TBR | únor

By Hanka the bookworm - 8:00:00

Krásné čtvrteční ráno všem. Start měsíce s sebou přináší pravidelnou rubriku TBR a dneska bych Vám opět ráda ukázala tři knížky, které, doufám, přečtu v únoru.

Jako první jsem zařadila Sestry Foxovy, recenzní výtisk od Joty, od Lucie Hlavinkové. Přestože na duchy nevěřím, spiritualismus mě svým způsobem vždycky fascinoval a pokud autor umí dobře vykreslit atmosféru, má u mě vyhráno. Nejsem si jistá, do jaké míry je příběh fikcí, každopádně jádro románu je skutečné už proto, že sestry skutečně žily. Právě faktografickou literaturu bych letos do svých seznamů ráda zařazovala trochu více, tak snad mi k tomu tento titul napomůže.


Dále tu mám Hračkáře od Liama Piepera. Očekávám knihu plnou záhad a tajemství převážně z období druhé světové války, ale kdoví, jak to nakonec bude, že? Každopádně anotace mi zní velmi lákavě a recenze na tento kousek jsou více než pochvalné. Recenzní výtisk mi poskytlo Domino, což je pro mne synonymum kvality, tak doufám, že mi to Hračkář jen a jen potvrdí.

Jako poslední jsem si připravila pokračování Geniální přítelkyně, kterou jsem četla loni na podzim a naprosto mě uchvátila. Příběh nového jména slibuje vynikající pokračování excelentní neapolské tetralogie, která stále mává zejména instagramovými účty. Podle mého se není co divit a tip právě na první díl se tento měsíc určitě objeví na blogu, takže se můžete těšit.

Na závěr se pochlubím, že z minulého plánu se mi podařilo splnit téměř vše (Manželský pakt jsem začala včera) a ještě navíc něco mimo plán, proto moc doufám, že to tento měsíc dopadne obdobně. Co se chystáte číst Vy? Znáte některou z knih? Budu ráda, když mi dáte vědět. 😊

  • Share:

You Might Also Like

16 komentářů

  1. Jsi šikovná. Držím ti palce i v únorovém čtení! :)
    Já chci přečíst něco v němčině a něco na dějepisnou olympiádu, ještě to nemám dokonale rozmyšlené. :D Uvidíme, na co budu mít chuť. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky :) Páni, jsi odvážná, ale tak vím, že němčinu i děják máš moc ráda, zrovna tyhle dva předměty ovšem nikdy nebyly mými favority...:D
      Měj se krásně a ať se to podaří :)

      Vymazat
  2. Z těchto knih určitě v bližší době sáhnu po Hračkáři, mám ho doma už od veletrhu v Havl. Brodě. Tak ať se plány vydaří a knihy se líbí, Hani :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, tak jsem zvědavá, jak se nám zalíbí :)
      Měj se pěkně :)

      Vymazat
  3. Skvělé plány, držím palce s plněním. Taky bych chtěla dát aspoň 4 knížky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak budu taky držet palce, Majdi, měj se moc krásně a díky :)

      Vymazat
  4. Pěkné plány, tak hlavně ať se vyplní :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Ty máš tak nádherné fotky! Chtěla bych prostě ty knihy takhle hezky nafotit! :-D
    Žádnou z knih jsem nečetla, ale doufám, že Tobě se budou líbit. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéééé, mockrát děkuju, to je tak milé, opravdu moc si toho vážím :)
      Taky doufám, že mě zaujmou a taky doufám, že i tvůj měsíc vyplní samé pěkné knihy :)
      Měj se krásně

      Vymazat
  6. Ja vás tak obdivujem, keď splníte svoje čitateľské plány - gratulujem! Čo sa mňa týka, ako som písala aj u Kristýnky, tak ja si plány nedávam, lebo ich aj tak nikdy nesplním, preto to nechávam na náhodu (a preto som veľakrát prekvapená z toho, že som neprečítala nič!-_-).
    Držím palce aj v tomto tvojom pláne a už teraz sa teším na tvoje recenzie, niektoré kúsky ma naozaj zaujali, napr. Sestry Foxovy.
    A opäť musím pochváliť fotku, je nádherná!♥♥♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to mám jak kdy, někdy mám období, že se mi plány daří plnit a někdy dostanu nakonec chuť na něco úplně jiného, jak ale psala Týnka, myslím, že tyhle články jsou fajn už třeba jen proto, že zmíním nějaké zajímavé novinky a dostane na ně chuť třeba někdo jiný. Minimálně u Hračkáře a Sester Foxových jsem si ale jistá, že na řadu přijdou, protože to jsou recenzní výtisky :)
      Měj se krásně a moc moc moc děkuju za tvojí chválu :)

      Vymazat
  7. Jsem strašně zvědavá, co povíš na Hračkáře :) A samozřejmě přeju, ať plány vyjdou a ať si všechny knížky báječně užiješ. Budu se těšit na články :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, Kristý, sama se těším, mám poměrně veliká očekávání :)

      Vymazat