Kdo zabil Snížka? od Petry Soukupové, která byla dokonce nominována na Magnesii Literu. Od autorky jsem nedávno přečetla Zmizet a musím říct, že její rukopis je velmi charakteristický, zatím jsem se ale nevyhranila v názoru na její knihy obecně. Na mě jsou asi až příliš syrové a naturalistické a opravdu všem přeji, aby nezažívali podobné věci jako hrdinové jejích románů. Až toho za sebou od ní budu mít víc, asi Vám budu schopná sdělit svůj ucelenější názor, brzy se vrhnu na Nejlepší pro všechny, což je volné pokračování právě Snížka, tentokráte se ale jedná o knihu pro dospělé. No a důvod, proč teď tak Petru načítám je prostý, dubnový Book Club bude právě s ní.


Martina si ze všeho nejvíc na světě přeje dostat vlastního psa, zvířátka se ale přece jako dárky nedávají, ne? Když se nad ní rodiče slitují a pejska jí přeci jen pořídí, je s ním víc trápení než legrace. Nikdo z vesnice ho nemá rád a netrvá dlouho a Martina ho najde mrtvého. Okamžitě jí je jasné, že nezemřel náhodou a spolu se svými kamarády se rozhodne vypátrat, kdo za tím stojí.

Jaký je Váš názor na tuhle v současnosti asi nejvýraznější českou spisovatelku? Četli jste od ní něco? Patříte spíš do tábora – paráda, miluju jí a v jejích knihách se vidím - nebo do tábora – panebože, takhle špatně se snad nikdo nemá? Budu ráda, když mi třeba dáte vědět, jaká kniha se Vám od ní líbila nejvíce. Já mám doma kromě zmiňované Nejlepší pro všechny ještě Pod sněhem.

  • Share:

You Might Also Like

6 komentářů

  1. Od autorky mám doma knihy Zmizet a Pod sněhem. Ovšem jsem se k nim samozřejmě ještě nedostala. A těch restů je spoustu, hrůza. Budu muset žít hodně dlouho, abych to vše stihla :))
    Měj se krásně, Hani :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak tak, jsem zvědavá co na ně řekneš, až se k nim jednou v důchodu dostaneš :D
      Měj se moc krásně, Šári

      Vymazat
  2. Autorku jsem zatím nečetla a popravdě ani její tvorbu neznám. Ale Snížek vypadá zajímavě a tak si počkám na tvou recenzi :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Ivet, recenzi neplánuju, ale ve zkratce se jedná o dětskou knížku, kterou bych ale dětem asi primárně nedoporučila, autorce se velmi autenticky podařilo zachytit mluvu a myšlení vesnických dětí a byť mi psa Snížka bylo samozřejmě líto, kniha se mi jako celek líbila a dala jsem jí 4/5 :)
      Měj se krásně

      Vymazat
  3. Držím ti palce, ať se brzy uzdravíš! ^^
    Od autorky jsem zatím nic nečetla, párkrát jsem se už už chystala, ale pak mi do toho vlezla nějaká jiná knížka. No jo, je toho hodně. :D

    OdpovědětVymazat
  4. Díky, v pondělí jem byla u doktora a dostala antibiotika, tak snad už bude líp :)
    A je jasný, že v tý zaplavě knih je těžký si na něco najít čas :)

    OdpovědětVymazat