Přečteno za srpen 2016

By Hanka the bookworm - 8:00:00

Ahoj moji milí čtenáři, je konec srpna – pro spoustu z vás pravděpodobně konec prázdnin a začátek nového školního roku. Pro mě je to ale hlavně čas ukázat Vám zase po měsíci, co se mi podařilo přečíst. Vzhledem k tomu že pro mě srpen v osobním životě nebyl zas až tak šťastný, pravděpodobně se to promítlo i na mém čtení, protože jsem na knihy neměla tolik nálady a hlavně času jako obvykle. Výsledkem jsou tedy čtyři přečtené knihy, tak se na ně pojďme mrknout. :)

Jako první jsem přečetla útlounkou povídku z pera mojí oblíbené Gillian Flynnové – The Grownup. Knížečka má opravdu asi jen šedesát stránek a ani angličtina není složitá, takže jsem ji měla přečtenou velice rychle. Dějová linka se motá kolem hlavní postavy, která profesionálně provádí „hand job“ a taky tak trochu věští budoucnost. Celý její život se obrátí naruby, když si ji do svého domu pozve mladá žena, která je přesvědčena, že nejen dům, ale také jejího nevlastního syna postihl zlý duch. Jak už jsme u Flynnové zvyklí, nic nikdy nemusí být tím, čím se to zdá být a já jí za skvělou atmosféru a za překvapivé twisty na tak malém prostoru uděluji 4/5.


Dále následovalo období, ve kterém jsem téměř nečetla, ale koncem měsíce jsem se to rozhodla prolomit pomocí Bout of Books readathonu a musím říct, že to splnilo svůj účel. Dokončila jsem Čaroprávnost od Terryho Pratchetta, ale přestože jsem si Zeměplochu zamilovala, zrovna tento díl mi k srdci příliš nepřirostl. Celou recenzi si už můžete přečíst na blogu – tady a knihu samotnou jsem ohodnotila průměrnými 3/5.

Další dokončenou knihou byl recenzní výtisk od Dobrých knihBazar zlých snů Stephena Kinga. Přestože povídkové sbírky obvykle příliš nemusím, tady se autor znovu ukázal ve své nejlepší formě a já jsem tomu moc ráda. Recenze už je taky online – zde a kniha ode mě obdržela 4/5, k dokonalosti v ní pár povídek přeci jen přebývalo.


Poslední dokončenou knihou měsíce bylo Pamatuji si vás všechny od Yrsy Sigurdardóttir. Na tuhle jsem se upřímně těšila, bohužel po přečtení moc nechápu to všeobecné nadšení, které kolem knihy panuje. Nechci se tady moc vykecávat, protože již brzy uveřejním celou (a celkem obsáhlou) recenzi, takže v ní si určitě budete moci přečíst víc, protože mi několik z vás psalo, že právě na tuhle recenzi se těší, tak snad po dočtení nebudete zklamaní. Rozhodně vás nechci odrazovat, nicméně pro mě byla kniha těžkým průměrem, čemuž odpovídá i hodnocení 3/5.

31. 8. jak jistě víte (i ode mě z blogu) proběhl Den nepřečtených knih, během kterého jsem četla Bábovky od Radky Třeštíkové. Knihu se mi podařilo dokončit až prvního září, a proto nebudu podvádět a zařadím ji až do zářijového shrnutí, už teď ale můžu prozradit, že recenze se jistě dočkáte o mnoho dříve. :)

V průběhu posledních několika dní srpna jsem se rovněž pustila do recenzní e-knihy od Hostu, která nese název Útěk a na svědomí ji má můj oblíbenec Peter May, ani tuto knihu jsem však v průběhu srpna dočíst nestihla, proto se na její hodnocení budete moci těšit v následujícím měsíci.


Toť ode mě dneska vše, doufám, že i Vy jste v srpnu přečetli nějaké pěkné knihy. Která se Vám líbila nejvíce? A četli jste něco z mého výběru? Budu se moc těšit na Vaše úžasné komentáře… :)

  • Share:

You Might Also Like

16 komentářů

  1. Z tvého výběru jsem bohuel nečetla nic, ale snad se to změní. Láká mě Pamatuji si vás všechny :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak se budu moc těšit na tvlj názor, jestli se k tomu dostaneš :)
      Měj se krásně, Magdi

      Vymazat
  2. Tak Bazar zlých snů by mi měl přijít, ted na mě čeká jeho Řbiotv zviřátek, který jsem už četla. No a já patřím k oblíbenkyním Pamatuji si vás všechny. Četla jsem knihu už před nějakou dobu, ale jsem z n nadšená. Dokonce jsem si pořídila i další knihy od autorky. No já na ni recenzi psala a stále je to paráda :D
    Katy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem zvědavá na tvůj názor na Bazar a Řbitov patří k mým nejoblíbenějším. Byla to první kniha od Kinga, kterou jsem četla a dodneska ji prostě miluju a četla jsem ji několikrát :)
      Měj se krásně

      Vymazat
  3. Koukám, že pro všechny byl ten srpen takový zvláštní. Myslím ale, že čtyři knihy jsou naprosto skvělé skóre. Jak už jsem říkala, určitě plánuju Flynnovou a určitě někdy v budoucnu plánuju konečně zkusit i toho Kinga.

    Doufám, že tvoje září bude čtenářsky i celkově lepší, než srpenec. Už se těším na nové recenze. ^^ Měj se nádherně a přeju krásný zbytek víkendu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo srpen se letos bohužel moc nevydařil, tak snad bude na podzim a v zimě lépe :) Jsem moc zvědavá na tvůj názor na Flynnovou, ale myslím, že se ti bude líbit. No a do Kinga se pusť! Je to prostě miláček :D <3
      Měj se krásně, Kačí

      Vymazat
  4. Máš načtené pěkné kousky. Ať se i v září daří. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Tak to jsem zvědavá na recenzi Pamatuji si vás všechny :o) Bude to snad první ''nenadšená'' recenze co na ni budu číst, takže jsem opravdu zvědavá, jak u tebe přesně dopadla :)
    Měj se hezky! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, tak už se můžeš podívat :D sto lidí, sto chutí, ale jak říkám (a říkáš) jsem jedna z mála nenadšených :)
      Měj se krásně

      Vymazat
  6. Hani, po dlouhé době se konečně dostávám i ke komentáři! Jupí :). Už se mi po Tvém blogu vážně stýskalo. Mrzí mě, že srpen pro Tebe nebyl právě nejšťastnějším obdobím, i když nevím, čím to bylo zapříčiněno. Doufám, že se nepřihodilo nic vážného a hlavně Ti moc přeju, ať Ti to září vynahradí a je Ti hezky. Těším na všechny další příspěvky a tipy na dobrou četbu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdeni, klidně prozradím, že mé rozčarování pramení z toho, že mi školitel neuznal bakalářku k obhajobě, a proto musím o rok prodlužovat studium..No, co už. Smířila jsem se s tím a jedeme dál :)
      Měj se krásně :)

      Vymazat
  7. yrsa zklamani? neneeeee. me se libila moc. teda tak 4/5 ja nikdy 5/5 nedavam :-D a od TP jsem jeste nic necetla, stydim se :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nojono...co nadělám...:D sto lidí, sto chutí. A Pratchetta rozhodně doporučuji, i když zrovna tenhle díl byl bohužel horší, no...
      Měj se krásně :)

      Vymazat
  8. Já jsem v srpnu přečetla pouhé tři knihy, ale všechny byly výborné :)

    OdpovědětVymazat