Vysněný čtenářský koutek

By Hanka the bookworm - 19:47:00

Hezký večer, moji drazí. Dnes Vás vítám u netradičního článku, který se věnuje bytovému designu. Každý z Vás má jistě své vysněné čtenářské místo a tak jako mnoha ostatním, i mně byla nabídnuta velmi příjemná spolupráce s e-shopem Favi.cz, na kterou jsem kývla zejména proto, že mi celý ten nápad vytvořit si vlastní čtenářský koutek, připadá prostě senzační.

V tomto e-shopu naleznete nepřeberné množství nejrůznějších produktů, od nábytku až po dekorace a vybavit si díky němu můžete prakticky celý byt. Sama přiznávám, že jsem brouzdáním a hledáním nejvhodnějších kousků pro mou vysněnou knihovnu strávila téměř celý den (ach, ta prokrastinace), ale nakonec jsem se svým výběrem opravdu spokojená a hodně se blíží mé představě ideálního, pohodlného i funkčního prostoru určenému ke čtení.


A z čeho tedy podle mého musí takový pořádný čtenářský koutek sestávat? Chybět rozhodně nesmí knihovna, mám ráda dřevo a tahle knihovnička z masivu mi okamžitě padla do oka. Reálně je pro mě ale neskutečně malinká, proto bych raději uvítala variantu přes celou stěnu :D. Kromě postele se mi nejlépe čte v pohodlném křesle, ke kterému neodmyslitelně patří podnožka. Kvůli tmavé barvě knihovny jsem se rozhodla pro světle šedivou, což je v bytě (vedle hnědé a bílé) má oblíbená barva. Osvětlení je samozřejmostí. No a nebyla bych to já, kdybych se neobklopila hromadou svíček a všeho, co mi z domova udělá takový ten správný „cosy“ prostor (to slovo prostě miluju a nejlépe vlastně vystihuje můj vkus). Váháte-li pak, co je zač ta roztomilá sovička – jedná se o rámeček na fotky. V žádné mé místnosti nesmí chybět prostor pro nějakou fotku, zbožňuji ten pocit, kdy se díváte na milovaného člověka alespoň na obrázku nebo si skrze ni připomínáte důležité okamžiky pořád a pořád znovu. Zarámovaná mám rovněž svá zvířátka, která tvoří nedílnou součást rodiny.

Shrnuto, podtrženo – místo ke čtení musí být podle mého atmosférické a pohodlné, musí to být místo, kam se rádi vracíte. Někomu z Vás bude možná připadat můj výběr dosti tmavý, jenže moje představa ideálního prostoru, kam bych všechny ty kousky umístila, je vzdušná světlá místnost anebo úplně ideálně zimní zahrada.


Odpovídá můj vkus tomu Vašemu? Jak byste si zařídili takové ideální místo ke čtení Vy? Jaké máte rádi materiály, jaké barvy? Budu ráda, když mi tohle všechno napíšete do komentářů a ti z Vás, kdo se zapojili do projektu s Favi.cz, určitě nezapomeňte připojit odkaz na Vaše články. Mějte se krásně ♥

  • Share:

You Might Also Like

14 komentářů

  1. Neskutečně mi k Tobě tento koutek sedí, Hani, vybralas parádně :))

    OdpovědětVymazat
  2. Určitě bych si takový koutek dokázala představit i sama pro sebe. Moc pěkné kousky jsi vybrala :) Líbí se mi, jak to všechno k sobě krásně ladí. A ta sovička, to je taková třešnička na dortu :) (Ach, kouzelná to třešnička!:D)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mockrát děkuju a abych se přiznala, sovička okouzlila i mě :)
      Měj se krásně

      Vymazat
  3. Tak s tímto výběrem jsi mi kápla do noty. Ta knihovna je úžasná a jak píšeš, nejlépe přes celou stěnu (a proč ne rovnou dvě? :D). To křeslo je luxusní, jak barevně, tak i vzhledově. A samozřejmě podnožka, bez té ani ranu. Já bych tam ty lampy měla asi dvě a také stoleček na mlsání. Ale prostě, trefila ses mi přesně do vkusu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, Ivetko, tak to jsem ráda. Svým komentářem jsi mě hrozně potěšila a máš pravdu, na stoleček jsem úplně zapomněla, i když ve své knihovničce bych ho ráda měla. Mlsání, čajík a právě rozečtená kniha přece potřebují své místo :)
      Měj se krásně

      Vymazat
  4. Obdivuji Tě, že jsi dokázala vykouzlit pouze jeden koutek. Ke všemu tak fantasticky dokonalý :) A líbí se mi jak jsi celý článek pojala - popis, co nesmí chybět ;) Na první pohled mě okouzlila sovička. Křeslo s podnožkou byl i jeden z mých tipů. Takže mě se tvůj koutek rozhodně líbí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mony, já se musím přiznat, že mám v hlavě docela jasnou představu, jak by mé bydlení mělo jednou vypadat a mám to štěstí,že se i dost shodneme s přítelem :) Každopádně mockrát děkuji za pochvalu, udělala jsi mi opravdu radost :)
      Měj se krásně :)

      Vymazat
  5. Tak nějak jsem přesně tohle čekala. Tenhle styl se k tobě prostě hodí :)

    OdpovědětVymazat
  6. Já si vlastně čtenářský koutek, ten ideální, umím představit různě, asi nepotřebuji nějakou šablonu. Dokážu si zútulnit ledasco a obvykle tam, kde se často vyskytuji, přibudou časem i knížky. Případ (dnes již bývalého) Modrého bytu. Doma mám knihovnu docela pěknou a byť si v pokoji moc často nečtu, sedět opřená o pelest postele, sáhnout do ní a začíst se, to je moje. Nebo být u druhé knihovny a hřát si záda o topení.

    Až budu mít jednou vlastní bydlení, mám v plánu mít svou místnost plnou knížek. Vlastní knihovnu, jakože fakt knihovnu. A nejspíš se drobným dekoracím, plyšákům, sovičkám, hrnečkům a fandom předmětům a plakátům neubráním. ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš pravdu, že i mně se čte dbře v posteli nebo vlastně kdekoliv, když mámm tu správnou náladu :) Moje knihovna je mi naprosto nedostačující, knihy už mám ve dvou řadách, na sobě, přes sebe a zkrátka tak, aby vyplnily každé zbývající místečko a na novou jaksi nemám nárok - máme malý byt a přítel už je i tak dost utiskován :D
      Až ale jednou budeme mít něco většího, taky bych ráda měla svůj malý kamrlík plný knih, s oknem a pracovním stolem :)
      A stejně jako ty se určitě neubráním nějakým infantilním blbůstkám :D :)
      Měj se krásně, Vlasti

      Vymazat