⛄ VELKÁ VÁNOČNÍ SOUTĚŽ ⛄

By Hanka the bookworm - 18:31:00

Krásný dobrý podvečer, mí nejmilejší,

Tak dneska u nás poprvé nasněžilo! ❄️ To mi připomíná, že Vánoce se opravdu nezadržitelně blíží, a proto jsem si pro Vás připravila velikou vánoční soutěž. Chci Vám tím alespoň trochu poděkovat za veškerou podporu, kterou mi dáváte i přes mou sníženou aktivitu. DÍKY! 💖

Soutěžit budeme celkem o šest knih a výběr je skutečně různorodý, doufám proto, že alespoň jedna padne do noty každému. Předem upozorňuji, že se jedná o knihy, které jsem sama (s výjimkou Alfy) jednou četla, takže nejsou úplně nové…


A o co tedy soutěžíme?

1)    Thriller z divoké Aljašky – La Loba (Alan Russell)
2)    Young adult fantasy – Caraval (Stephanie Garber)
3)    Mysteriózní thriller – Mysterium Tremendum (Sebastian Rainer)
4)   Životní příběh o přátelství poznamenané nemocí s filozofickými prvky – Srdeční záležitost (Gilles Legardinier)
5)    Erotický román – Alfa (Jasinda Wilder)
6)    Závěrečný díl fantasy trilogie o Podivných dětech – Knihovna duší (Ransom Riggs)

(Na La Lobu, Mysterium Tremendum, Srdeční záležitost a Knihovnu duší můžete na blogu najít recenze po kliknutí na jejich názvy)

Co udělat pro výhru?

1)    Stát se/být pravidelným čtenářem mého blogu – stačí se v pravé části blogu přidat mezi „pravidelné čtenáře“
2)    Do komentářů mi napsat:
·       O jakou knihu máte největší zájem – můžete napsat jednu, ale třeba i všech šest
·      Jakou knihu byste si letos opravdu přáli najít pod stromečkem (samozřejmě jich můžete napsat více)
·       Jaké je Vaše nejoblíbenější cukroví, jak má podle Vás vypadat pravý vánoční stromek, dodržujete-li nějaké tradice, pak jaké a co tvoří Vaši štědrovečerní večeři
·       E-mailovou adresu, na kterou Vás mohu kontaktovat v případě výhry
3)    Pokud Vás soutěž zaujme nebo mne budete chtít prostě jen podpořit, budu ráda, začnete-li odebírat i mé ostatní sociální sítě (Instagram, Facebook) – stačí kliknout na příslušné ikonky v pravé části blogu nebo soutěž budete sdílet na svých sociálních sítích 😊

Důležité upozornění:

1)    Soutěž trvá od teď do 2. 12., poté co nejdříve vyhlásím vítěze
2)    Soutěže se tentokráte mohou zúčastnit nejen Češi ale i Slováci
3)    Výhry rozhodne losování podle priority Vašeho zájmu, je tedy možné, že vyhrajete i více než jednu knihu
4)    Kromě knihy Vám do balíčku zabalím i nějaké knižní drobnosti


💖DOUFÁM, ŽE SE VÁM SOUTĚŽ BUDE LÍBIT A JEŠTĚ JEDNOU VELKÉ DÍKY!!!💖

  • Share:

You Might Also Like

46 komentářů

  1. Páni, i kdyby ty knížky samy o sobě nevypadaly krásně, ta fotka je ještě podtrhuje!

    - Já bych určitě nepohrdla ani jednou z nich, ale co si budeme nalhávat, nejvíc mě láká Caraval (i přestože jsou ohlasy na něj různorodé, já jsem na tuhle knížku pořád strašně zvědavá a kdyby nic - ta obálka je prostě dokonalá!)
    - Já knihy k Vánocům většinou nedostávám vůbec (je tady to riziko, že by se mi doma netrefili do chuti a tak dále, takže si radši všechny obstarávám sama), ale uvažuju o tom, že bych sama sebe odměnila Prozřetelností ohně. Právě čtu první díl a jsem úplně uchvácená, takže - jo, tuhle knížku tam chci vidět, nebo klidně celý zbytek série!
    - Já mám ráda klasiku, takže linecké a potom samozřejmě perníčky, to je srdcová záležitost. Nedám ale dopustit ani na vosí hnízda (nebo to byly včely? :D) a kokosové kuličky s čokoládou (mňam, dostala jsem hlad). Co se stromečku týče, už delší dobu z čistě praktických důvodů nevedeme živé exempláře a sundaváme z půdy umělý. Mně to upřímně ani moc nevadí, protože je celkem pěkný a po důkladném ozdobení ten rozdíl není zas tak markantní - a déle vydrží! Klasické staročeské tradice moc nedodržujeme. Když na to přijdeme, pustíme svíčku po vodě nebo si hodím botou, ale spíš ne (máme doma nová okna, takže bych je nerada vysklila). Máme ale spíš jakési rodinné tradice, takže když to počasí a příroda dovolí, chodíme na brusle nebo na procházky do přírody - a potom jsou tu samozřejmě rodinné návštěvy. Ryba, určitě musíme mít rybu! I když naše rodina je v tomhle trochu zvláštní, protože sice máme kapra, ale třeba už na konci listopadu nebo na začátku prosince a na Štědrý den coby úsporu času vedeme filé, samozřejmě s bramborovým salátem - bez něj si to nedokážu ani představit. K tomu nějaká zelenina, šunka, a když zbyde místo, i dezert. Rybí polévku máme taky, ale k obědu - holt na zlaté prasátko se u nás nehraje (poněvadž by hrozilo, že se sežereme navzájem :))

    Já díky tobě za krásnou soutěž a přeju ti s blogem ještě hooodně úspěchů :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za super komentář, Lory, přesně takhle nějak jsem si chtěla (už) navnadit tu vánoční atmosféru :) Jen mi sem prosím ještě připiš email :)
      Měj se krásně

      Vymazat
    2. Jé, jasně, já úplně zapomněla: loryhumble@gmail.com :)

      Vymazat
  2. tak nejdriv, snih? to jako vazne? ja jeste snih nechci :-P
    pak, moc dekujeme za soutez, je fakt super :-)

    a ted jdeme na to...

    - Tak ja nemam problem precist cokoli :-) Ale nejvic me z tveho vyberu laka asi Caraval :-D
    - Seznam by byl moc dlouhy, ja chci porad neco :-P Ale nejvetsi radost by mi udelala asi Velka kniha pribehu Sherlocka Holmese. Kniha je na me moc draha, tak by mi udelala radost jako darek... :-)
    - Stromek mivame umely, barevny. Bracha ten je zase ujety na zivy, takze ten ma doma svuj. Jidlo mame vzdycky na obed dva chody a na veceri tri. A k tomu cely den mlsame, takze vecer je nam u televize na umreni... Cukrovi - nejradeji mam linecke, vanilkove rohlicky, vosaky a tak dale...
    - luculi@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to tak, u nás už máme vrstvičku, jsem zvědavá, jestli vydrží do rána :) Já sníh miluju - když zrovna nemusím řídit, to ho pak nesnáším :D
      Díky za odpovědi a budu držet palečky při losování :)

      Vymazat
    2. Já sníh zas tak moc nemusím. Mě by stačil na Štědrý den večer, aby bylo vidět hezky za oknem zimu :-)
      A děkuji...

      Vymazat
  3. Páni, já bych si přečetla všechny, ale pokud bych si měla vybrat jednu, tak by to bylo č. 3)Mysteriózní thriller – Mysterium Tremendum (Sebastian Rainer). Čtu hodně, čtu ráda a čtení je můj život. Ve většině případů si je půjčuji, ale když mě kniha nějak osloví, kupuji si ji do své knihovny.
    Doufám, že letos mi Ježíšek přinese pod stromeček Pilíře země, knihu jsem už přečetla, ale ráda se k ní budu opakovaně vracet.
    Vánoce mám ráda, zejména kvůli dobrému jídlu, domácí pohodě a rodinné pospolitosti. A ozdobený vánoční stromeček, teplé kakao, pohádky a cukroví, mají prostě něco do sebe. Je pravda, že tyto svátky vnímám jinak, než když jsem byla dítě, kdy to bylo především o dárcích. Teď jsem ráda za chvíli klidu, odpočinku a samozřejmě většího času na čtení. :) Co se týče vánoční tradic, dáváme si kapří šupinku pod talíř (aby byly další rok v rodině peníze), připravujeme u vánoční hostiny talíř na víc pro ty, kteří již nemohou být mezi námi, nesmíme od stolu vstávat (pouze hospodářka - tj. maminka) a rozkrajujeme jablíčko. Cukroví je pro mě velká kapitola, protože já ho miluju - zejména linecké je můj favorit. Jsem ráda, když třeba po Vánocích něco zbude, já si ho dám do mrazáku a v létě se můžu těšit z téhle dobroty opakovaně.
    Přeji krásný první nadcházející advent, pohodové Vánoce a spousty krásných knih při ruce.
    Martina, e-mail: slancova.m@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mockrát děkuji za zapojení se do soutěže, Marti, měj se krásně :)

      Vymazat
  4. Krásná fotka a soutěž! :-)
    Knížky jsou opravdu lákavé, přála bych si vyhrát La Loba nebo Mysterium Tremendum. Nemůžu se rozhodnout, kterou bych si přála víc, tak si budu přát obě :D
    Seznam přání k Vánocům je snad nekonečný, ale kdybych měla jmenovat pár těch, které chci nejvíc, tak by to byly: Žena v okně, Selfies a Číhání, tak snad se zadaří :-)
    Na Vánoce se těším každý rok. Trávíme je s manželem a synem u mých rodičů ještě i s moji sestrou, takže to je taková tradice posledních pár let, že se všichni hezky sejdem a přece jenom, ve větším počtu je vždycky větší zábava. Letos to bude sranda, syn bude mít 2.12. rok, takže mám takový pocit, že stromeček nepřežije první hodinu :D Jinak stromeček míváme odjakživa umělý, je s tím míň práce, nepadá žádné jehličí, nemusí se složitě upevňovat do stojanu atd. atd. Po vánocích se schová a za rok zase vytáhne.
    Tradic dodržujeme jen pár, takových těch základních - od rána nejíme maso, od štědrovečerního stolu neodcházíme, dáváme peníze pod talíř. Nerozkrajujeme jablka ani nepouštíme skořápky.
    Na štědrovečerní večeři míváme klasicky kapra (na kterého se už moc těším, protože si ho dopřáváme jen jednou ročně) a bramborový salát a fazolovou polévku, kterou moc miluju. Vše vaří moje mamka a i když už jsem dospělá a mám svou vlastní rodinu, stále si u rodičů připadám jako kdybych byla malá :-) Má to pořád tu správnou vánoční atmosféru, kterou jsem vnímala jako dítě :-)
    Z cukroví mám nejradši linecké, perníčky, rohlíčky, rumové kuličky, cukrovím opravdu nepohrdnu, to zas budou nacpané pupky :D
    Moc děkuji za super úžasnou soutěž, přeji ti, ať se ti s blogem nadále daří a jen samé skvělé čtenáře, kteří se budou vracet :-)
    zrzavy.Macicek@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mockrát děkuju za krásnou odpoveď, Marcel, ráda jsem se o tobě něco dozvěděla :)
      Měj se krásně :)

      Vymazat
  5. Přála bych si vyhrát tuhle knížku: Životní příběh o přátelství poznamenané nemocí s filozofickými prvky – Srdeční záležitost (Gilles Legardinier)
    A cukrový mám nejraději paříšské rohlíčky a tradice u nás doma je házení botou a rozkrojení jablka. Vánoční stromek by měl být veselý co víc barev a třásní i světýlek plus hvězda na špici tím líp a sem tam cokoládky na stromku a velký živý strom.
    Email: leonakolinkova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mockrát děkuji za tvoji odpověď, jen tě nevidím v seznamu "pravidelných čtenářů" - stačí se přihlásit ke svému google účtu nebo si ho vytvořit a v pravé části blogu se k "pravidelným čtenářům" připojit :)
      Měj se krásně

      Vymazat
  6. Každá z těchto knih by mi udělala radost, ale snad nejvíc Srdeční záležitosti.
    Knihy na Vánoce si musím kupovat sama (nikdo nemá přehled, co mám a co ne). Ale něco se tam určitě najde.
    Z cukroví si moc nevybírám, každý má chutí více a i já mám někdy chuť na linecké, jindy na perníček, popř. čokoládu.
    Stromeček by měl být takový, aby při pohledu na něj nastal ten pravý vánoční čas.
    Tradicí u nás je krájení jablíček. To už mám zažité od dětství.
    Štědrovečerní večeře je ryba a bramborový salát (nešizený)
    Moje emailová adresa je eliskavas@seznam.cz.
    Mějte se krásně

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mockrát děkuji za odpovědi a budu držet palce při losování :)

      Vymazat
  7. Soutěž lákavá a knížky více než zajímavé :-)
    Já určitě bych brala Alfu a Srdeční záležitost.
    Pod stromečkem by mě potěšila jakákoliv knžka, přečtu všechno, teda mimo detektivek a historických románů :-D No, snad si Jéžišek letos vzpomene na mě.
    A vánoce a sníh....mám moc ráda, ráda vzpomínám na dětství, kdy sněhu bylo více než je teď a ty zimy byli tak nějak Ladovské :-)
    Cukroví, ta osvědčená klasika nedám dopustit na vanilkové rohlíčky a linecké cukroví.
    Stromeček jedině pravý, aby krásně voněl, pokud možno borovici. A ke štědrovečerní večeři smažený kapr a bramborový salát...to prostě musí být. A pak už jen pohádky a vánoční pohoda. Už teď se na to těším :-))
    Přeji Ti ať se Ti daří a hodně dalších skvělých soutěží.

    stanislavasitarova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mockrát děkuji za tvoji odpověď, jen tě nevidím v seznamu "pravidelných čtenářů" - stačí se přihlásit ke svému google účtu nebo si ho vytvořit a v pravé části blogu se k "pravidelným čtenářům" připojit :)
      Měj se krásně

      Vymazat
  8. No páni, to je krásná vánoční nadílka :)
    O jakou knihu máte největší zájem – Knihovna duší a Caraval :)
    Jakou knihu byste si letos opravdu přáli najít pod stromečkem (samozřejmě jich můžete napsat více) - ilustrovaná vydání HP :)
    Jaké je Vaše nejoblíbenější cukroví, jak má podle Vás vypadat pravý vánoční stromek, dodržujete-li nějaké tradice, pak jaké a co tvoří Vaši štědrovečerní večeři - mé nejoblíbenější cukroví je celé z mletých ořechů a navrchu polité trochou čokolády, mňamka. Vánoční stromek by měl mít rozhodně řetěz, světýlka a dost ozdob, ale ne moc přeplácaný. Štědrovečerní večeři u nás tvoří vinné klobásy, ryba, bramborový salát a kaše :)
    E-mailovou adresu, na kterou Vás mohu kontaktovat v případě výhry - katka.horylova@seznam.cz

    Měj se krásně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mockrát díky za odpovědi, Kačí a kdo by nechtěl najít ilustrovaného Pottera, že? :)

      Vymazat
  9. Tomu říkám skvělá soutěž. :) Nejvíc by mě potěšila kniha Knihovna duší, ale zaujala mě i Alfa. ;-)
    Od rodiny knižní dárky většinou nedostávám, ráda si totiž příběhy vybírám sama. :D Ale od kamarádky naopak dostávám knížky pravidelně - zná totiž můj vkus a je úplně stejná knižní maniačka jako já. :) Letos bych ráda dostala pokračování Skleněného dvora.
    Co se týká Vánoc, tak miluju pěčení cukroví a nejvíc si smlsnu na vanilkových rohlíčkách. Pravý vánoční stromek může vypadat jakkoli, hlavně aby byl zdobený s láskou. :) Štědrovečerní večeři u nás tvoří kromě kapra i kuře a vynikající bramborový salát.
    spisy.jedne.knihomolky@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  10. Nejspíš bych ocenila Knihovnu duší. Nedávno jsem poslouchala Sirotčinec slečny Peregrinové jako audioknihu a docela se mi to líbilo. Sice jsem četla, že další díly už nejsou tak dobré, a vlastně si je ani moc neumím představit, ale pořád mě to celkem láká. :)

    Musím se přiznat, že já snad ani žádné knížky nechci. Jako takhle - knížka mi vždycky udělá radost, ale mám strašný problém s množstvím těch nepřečtených. Možná bych ale ocenila učebnici němčiny na certifikát C1. :) A něco lehčího v italštině, abych konečně začala číst a používat ten krásný jazyk. :)

    Hmm, miluju vosí úly, nebo hnízda, každý tomu říká jinak. To fakt můžu. U nás máme umělý stromek a červeno-zlaté ozdoby, je to ještě z dob, kdy byla sestra malá a měli jsme kočku, tak to byl takový kompromis, aby se nic moc nerozbilo. Naše tradice je jít vždycky na Štědrý den na hřbitov. Pak přijde strejda, najíme se, zahrajeme se sestrou (nebo já sama v posledních letech) koledy na nástroje (flétna, klavír, lesní roh, pozoun), pak jdeme vyhlížet Ježíška, pak rozbalujeme dárky a večer koukáme na Pelíšky. Loni jsem "druhé vánoce" trávila s Modrého rodinou a taky to bylo fajn. Tak se těším, jaké to bude letos.
    RencovaV@seznam.cz (Jinak na všech sociálních sítích tě myslím sleduji, ale to ty asi víš. :D )

    Tak se měj krásně! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju za krásné odpovědi, Vlasti a musím teda říct, že mě to množství mých nepřečtených knih taky děsí. Zároveň se už lépe dokáži zbavovat knih, které by snad ale mohly potěšit někoho dalšího - viz tato soutěž :)
      Vzhledem k zájmu se do budoucna určitě pokusím přichystat zase něco podobného :)
      Měj se krásně

      Vymazat
  11. Ahojky, konečně po dlouhé době přicházejí Vánoce, díky za zpestření atmosfèry tvou soutěží.
    Nejvíce mě z výběru zaujala kniha Caraval, vypadá skvěle!
    Pod stromečkem bych chtěla objevit knihu Harry Potter: filmová kouzla. Proč? Protože kniha stojí velké peníze a sama bych si ji nikdy nekoupila. :)
    My doma Vánoce moc neřešíme, maminka napeče cukroví a mezi ním i moje nejoblíbenější vanilkové rohlíčky. Zdobíme doma stromeček, úplně obyčejně a občas i trošku chaoticky. Vánoční tradice nedodržujeme, jediné co mi napadá je šupina pod talířem a oříšek schovaný v salátu (kdo ho najde, má mít štěstí).
    Jen přidám jedno doporučení. Momentálně čtu knihu Čokoláda a můžu ji vychválit až do nebes.
    Ještě jednou díky za soutěž a přeji hezké a klidné Vánoce plné knih.

    PS: Určitě bych se ráda více rozepsala ale ty písmenka na mobilu jsou tak malá a přednáška tak krátká. :D
    Můžu se zeptat kam dáváš nebo prodáváš knihy které tě nezaujaly?

    Vendy.vlk@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mockrát děkuji za krásné odpovědi i za tip na knihu. Čokoládu mám dokonce doma, tak snad přijde brzy na řadu :)
      Abych pravdu řekla, já knihy neprodávám - ty, které už nechci vždy buď věnuji své rodině nebo přátelům anebo pak právě o ně vyhlásím soutěž tady na blogu. Tato jistě není poslední, mám tady ještě další, které by snad mohly někoho potěšit. Snažím se ale vybírat pouze knihy v pěkném stavu, o antikvariátní kousky opravdu soutěžit nechci :)
      Měj se moc krásně

      Vymazat
  12. Ahooooj! Super soutěž, vážně!


    Co se týče mě a Vánoc.. Nejsme moc velcí kamarádi, ani vlastně nevím proč, ale Vánoce moc v lásce nemám. Tudíž žádné tradice nedodržuji. Stromeček mám každoročně umělý, přijde mi neekologické mít doma dva týdny živý a následně ho vyhodit. Vím, že se ochuzuji o tu krásnou vůni spadaného jehličí, ale nedá se hold nic dělat. Příroda je příroda. :)

    Jelikož bydlím pouze s taťkou a ten moc šikovný cukrář či pekař není, tak si musíme každý rok vystačit s rohlíčky, i když naše vanilkové rohlíčky stále a stále chabě parodují obyčejné pečivo - rohlíky. Vždy nám záhadným způsobem hooodně nakynou. :D


    Pod stromečkem knížky? Ani nevěřím, že nějkaou dostanu, doma preferujeme spíše veřejné knihovny, tudíž jsem už dlouho nedostala žádnou knihu, když nepočítám loňské Vánoce, kdy jsem dostala celý box knih HP, dokonce aji 2 krát. :D Takže mě potěší vážně kterákoli, ale v momentální době si celkem přeji nějakou tu anglickou knížku, abych mohla konečně v AJ začít číst.


    A kniha od tebe? Má volba je jasná, nejvíce bych si přála knihu Caraval nebo třetí díl Sirotčince. :) ♥


    Otázka závěrem: Mohu se zeptat, kde bude vyhlášení? Zde? Na IG? Nebude? :)


    Měj se krásně! :)


    terca.vankova@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mockrát děkuji za krásné odpovědi a musím se přiznat, že ač se o otázku ekologie zajímám, zrovna nad stromkem jsem se nikdy nějak nezamyslela. Jsem hrozná, ale chci cítit tu vůni lesa doma, i když máš pravdu v tom, že je to docela marnost...
      Vítěze vyhlásím tady na blogu a zmínka nejspíše padne i na mých ostatních soc. sítích a vítěze samozřejmě také informuji mailem :)
      Taky se měj krásně :)

      Vymazat
  13. Ahoj Hani, tak to je krásná nabídka knih do soutěže :)
    Pokud by se štěstí usmálo, asi bych si přála knihu La Loba.

    A jakou bych si přála k vánocům? To je strašně těžké vybrat jednu či dvě :)) Určitě ale další knihu od Angely Marsons s názvem Otevřený hrob.

    A já a vánoce? Tak kdyby byl po letech konečně n Š. den sníh, bylo by to krásné. Z cukroví nejvíc miluju vanilkové rohlíčky a na štědrovečerní večeři musí být kapr a salát :) Stromeček máme živý a velký. I když letos v novém bytečku bude asi trochu menší. Jinak když byly děti malé, pouštěli jsme třeba lodičky, ale te´d už nějak podobné tradice opomíjíme. Dost často bývám dopoledne na Št. den v práci, takže potom kmitám, abychom večer vše v klidu stihli. Ale už se na svátky moc těším. Chtěla bych si letos ozdobit stromeček dřív, abychom si ho užili, protože po vánocích mě už tak nějak nebaví, nemá to tu atmosféru, když je po všem.
    Jejda, nějak jsem se rozpovídala. Měj se Hani krásně, užij si nádherné vánoce a děkuji za soutěž :)
    sarkabooks@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem moc ráda, že ses tak rozpovídala, Šári, přesně to byl můj záměr, když jsem volila tyhle otízky. Chtěla jsem si prostě navodit tu vánoční atmosféru :) A s tím stromkem máš pravdu, "pak" už to prostě není ono :)
      Měj se krásně a budu držet palce :)

      Vymazat
  14. Největší zájem mám o La Loba a srdeční záležitost :) Pod stromečkem bych chtěla najít knihu : Do vody.
    Nejraději máme linecké, vanilkové rohlíčky a plněné ořechy. Já nejraději zdobim stromeček do zlatočervené, ale přítel má rád modrou, tak letos bude asi modrá ;)

    Na večeři jíme vždy hrachovou polévku, kapra a bramborový salát. Jo a před večeří vždy oplatky s medem :)
    email: Martina.stefkova@centrum.c

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mockrát děkuji za odpovědi, jen tě nevidím v seznamu pravidelných čtenářů, možná jsem tě ale jen přehlédla, tak miprosím napiš, jak mě tam sleduješ, případně se mezi pravidelné čtenáře připoj v pravé části blogu :)

      Vymazat
  15. První komentář se nevyvedl, tak druhý pokus :-)).
    Krásná vánoční soutěž, do které se nejde nezapojit!
    Zaujaly mě nejvíce knihy Srdeční záležitost a La loba :). Pod stromečkem bych ráda našla knihu od Patrika Hartla Malý pražský erotikon, či anglickou knihu If I stay, na prohloubení angličtiny.
    Co se týče vánočního cukroví...nejraději klasika linecké, či vanilkové rohlíčky nebo vosí úly. Na stromeček většinou dáváme takový miš maš různých dekorací a ozdob, takže je stromeček krásně barevný. K večeři máme salát a kuřecí řízek, ale ten salát prostě chutná vždycky na Štědrý večer jinak, než když si ho dá člověk během roku, no ne? ;).
    Přeji Ti krásné podzimní a předvánoční dny!
    Míša
    misa.praz@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mockrát díky za odpovědi i za zapojení se do soutěže a s tím salátem máš pravdu, já už ho dlouho nedělala a mám na něj hroznou chuť, řekla jsem si ale, že už to do těch Vánoc vydržím :)
      Měj se krásně

      Vymazat
  16. Ahoj, máš krásny blog a spôsob písania.💗
    Strašne rada by som si pod stromček priala jednu z tvojich kníh (haha😁) a to buď La Loba alebo Srdeční záležitosti. No ak by sa to nepodatilo tak určite nejakú reportážnu literatúru alebo hoc akú inú - každá kniha mi robí radosť.
    Mám rada klasiku, či už v knihách alebo v cukrovinkách, preto si od nepamäti fičím na perníčkoch a lineckých koláčikoch. Stromček zdobí už odmalička s bratmi tak spontánne. 😅😅 Tu guľa, tu hviezdička... Tradícii u nás moc ,,nefičia" A na Štedrú večeru mávame klasický kapra, zemiakový šalát, kapustnicu a ,,bobaľky"😂😂😮 Môj email je smutnykvietok@gmail.com
    Prajem veľa úspech a veľa dobrých kníh. 💕💕

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mockrát děkuju za nádherný komentář, hrozně jsi mě potěšila :) Jen se ještě zeptám, pod jakým jménem/přezdívkou tě najdu v seznamu pravidelných čtenářů? :)
      Děkuji a měj se krásně

      Vymazat
  17. Nejvíc by se mi libil Caraval :)
    Pod stromeckem doufam nejvic v knihy Ma Lady Jane, Illuminea, zivotopis Stephena Kinga a Pamatuju si vas vsechny :-)
    Nejradši mám Vosí hnizda a "falesny marcipan" (nemuzu orechy ani mandle, mam alergii a iz jednou jsem se malem udusila a skoncila ve spitale, takze to uz nepokousim:D).
    Stromecek musi byt urcite zivi a na nem mix nejruznejsich ozdob, co maji historii :)
    Tradice asi zadne nedodrzujeme. Snad jen to, ze se u nas zdobi stromek az na stedry den a poslouchaji u toho koledy:)
    Veceri budu mit letos prvne bezmasou, takze bramborovy salat a jeste nevim co k nemu. Nejspis cuketove nebo hlivove rizky :)
    Email je alzbetapavkova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mockrát děkuji za odpovědi, jen tě nevidím v seznamu pravidelných čtenářů, možná jsem tě ale jen přehlédla, tak mi prosím napiš, jak mě tam sleduješ, případně se mezi pravidelné čtenáře připoj v pravé části blogu :)
      Měj se krásně

      Vymazat
  18. Páni! Ponúkla si sem naozaj vynikajúce knihy. Všetky vyzerajú tak lákavo. Ale najviac by ma asi potešil Caraval. Ale ani také Srdečné zalezitosti by neboli zlé.
    Akú knihu si prajem? Tak to by bolo naozaj na dlho. Ale momentálne si už veľmi dlho prajem kompletnú sadu Harryho Pottera. Som totiž neskutočnú Potterhead a tieto knihy mi doma chýbajú. Požičiavam si ich z knižnice viackrát do roka, ale nie je to ono. Proste mať ich doma, nezničené, voňavé a hlavne by boli moje. To by ma potešilo najviac. Ale je jedna vec, ktorú si prajem ešte viac a nedá sa kúpiť. A to je zdravie. V poslednej dobe sa totiž necítim najlepšie. Chcela by som sa cítiť ako kedysi. Proste byť zdravá, fit a plná energie. To a zdravie pre moju rodinu si želám najviac.
    Aké vianočné pečivo mám najradšej? Tak samozrejme, že mám rada medovníčky. Veď kto by ich aj nemal rád, že? No a potom mám veľmi rada vanilkové rožky a orechové košíčky. Hlavne, keď je tam veľa orechovo-rumovej plnky. Vtedy sú úplne najlepšie. Ale nepohrdnem ani čapicami (piškótové cesto, džem a kokosová pusinka). A moja starká každý rok pečie špeciálne pre mňa medový zákusok. Ten by som mohla jesť celý rok. Je to môj najobľúbenejší zákusok, ale máme ho len na Vianoce, preto sa naň vždy neskutočne teším. A potom štedrák s tromi tvarohom, hrozienkami, kopou orechovov, maku a slivkovým lekvárom. A ešte keď je navrchu posypaný škoricou. To je proste mňamka. Viem, že na najobľúbenejšie, ale ja si proste neviem vybrať. Toto sú veci, ktoré pečieme len raz za rok, a preto sú mi vzácne. Rovnako, ako celé Vianoce. Je to totiž čas, kedy je celá rodina pohramade a vládne dobrá nálada. Na Vianoce by sa podľa mňa ľudia nemali hádať, mali by si prejaviť ešte väčšiu lásku ako počas roka aspoň na chvíľu si vydýchnuť.
    A aké sú naše tradície? Samozrejme máme adventný veniec, na ktorom každú neddlu zapalime jednu sviečku. Vyzdobime celý dom. (Doslova celý. Každú izbu, zábradlie na schodišti, dvor, stromčeky vonku.) Asi tak druhý decembrový týždeň postavíme stromček. Okolo 20 decembra začneme piecť vianočné koláčiky. (Aby z nich aj trochu zostalo, pretože všetci robia nájazdy do chladničky a do špajze ��) No a ako vyzerá nás štedrý deň? O 18:00 všetci, okrem starkej a mojej najmladšej sestry zasadneme za slávnostné prestreny stôl. Keď na veži odbije šesť, starká aj so sestrou prídu so svetlom z kostola a zapália sviečku. Potom sa všetci spoločne pomodlime. Starká nám každému urobí medový krížik na čelo a niečo nám zapraje. A potom sa všetci podelíme o jedno ovocie. O mandarínky, jablko, banán. Potom si dáme oblátku s medom a cesnakom a potom si dáme každý vlašský orech. Starký do každého kúta izbe hodí orech a niečo pri tom povie. Keď toto všetko absolvujeme, príde na rad hríbová polievka. Každý zjeme za plný tanier. No a potom, keď to už moje sestry nevedia vydržať, a stále sa otáčajú ku stromčeku, ideme rozbaľovať darčeky. To je vždy radosti, keď si každý pod stromčekom nájde to, čo si prial, ale aj niečo navyše. Je krásny pocit byť obdarovaný, ale ešte krajší môcť niekoho obdarovať. Keď porozbalujeme darčeky, vrátime sa ku stolu a pochutime si na pecenom kaprovi so zemiakovým šalátom. Nina potom, ak ešte niekto vládze, tak si dá aj zákusok (ale to sa nestáva) Takže takto vyzerá náš Štedrý večer.
    Vianočný stromček, by mal byť podľa mňa hlavne zdobený s láskou a radosťou. Mala by ho zdobiť celá rodina, pretože je to jedna z najkrajších vecí. My ho vždy zdobíme všetci spoločne. Ladíme si ho do zlato-červenej farby. Samozrejme naň dáme asi 3 druhý svetielok, salónky, čokoládové postavičky a normálne ozdoby. Stromček by podľa mňa nemal byť prečačkaný. Mal by byť zdobený s citom a nadhľadom. Nemusíme použiť všetky ozdoby čo doma nájdeme. Mali by sme ho ozdobiť tak, aby bol pekný, rovnomerne vyzdobený. Tak akurát podľa našich predstáv. Pretože, nič sa nemá preháňať. Ja aj mamina sme vždy chceli živý stromček. Ale sú celkom dosť drahé. A museli by sme kúpiť aj stojan, stále zametať ihlicie a tak.... Ale kto vie. Možnože raz budeme mať aj živý stromček.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc si vážím toho, jak jsi rozepsala, úplně jsi na mě dýchla tu vánoční atmosféru a Vaše rodinné tradice jsou vážně krásné, líbí se mi, jak Vánoce sdílíte opravdu jako rodina a zaujalo mě to, že (stejně jak píše Mony pod tebou) je u Vás tradicí křížek na čele z medu. Já jsem nevěřící, takže jsem o tom nikdy neslyšela, ale připadá mi to vlastně hrozně roztomilé :)
      Doufám, že si letošní Vánoce užiješ v klidu a hlavně ve zdraví, které ti z celého srdce přeji.
      Budu držet palce při výhře a měj se krásně :)

      Vymazat
  19. o a našu stedrovecernu večeru tvorí: Najprv oblátka s medom a cesnakom. Potom ovocie-jablko, mandarínka, banán a vlašský orech. Potom je to hríbová polievka s chlebom, pečený kapor so zemiakovým šalátom a zákusky, koláče, pečivko.
    nikabenuskova14@gmail.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jen mi prosím ještě napiš, pod jakou přezdívkou mě sleduješ jako "pravidelný čtenář" - v pravé části blogu :)

      Vymazat
  20. 1.) Ťažká otázka! O.o Do súťaže si ponúkla naozaj krásne kúsky a ja si skutočne neviem vybrať iba jednu knihu.
    Mňa veľmi zaujala, vďaka tvojej recenzii, kniha Srdeční záležitost, ale aj La loba, aj keď tam boli spomenuté isté výhrady, čo ma tak trocha odrádzajú, ale človek nikdy nevie, či mu práve táto kniha nesadne :). A potom je tu dosť ospevovaný Caraval, YA, čo už veľmi nečítam, no celkom ma kniha zaujala...hm, ale už po nej pokukujem v knižnici (stále ju nemajú dostupnú, ale ten deň raz príde :D).

    2.) Opäť ťažká otázka a teraz ako sa s ňou popasovať, aby tu neboli litánie :D Počas celého roka som si spisovala zoznam kníh, ktoré ma zaujali a na ktoré som u blogerov čítala skvelé recenzie. Hneď tri mám na zozname vďaka tebe a tvojim skvostným recenziám: Jákobovy barvy, Všichni jsme utkáni z hvězd a Sůl moře. Ďalej sa mi na zoznam dostal Warren Trinásty a Vševidiace oko a Mŕtve dievča neklame, čo je YA, ale fakt ma zaujala presne ako aj Vrania Šestka. A potom mám na zozname mnoho historických románov, najmä tých kresťanských, ktoré tak zbožňujem...ale tu sa radšej prizastavím, lebo by nám nestačil ani koniec kraja a budem vyzerať naozaj chamtivo :D.

    3.) Ako som aj v tagu spomínala, zbožňujem sušienky a na Vianoce vyjedám najmä linecké koláčiky, či chocolate crinkles, ktoré robievam ja (aspoň niečo :D). Ale moja mamina je nielen dobrá kuchárka, ale aj cukrárka, takže ťažko...na Vianoce som vykŕmená a potom mám celý rok čo-to robiť, aby som schudla :D

    Hmm, pravý vianočný stromček...určite živý, aby naplnil dom tou krásnou vôňou lesa (samozrejme kúpený, žiaden nelegálny výrub :D). Ozdobený vo fialovo (zbožňujem fialovú!) strieborných farbách a samozrejme mnoho svetielok, nech sa nám krásne ligoce! Ale to som vlastne opísala obraz stromčeka, aký by som uvítala ja...naozaj neviem, ako by mal vyzerať ten pravý :)

    U nás sa štedrovečerná večera začína modlitbou. Potom hlava rodiny, teda môj tata, každému namaže oblátku medom (mali sme aj zvyk, že každému medom nakreslil krížik na čelo, ale to sme boli vždy všetci takí dolepení, že to už nerobíme :D). Potom nasleduje babkina, ktorá s nami býva, vynikajúca hrachová polievka (robí najlepšiu na svete, len trocha menej solí :D). Za ňou kapustnica s hríbmi (tú zas robí moja mamina najlepšiu na svete! ^.^) a po nej hlavný chod - smažený kapor, či filé, so zemiakovým šalátom. Ako taký ľahší dezert na záver máme sušené slivky opražené na masielku s cukrom a to je naozaj veľká dobrota♥ Po večeri sa opäť pomodlíme a je čas odovzdať si darčeky a nakoniec pozrieme už vianočnú klasiku, Tri oriešky pre Popoluška – to nesmie chýbať :)

    4.) piesen.fantazie@gmail.com

    Hanka, ďakujem za skvelú súťaž a možnosť sa zúčastniť...prajem ti nádherný týždeň, maj sa krásne ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mony, to jsou tak nádhernéééé odpovědi <3 Díky ti za to :)

      Vymazat
  21. 1) Sleduji :)
    2) Já čtu skoro vše, nedělím moc podle žánrů, ale spíš líbí/nelíbí
    Pod stromečkem bych chtěla takový mišmaš, třeba DNA, Život po tobě, Saturnin se vrací (o tom totiž nevím, co si myslet), Žena v okně...ale kdoví :)
    3) Vánoce jsou pro mě poslední dobou nějak jiné...
    Pokud člověka zasáhne nějaký zdravotní problém, mnoho toho přehodnotí a raduje se z těch pro někoho obyčejných věcí. A ty já mám nejradši. Společné pečení cukroví, kdy voní celý byt, stejně tak jako společné zdobení stromečku. Odpočinek u pohádek, setkávání s rodinou. A ještě k tomu mám takový malý bonus. Přesto, že jsem na vozíku, jsem zaměstnaná na základní škole, už se nám blíží třídní besídka. Vloni to bylo tak, že jsme ve třídě nazdobili stromeček, vyráběli vánoční přání. Připravili jsme balili balík a šli ho společně poslat do psího útulku, utržili jsme nějaké peníze za naše prodané výrobky a rozhodli se je někam věnovat. Takže kromě těch milých příprav mě hřeje u srdce i to, že už takhle malé děti dokáží myslet na druhé, dokonce i mně darovali andílka, kterého vyrobily na keramickém kroužku, koukejte, jak je krásný! Člověka pak zahřeje u srdce pocit, že to co dělá má smysl. A moje Vánoce tím pádem dostaly ještě další krásný rozměr.
    Jo a k tomu cukroví - nejradši mám maminčiny pařížské rohlíčky, o ty je boj. Večeře klasika. Stromeček se má pořádně třpytit - poslední dobou jsem nějak nevkusná :D
    miuka12@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  22. 1) Sleduji
    2)-Největší zájem bych měla o knihu Alfa, miluju tohle čtení. A hned po ní se mi zalíbila kniha Srdeční záležitost ♥ .
    -Pod stromečkem bych si přála najít knihy, které jsem ti uvedla, takže Alfa nebo Srdeční záležitost nebo třeba knihu Polibek v New Yorku.
    -Moje nejoblíbenější vánoční cukroví jsou stoprocetně vanilkové rohlíčky a raffaela..díky nim, každé Vánoce mám 5kg nahoře. Ale co, o tom přeci Vánoce jsou. Pravý vánoční stromeček by měl být rozhodně živý a měl by krásně vonět, protože to k Vánocům patří. A měl by být bohatý, měl by mít všechny barvy..neměl by být dekorován podle toho, jak se to zrovna hodí do místnosti. Dodržujeme snad jen pravidelné stírání "šťastných" losů před večeří. Večeře je mojí oblíbenou, miluju když si rodina společně sedne ke stolu a vyzařuje radost a láska. My máme k večeři, kapra, kterého je mi vždy líto, bramborový salát a hřibovou polévku :) . Celkově vánoční den by měl být plný lásky, radosti a pohody. Je mi líto lidí, kteří ho takhle netráví, příkladem jsou lidé bez domova. Doufám, že si užiješ nádherné Vánoce plné radostí a nádherných zážitků :) .
    email: vendula.novakova18@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  23. Ahoj, moc rada bych knihu Srdecni zalezitost. Pod stromeckem bych nejvic chtela knihu provodce Doctorem Who, protoze to je srdecni zalezitost. 💗 No nejradsi vosi hnizda, o tom zadna. 😀 A pravy stromecek je jedine ten z lesa, vonavy, slameny ozdoby, ktery chci kazdy rok koupit a,zapomenu na to. 😀 Pro me je vanocni tradice vzit deti ven, na kratickou prochazku po veceri a pak prijit dom a najit tam pod stromeckem darky. Pak rozbalivat a koukat u toho na pohadky. A k veceri mame vzdy bramborovy salat, obalovanou vinnou klobasu a od nekoho vzdycky vydindam kus kapra, protoze to jim jen ja. 😀 Piesse15@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  24. 1. Aly A.
    2. ‎- Veľmi by som si priala knihu Srdeční záležitost alebo La Loba ♥
    - Dúfam, že mi na Vianoce Ježiško prinesie knižky Špecialistka, Se psem mě baví svět a Rychleji mluvit nedokážu ♥
    - ‎Najradšej mám asi tradičné kolieska z lineckého cesta plnené džemom, ale tento rok chceme vyskúšať aj s nutelou. :) Pravý vianočný stromček nie je, pretože každej rodine sa páči inakší a tak to má byť, aby neboli všetky rovnaké. Hlavne aby bol zdobený s láskou. :) Z tradícií ma teraz nenapadá nič špeciálne, veď Štedrý deň je výnimočný sám osebe. :) Večera pozostáva z modlitby pred a po jedle, najskôr si dáme oplátku s medom, potom kapustnicu a zemiakový šalát s rybím filé. :)
    - ‎aly.vikart@gmail.com
    3. ‎Instagram: alyartvik, Facebook: Aly Artvik

    Ďakujem za krásnu súťaž a príležitosť aj pre Slovákov! ♥

    OdpovědětVymazat