Ediční plán #11 - prosinec 2016

By Hanka the bookworm - 14:52:00

Hezké pondělní odpoledne, mí milí. Za prvé se omlouvám, že jsem Vám nepopřála krásné Vánoce, myslela jsem totiž, že v pátek publikuji ještě jedno víkendové čtení. No, nestalo se, proto Vám tedy dodatečně přeji teď a doufám, že jste si Štědrý večer náležitě užili a našli pod stromečkem nějaké pěkné knihy. Dnes jsem se rozhodla zveřejnit článek, který je také tak trochu s křížkem po funuse, jedná se totiž o výčet knih, které vyšly v průběhu prosince a zaujaly mne.

1. 12. vydalo nakladatelství Leda knihu V pasti od islandské autorky Liljy Sigurdardóttir. Jedná se o thriller s jedenatřicetiletou hlavní hrdinkou Sonjou, která prochází existenční krizí. Má za sebou rozvod, po němž se ocitla prakticky bez finančních prostředků, je bez práce a její bývalý manžel se navíc zapletl do rozsáhlých finančních machinací, které teď ohrožují i samotnou Sonju.

2. 12. vyšla u nakladatelství Host velice zajímavá faktografická publikace. Jedná se samozřejmě o knihu Totální rauš – Drogy ve třetí říši sepsanou německým autorem Normanem Ohlerem, který provedl rozsáhlou pětiletou studii, tudíž se kniha téměř celá zakládá na pravdě. Na tvorbě knihy se navíc podílel i přední historik Hans Mommsen, který také napsal doslov.

Pro mě osobně je jednoznačně nejvýznamnější publikací, která v prosinci vyšla, novinka od Stephena Kinga – Konec hlídky. Knihu vydalo 7. 12. nakladatelství Beta – Pavel Dobrovský a můžu se pochlubit tím, že mi ji Ježíšek přinesl pod stromek, takže se do ní velmi brzy pustím. Jedná se o závěrečný díl detektivní trilogie s vyšetřovatelem Billem Hodgesem v hlavní roli a já se rozuzlení příběhu nemůžu dočkat. Chtěl-li by si někdo přečíst recenzi na druhý díl (Právo nálezce), může tak učinit tady.

Poslední knihou, kterou dnes zmíním, je Ohnivý muž od Kingova syna – Joea Hilla. Toho jsem si zamilovala díky komiksové sérii Zámek a klíč, kterou na svém blogu omílám tak nějak pořád dokola. Ráda bych se od Hilla pustila i do klasických příběhů a právě Ohnivý muž mě svou anotací nalákal. Vyšel 12. 12. rovněž u Bety a jde o apokalyptický thriller. Lidstvem se šíří nakažlivá nemoc, která končí samovolným vznícením oběti; někteří by se nakažených zbavili nekompromisně, zdravotní sestra Harper však hledá lepší řešení. Podaří se jí ho nalézt? Nebo snad nemocné zachrání tajemný Ohnivý muž, který v sobě oheň dokázal ovládnout?

Jaké knihy v prosinci zaujaly Vás? Četli jste některou z výše zmíněných nebo se chystáte? Jak jste si užili Vánoce? Dostaly jste nějaké knihy? A jak strávíte posledních několik dní roku 2016? Na Vaše milé komentáře se už teď moc těším. ♥

  • Share:

You Might Also Like

17 komentářů

  1. Hani, rovnako dúfam, že si si vianočné sviatky užila aj ty. Ja som mala krásne Vianoce v rodinnom kruhu veselia a pohody. :) Nemôžem zabudnúť pripomenúť tie krásne kúsky, ktoré sa mi nazhromaždili v knihovničke. Čo krásne si dostala pod stromček ty? :) Maj sa krásne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem moc ráda, já si Vánoce také užila na výbornou, čekaly mě dva krásné kousky - nový King, do kterého se pustím v nejbližších dnech a Harry Potter a prokleté dítě, musím si už vytvořit vlastní názor, takže tady se také těším :)
      Měj se krásně ♥

      Vymazat
  2. Kinga jsem kupovala taťkovi pod stromeček. Měla jsem z toho trošku obavy, protože on četl snad skoro všechno :D, ale nakonec jsem se mu do noty trefila, za což jsem byla opravdu ráda. Z tvého výčtu mě ale opravdu láká Totální rauš od Hostu, který mě zaujal, už když jim vyšel edičák, snad se k němu dostanu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. King musí potěšit každého :)
      Jsem zvědavá, jestli se k Rauši dostaneš, určitě bych se moc ráda mrkla na recenzi :)
      Měj se krásně

      Vymazat
  3. Už první knihou si mě dostala. Není nějak příbuzná k Yrse náhodu? To je to jeidné , co mě hned uhodilo do očí, protože jestli jo, musím to číst :D
    Jinak pěkné svátky i tobě, tedy spíše to posváteční období :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, snažila jsem se to najít, ale nebyla jsem úspěšná :D Myslím ale, že ne, asi je to na Islandu docela běžné jméno, protože se tam dostávají jména podle rodičů - "dóttir" znamená dcera, takže něco jako Sigurdarova dcera, což je asi opravdu běžné :)
      Doufám, že sis svátky užila a měj se krásně i nadále :)

      Vymazat
  4. Máme trochu odlišné chutě, ale přesto vybrané knihy nevypadají úplně špatně. Třeba V pasti mě docela zaujalo :)
    Jaký byl Ježíšek? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V pasti mě taky dost láká :) Pod stromečkem jsem našla právě Kinga a taky HP a prokleté dítě a na obě se těším :)
      Měj se krásně :)

      Vymazat
  5. Dodatečně taky přeji krásné Vánoce :)
    Tak King, to je klasika, ale docela jsi mě teď zlákala tím posledním kouskem :)

    Lory Humble

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Že? Hill je skvělej, jsem ráda, že má King tak kvalitního nástupce :)
      Měj se krásně

      Vymazat
  6. Zaznamenala jsem ten Totální rauš, jinak moc nic. V nadcházejícím roce se těším zase na Husitskou epopej. :)

    Měj se krásně v novém roce! :* ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Do Vondrušky se určitě chci taky pustit, je to taková moje výzva na tenhle rok :) Půjdu do audioknih :)
      Taky se měj krásně, Vlasti ♥

      Vymazat
  7. Hani, z Tvého výběru mě nejvíce láká asi ten Totální rauš, který jsem i já zařadila do prosincového Co mě zaujalo. Jinak přečetla jsem si v komentářích, že jsi pod stromečkem našla Kinga a osmého HP - moc se těším na dojmy a recenze, já se do Prokletého dítěte ještě neodvážila jít a myslím, že ty moje dilema rozsekneš. Doufám, že sis užila nádherné svátky a že jsi do nového roku vstoupila příjemně a moc se těším na Tvoje další články v novém roce (a na Tebe se těším nejvíc! ♥). Měj se báječně! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kristý, do Rauše se odhodlávám, myslím, že to bude náročné čtení, na které zatím ještě nějak nejsem připravená. Mám tak trošinku čtecí krizi, proto jsem se rozhodla leden strávit s naprostými klasami (King) či tenoučkými či rychlečtecími knihami :)
      Svátky jsem si užila parádně a posváteční období ještě lépe, věřím, že ty také. Taky se samozřejmě moc těším na shledání, opravdu doufám, že to brzy vyjde :)
      Měj se báječně ♥

      Vymazat