Bout of Books 17.0 Readathon

By Hanka the bookworm - 14:36:00

Hezké nedělní odpoledne, mí milí. Je to tady – po velké čtecí krizi (která byla zapříčiněna nedostatkem času) jsem se rozhodla, že je načase tak trochu pohnout s tím obřím množstvím nepřečtených knih, které se kupí na mé poličce. Lepší příležitost než týdenní čtecí maraton neznám…
Původně jsem si chtěla uspořádat takový svůj vlastní, soukromý, nicméně jsem právě zjistila, že od zítřka – tedy od 22. 8. až do 28. 8. běží oficiální readathon, který nese název „Bout of Books“ a letos se koná již po sedmnácté! Rozhodla jsem se tedy také neoficiálně zapojit, nicméně pokud by se chtěl někdo z Vás přidat „oficiálně“ – po kliknutí SEM přejdete na příslušnou stránku.

Můj TBR je megalomanský, ale je to dáno hlavně tím, že tři knihy už mám rozečtené a dál nevím, do čeho se pustím, no a vzhledem k tomu, že nebudu doma, musím s sebou táhnout spoustu knih, abych měla na výběr…To je snad jasné, ne? :D

Hlavním cílem je pro mě dokončit ony rozečtené knihy, tedy Pamatuji si vás všechny (ne, že by ta knížka byla špatná, naopak, ale nějak se zkrátka stalo, že už ji čtu asi měsíc); Čaroprávnost (ne, že by ta knížka byla špatná, ale už ji čtu přes dva měsíce :D) a konečně Bazar zlých snů – nejnovější sbírku povídek od Stephena Kinga, kterou mi k recenzi poskytl e-shop Dobré knihy.

Další prioritou je e-kniha od HostuÚtěk, novinka z pera Petera Maye, kterého, jak víte, naprosto miluju. Dále s sebou ještě beru Bábovky a Annu a vlaštovčího muže, tak uvidíme, co vlastně nakonec stihnu.


Chystáte se někdo také zapojit? Co zrovna čtete a jak se máte? Procházíte také jednou za čas čtenářskou krizí, a co Vám pomáhá ji překonat? Na všechny Vaše komentáře se už moc těším. :)

  • Share:

You Might Also Like

20 komentářů

  1. Skvělý výběr knih, Kinga a YRSA se chystám taky číst. Bábovky už čtu a jsou super.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak Kinga určitě doporučuji, Yrsa se mi sice líbí a myslím, že mnoho lidí nadchne, ale není to pro mě zatím úplně top - neposadila jsem se z toho na zadek (nojo, přehnaná očekávání)...Na Bábovky se moc těším, snad je tento týden stihnu :)

      Vymazat
  2. Pěkný výběr :) Anna a Vlaštovčí muž je zvláštní kniha. jsem zvědavá, jak se ti bude líbit :) Yrsa se mi moc líbila. A na Bábovky se chystám :) Měj se krásně a ať se daří :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, na Annu slýchám rozporuplné názory, takže jsem moc zvědavá, co na to budu říkat já. Jak už jsem psala výše - Yrsa se mi líbí, ale bezmezně nadšená tedy nejsem...no a Bábovky se těším moc :)
      Taky se měj krásně, Šári :)

      Vymazat
  3. Knihy jsou to moc pěkné. Se čtením budu držet palce, protože mám taky teď děsnou krizi, kterou se snažím zažehnat rereadingem Doriana Graye (jsem se až teď dostala k tomu začít konečně číst tu svou papírovou verzi, jsem děsná). Zatím se mi to moc nedaří, ale tak třeba se to brzo zlomí. Ty si to čtení prostě krásně užívej a hezký poslední zbyteček léta přeju. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Re-reading je podle mě skvělý způsob jak překonat krizi, obzvlášť pak Dorian je úžasná volba :) Ať se daří a krizi brzy překonáš, Kačí - měj se krásně :)

      Vymazat
  4. Ctenarskou krizi mam uz asi treti mesic:-)Ale uprimne receno mi to nejak moc nevadi, proste ctu tak, abych si knihu uzila a ne proto, abych toho precetla co nejvice a tak to beru :-)Jinak moc hezky vyber knizek, uzij si cteni :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano a tak to beru i já :) Moje čtenářská krize byla naštěstí opravdu způsobena pouze nedostatkem času, nikoliv nechutí ke čtení, proto jsem si teď naordinovala týdenní pauzu, kterou chci zaplnit právě knížkami, na které jsem předtím neměla čas. Zatím si to moc užívám :)
      Měj se krásně

      Vymazat
  5. Od Prachetta jsem četla zatím jen jedinou knihu a u ostatních autorů si nevedu o moc líp :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Magdi, to přece vůbec nevadí :) Každý máme své žánry a své srdcové autory :) Třeba jsi ale načerpala trošku inspirace :)
      Měj se krásně

      Vymazat
  6. Poslední čtenářskou krizi jsem měla tak před třemi týdny, kdy jsem celý měsíc neměla absolutně čas číst. Celý červenec jsem byla na táborech a stíhala jsem číst maximálně složení na obalech.. taky se to na mě pěkně podepsalo, když jsem přijela domů, připadala jsem si tak vymletá, že jsem skoro celý týden nevylezla z pokoje a četla :D
    Ten Readathon by nemusel být špatný... možná se opožděně zapojím :D :)
    Měj se hezky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nějak podobně jsem to měla taky, pracovala jsem na věcech do školy, k tomu brigáda (shodou okolností také na letním táboře) a hlavně naprostý nedostatek času na čtení (haha - léto rovná se prý více času na čtení), teď to chci trošku dohnat, už mi to chybělo :)
      Pokud se zapojíš, budu moc ráda, když mi dáš vědět :)
      Měj se krásně

      Vymazat
  7. Anna a vlaštovčí muž mě láká čím dál víc.. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já na tuhle knihu slýchám dost rozporuplné názory, takže jsem sama moc zvědavá :)
      Mockrát děkuju za komentář a měj se krásně :)

      Vymazat
  8. S čtenářskými krizemi mám spoustu zkušeností, jsem na ně přeborník :D A ano, většina je taky zapříčeněná nedostatkem času. Prostě normální, řekla bych :) Tak si moc užij maraton, těším se na recenze na ty knihy!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že jsme na tom stejně, Leni :) Recenze určitě postupně přichystám všechny, teď to nějak drhne :D
      Měj se krásně

      Vymazat
  9. Držím ti palce! ;) Já žádné readathony nepořádám ani se jich neúčastním, protože většinou když si něco takového naplánuju, nemám pak na čtení vůbec náladu. Nicméně 31.8. je Den nepřečtených knih a toho se budu účastnit, už po třetí. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To má myslím co do činění s Martinusem, že? :) Už jsem po tom pokukovala loni, tak když budu mít čas a chuť, určitě do toho půjdu taky. Díky za tip a měj se krásně :)

      Vymazat
  10. Píši opožděně, ale přeji krásné čtení a doufám, že se Pamatuji si vás všechny bude nakonec líbit a bude recenze- pořád se ke knize nemohu dostat :(
    Já jsem teď měla týden naprostý zásek, tak snad to aspoň teď napravím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Lucí, díky díky, nakonec readathon ještě protahuji a spojím ho i s dnem nepřečtených knih (31.8.), takže o všem pak napíšu v přečtenu :)
      Recenzi na Pamatuji si vás určitě sepíšu, psalo mi o to více lidí, tak třeba vás můj názor trochu popostrčí ať tím, či oním směrem :)
      Já právě měla začátkem srpna taky pěkný zásek, takže jsem teď moc ráda, že už mám zase trochu více času i chuti do čtení :)
      Měj se krásně

      Vymazat