Knižní přírůstky za květen 2016

By Hanka the bookworm - 12:57:00


Ahoj všichni, květen zase uplynul jako voda, a proto je nejvyšší čas Vám ukázat, jaké nové knížky mi přibyly do knihovny. Tentokrát to bude za celou historii blogu určitě nejvíc megalomanské, tak se připravte.


Dalo by se říct, že květen byl pro mě měsícem naprosto nových zkušeností, co se týče získávání knih. Nejvíce mi jich tentokrát přibylo díky Světu knihy, jehož jsem se zúčastnila vůbec poprvé (pokud si chcete o mých dojmech přečíst více, můžete tady). Těch knih bylo hned 14. Není v mých silách rozepisovat se o každé z nich zvlášť, proto bude následovat pouze takový strohý výčet, ale nebojte… Na všechny se v nejbližší době chystám, takže se určitě dočkáte recenzí. J Mezi antikvariátními kousky jsem objevila několik pokladů – Zlaté úhoře Oty Pavla, Snídani u Tiffanyho Trumana Capota, Tankový prapor Josefa Škvoreckého, a hlavně Mrtvou a živou Daphne du Maurier a Jak voní tymián od jednoho z mých oblíbených spisovatelů – Marcela Pagnola (jeho kniha Živá voda bude někdy v budoucnu určitě součástí „Knih mého srdce“, tak se těšte J).


Z knih nových (jakože nových) to pak byly Sítě Petry Dvořákové, Zmizet Petry Soukupové, Porodní bába Katji Kettu a Pamatuji si vás všechny Yrsy Sigurdardóttir. Všechny tyto krasavice mám podepsané a nemůžu se dočkat, až se do nich pustím.


Výčet nových kousků ze Světa knihy uzavírá: Mort a Magický prazdroj (čtvrtý a pátý díl Zeměplochy) od Terryho Pratchetta, Literární spolek Laury Sněžné (od autora, jehož jméno prostě odmítám psát), Nuselskej punk od Greena Scuma a Anna a vlaštovčí muž Gavriela Savita. Ufff, to bylo docela něco, dát to dohromady. J


Pokračujeme dál – jak už můžete vědět z posledního Víkendového čtení (tady), tento měsíc jsem taky historicky poprvé dostala knihu k recenzi. Je jí Knihovna duší, třetí a závěrečný díl ze série Sirotčinec slečny Peregrinové od Ransoma Riggse, knihu momentálně čtu a už brzy se můžete těšit na recenzi. J


Další nová zkušenost: vůbec poprvé jsem nějakou knihu vyhrála! Ještě teď mám neuvěřitelnou radost, protože zrovna o tuhle jsem nesmírně stála. Jedná se o Všude kolem černý les od Ruth Ware a já tímto ještě jednou hrozně moc děkuji Mimozemšťance (tady naleznete její blog).


V květnu jsem taky učinila historicky první objednávku u Martinusáků. Komunikace s nimi byla na špičkové úrovni, knihy dorazily rychle a v perfektním stavu, takže jsem si jistá, že tato objednávka rozhodně nebyla poslední. Vybrala jsem si hned tři kousky: Dokonalého cizince Renée Knight, na kterého slyším chválu prostě ze všech stran. Utéct mi nemohly ani Bábovky od Radky Třeštíkové a do třetice to byla Kráva nebeská Davida Duchovnyho, u které se, jak doufám, královsky pobavím.


Posledními (ale vlastně prvními) dvěma knihami měsíce pak byly Pýcha a předsudek Jane Austenové (nojono 30% sleva na Omegu) a taky Jako zabít ptáčka Harper Lee, kniha, kterou už jsem přečetla a naprosto mě uchvátila. Více již brzy v „Přečteno“.



No, jestli tedy dobře počítám, knih je nakonec 21. Neuvěřitelné…A teď pár otázek na Vás – četli jste některou z výše zmíněných? Do čeho bych se určitě měla pustit první? Jaký byl Váš měsíc a máte sakra ty knížky pořád kam dávat? :D Zkrátka mi, moji drazí, napište něco pěkného (a ne, že jsem blázen a patřím do léčebny). Díky! J

  • Share:

You Might Also Like

24 komentářů

  1. No tedy, tak to je pořádná nálož krásných knížek :)
    Boží! Knížky jsou radost a je super narazit na někoho, kdo tu radost umí dávat jako ty tady tím blogem :) Ať se knížky moc líbí!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mockrát děkuju za nádherný komentář, ani nevíš, jakou mi udělal radost :)
      Měj se krásně

      Vymazat
  2. Wow, máš toho fakt hromadu! Ale na takovou hromadu se kouká moc hezky, na knížky je vždycky radost pohledět. :)
    Mně přibyly tři knížky za květen. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky se jimi neustále kochám a pořád přemýšlím, do čeho se pustit dál :)
      Měj se krásně, Vlasti, a užij si čtení tvých nových kousků :)

      Vymazat
  3. To je nádhera, srdce se směje! Mám z Tvých květnových přírůstků velkou radost, zvlášť nadšená jsem z Literárního spolku Laury Sněžné, na tuto knihu se také chystám, takže budu zvědavá na Tvé dojmy. Jsem moc ráda, že jsi pořídila i Dokonalého cizince a jsem zvědavá, zda se v dojmech shodneme. A... a vůbec, všechno je to krásné! Přeji nádherné čtení a vydařený červen, Hani :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo po Literárním spolku jsem právě pokukovala už hrozně dlouho, minimálně po vizuální stránce je to takový malý skvost :) Snad mě nezklame ani příběh. No a k Cizincovi jsem se nakonec rozhoupala i díky tobě :) Těším se ale na všechno, jen nevím, čím začít :D
      Ať se ti červen taky vydaří, Kristý a moc se těším na Tvé sumarizační články :)

      Vymazat
  4. Páni, ty ses tenhle měsíc rozjela! :)

    Z těch antikvariátních kousků jsem rozhodně zvědavá na tvoje dojmy ze Snídaně u Tiffanyho, protože to je taky záležitost, která mě poměrně zajímá.

    Hrozně se mi líbí ty podepsané nové (jakože nové) knihy. Katja a Yrsa mají vážně krásná věnování. :) Ach, tak třeba jednou budu mít taky štěstí na něco podepsaného.

    Mimochodem, moc mě pobavil "autor, jehož jméno prostě odmítáš psát". :D

    A teď mám úplně radost i za tebe, z toho recenzního výtisku a z té vyhrané knížky!

    Nad koupením Dokonalého cizince jsem uvažovala v Anglii, tam to měli vystavené v popředí snad v každém knihkupectví, které jsme viděli. Tak uvidím, počkám na tvůj názor a podle toho (ne)přidám knihu na seznam. No a Pýchu a předsudek samozřejmě schvaluju (taky už bych si ji měla obstarat).

    Prostě a jasně - krásný přírůstky, tak přeju, ať se taky krásně čtou. :)

    Měj se nádherně!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, rozjela je možná ještě slabé slovo, celé prázdniny mám co číst. Snídaně je hodně kraťounká a hodně mě láká, tak doufám, že se k ní tento měsíc dostanu.
      Ano, Katja i Yrsa byly úžasné, škoda, že člověk nemá trochu více času na interakci :)
      No, a divíš se? Takové jméno napsat je prostě nemožné, až teď mi ale došlo, že jsem ho vlastně mohla zkopírovat..ups :D
      Díky Ti mockrát za komentář, Kačí, a měj se překrásně :)

      Vymazat
  5. Tolik knih já jsem si snad nekoupila za celý život (a to skoro nekecám). Ze zmiňovaných mě asi nejvíc láká Sirotčinec a Všude kolem černý les. Jinak já sama mám za uplynulý měsíc jen jednu novou knížku a to Selekci, kterou jsem vyhrála :)

    Lory Humble

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, jenže já jsem holt bohužel blázen...:D Gratuluji k výhře Selekce, užij si čtení, Lory. :)
      Měj se krásně

      Vymazat
  6. Tedy, ty mě bavíš :D :D Jsi vážně prvotřídní knižní maniak :P (Jo, trochu ze mě mluví závist člověka, který momentálně nemá na knihy čas...)
    Četla jsem Lauru Sněžnou a bylo to jendoznačně skvělé :) A taky Terryho Pratchetta, který je jedním z mých oblíbenců (zrovna Mort je podle mě jednou z jeho lepších knih). Zmizet je taky výborné (styl Petry Soukupoví mám čím dál tím radši) a fajn mi přišel i Capote, ale pořád mám knihu přebitou tím skvělým filmem, ačkoliv se od knihy odchýlil...
    Každopádně ti přeju příjemnou zábavu u čtení! Užij si to, ať už začneš s kteroukoliv :)Těším se na recenze.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však já to tušila, že tě pobavím, Leni :D Za chvilku to budeš mít za sebou a v září se na oplátku můžeš smát ty mně :)
      Díky za doporučení, zdá se, že jsem měla docela dobrou ruku :) Snídani jsem neviděla ani jako film, tak se do toho pustím pěkně popořadě. Terry si mě taky okamžitě získal (zatím jsem četla pouze Barvu kouzel a Lehké fantastično) - hodně lidí říká, že zrovna tyto nejsou nic moc, ale já byla nadšená, takže se těším na ty "ještě lepší".
      Držím palce, ať ti všecko dobře dopadne a máš konečně víc času na věci, které tě baví víc :)
      Měj se krásně

      Vymazat
  7. Páni! To je ale prírastkov! :D Prajem ti príjemné čítanie a rovnako bohatý aj tento mesiac :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ježiš, jenom to ne :D To už bych musela jít vyloupit banku a koupit ještě novou knihovnu :D Tento měsíc jsem si dala předsevzetí, držet se zkrátka :)

      Vymazat
  8. Gratuluji ke všem přírustkům. Spousta báječných knih, na některé si také dělám zálusk. Ostudně jsem nečetla žádnou. Jinak já se po dlouhé době také chystám na nějaký ten přírůstek do naší knihovny. Ten poslední byl na Vánoce, od té doby knihy poctivě půjčuju v knihovně. V dubnu jsem ale udělala doma pořádnou čistku a velikou krabici knih darovala do zdejší knihovny. Nějaké to místečko se tedy uvolnilo a já můžu opět doplňovat :). Přeju krásné počteníčko!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky mockrát, Zdeni, doufám, že se mi všechny (nebo alespoň většina) zalíbí. Držím palce, ať si nakoupíš něco pěkného. Já bych taky potřebovala v knihovně uvolnit místo, ale neumím se zkrátka se svými knihami rozloučit (ani, když se mi příliš nelíbily).
      Měj se krásně a budu se moc těšit, jestli se s námi o své nové kousky taky podělíš :)

      Vymazat
  9. Krásné přírůstky!! :)
    Já jsem se v květnu opět neudržela a těch knih je strašně mooc! :)
    Dokonalý cizinec společně s Pamatuji si vás všechny mám na wishlistu, tak snad se ke měn brzy dostanou :)
    Všude kolem černý les je špičkový thriller, který Tě 100% zaujme... máš se opravdu na co těšit! :)
    Krásný a pohodový víkend! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucí, máme asi společnou nakupovací nemoc (ale neboj, nejsme v tom samy :D). Na Všude kolem se moc těším, právě i díky tvojí úžasné recenzi. No, já se vlastně pochopitelně těším na všechny :)
      Krásný zbytek večera

      Vymazat
  10. Moc pekna hromadka :-)Preji pekne poctenicko:-)

    OdpovědětVymazat
  11. Nádherné přírůstky včetně těch antikvariátních :) Hani, přeji ti krásné čtení :)

    OdpovědětVymazat