Víkendové čtení #13

By Hanka the bookworm - 8:00:00

Ahoj všichni, máme tady zase pátek a to znamená jediné – další Víkendové čtení. Než se dostaneme k samotné knize, chtěla jsem se jen rychle omluvit, že jsem tento týden nebyla příliš aktivní. Na vině je velká hudební akce, jejíž jsem byla součástí (pracovně). Teď už se snad ale všechno vrátí do starých kolejí a já nejen, že budu opět častěji přispívat na blog, ale také doženu všechny resty a projdu nové příspěvky na Vašich blozích. J


Dnes se úplně poprvé pouštím do knihy, která mi byla poslána na recenzi. Abych byla úplně přesná, vyhrála jsem ji na recenzi. Jedná se o třetí a závěrečný díl Sirotčince slečny Peregrinové – Knihovnu duší od Ransoma Riggse. Knihu vydalo nakladatelství Jota, kterému tímto ještě jednou velice děkuji. Pokud snad náhodou Sirotčinec neznáte, jedná se o fantasy trilogii určenou primárně dětem. Sledujeme osudy Jacoba, který se po smrti svého podivného dědečka vydá na ostrov u břehů Walesu, aby mohl prozkoumat záhady týkající se právě tajemného sirotčince slečny Peregrinové. Všechny tři díly této série doprovází úžasně děsivé fotografie, které dotváří samotný příběh. Na Knihovnu duší jsem nesmírně zvědavá, uvidíme, jak se mi zalíbí.

Znáte Sirotčinec? Líbil se Vám? A těšíte se na filmové zpracování prvního dílu, které nemá na svědomí nikdo menší než Tim Burton? Určitě mi dejte vědět, a pokud o filmu nevíte, nezapomeňte se mrknout na trailer (tady)! 

  • Share:

You Might Also Like

24 komentářů

  1. Tyto knihy jdou žánrově trošku mimo mě a nejspíš i věkově, nicméně na film bych se ráda podívala :)
    Ať se knížka líbí, Hani .)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten film vypadá opravdu úžasně, Burtona já můžu - ten to prostě nezkazí! :)
      Díky a měj se krásně, Šári

      Vymazat
  2. Tahle série mě hodně zajímá, ale ještě jsme se k ní nedostala (jak překvapivé, že :D). Trailer na film se mi líbil, ale radši bych začala knižní předlohou...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já obvykle taky vždycky začínám knižní předlohou - film pak už jen tak jako hezky dokreslí tu atmosféru. V traileru se mi líbila hlavně Eva Green, která jako paní Peregrinová vypadá prostě božsky :)
      Hezký den, Leni

      Vymazat
  3. Přeji příjemné čtení, Hani. Mě tato trilogie příliš neláká, ale budu se těšit na Tvůj názor :) A samozřejmě moc gratuluji k výhře v recenzní soutěži :) Měj se nádherně!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky mockrát, Kristý. Já jsem zvědavá, jak to celé dopadne.
      Měj se krásně :)

      Vymazat
  4. K téhle sérii jsem se ještě nedostala, doufám, že se ti knížka bude líbit a těším se na recenzi! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Já už si na sérii brousím zoubky pár měsíců, ale furt se k tomu ne a ne dostat.

    A ONO BUDE FILMOVÉ ZPRACOVÁNÍ? BURTONOVSKÉ FILMOVÉ ZPRACOVÁNÍ? Už teď se nemůžu dočkat.

    Krásný víkend s touhle knihou přeju!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Skvělý důvod ke srazu, nemyslíš? :D
      Měj se krásně, Kačí

      Vymazat
  6. Na tuhle trilogii se také chystám, ale pořád dávám přednost jiným knihám. O filmu jsem netušila, takže je to pro mně novinka. Ale z Tima Burtona jsem nadšená :) No.. To abych se podívala po knihách, než film vyjde :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo s tím dáváním předností je to zlo. Já mám teď taky hrozně moc knih, které chci přečíst prostě teď hned, bohužel to nejde. Burton je polobůh, určitě to bude skvělé, ale já se taky většinou pouštím první právě do knih ;)
      Hezký den, Ivet :)

      Vymazat
  7. Sérii znám :) Jen jsem se k ní ještě nedostala, i když už dlouho plánuji se do ní pustit :) Snad to stihnu dříve, než bude film :) Hezké víkendové čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snad ano, budu ti držet palce, ať to máš pěkně popořadě :)
      Měj se krásně

      Vymazat
  8. Do série se pouštět asi nebudu, ale film mě docela láká! :)
    Přeji pěkné čtení a pohodový víkend :)

    OdpovědětVymazat
  9. Knížky z této série jsem si chtěla přečíst, ale nějak jsem se k tomu nedostala.. Na film se ale určitě mrknu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že film určitě bude stát za to, ale i knížky minimálně po grafické stránce stojí za pozornost :)
      Hezký den a mockrát děkuji za komentář :)

      Vymazat
  10. Sirotčinec znám a už dlouho jsem se k němu chtěla dostat, ovšem po několika poměrně negativních recenzích, které jsem si přečetla, jsem byla nucena odložit to na neurčito.

    Lory Humble

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak já se musím přiznat, že jsem z jedničky taky až tak nadšená nebyla, nicméně propojení příběhu s fotografiemi se mi zdá pořád originální a neotřelé a minimálně proto je super knihy alespoň prolistovat :)
      Měj se krásně :)

      Vymazat
  11. Ami: Myslím, že jsem měla kdysi tuhle knihu pučenou z knihovny, ale mám takový dojem, že jsem ji ani nedočetla. Teď o ní všude slyším, takže se na ní možná zase někdy vrhnu!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Občas to tak taky s některými knihami mám, obzvlášť pak s těmi, které plánuji si koupit. To pak na tu knihu narážím pořád a pořád - zkrátka znamení, že si ji prostě koupit mám, ne? :D
      Měj se krásně :)

      Vymazat
  12. Sirotčinec znám, ale bohužel jsem ho ještě nečetla. Čtecí plán mám teď vážně nabitý! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsme na tom stejně, Magdi. Za poslední dva měsíce mi přibylo šíleně moc knih a mě je líto každé, po které hned nesáhnu.
      Měj se krásně :)

      Vymazat