Víkendové čtení #10

By Hanka the bookworm - 8:00:00

Hezké páteční ráno Vám všem. Vítám Vás u jubilejního desátého víkendového čtení. Pro tuto „slavnostní“ příležitost (J) jsem si chtěla vybrat něco speciálního, a tak jsem sáhla po knize, která je za a) úplně nejnovějším přírůstkem v mé knihovně a za b) naprostou klasikou, ke které jsem se ještě nedostala.


Jsou to zhruba dva měsíce, co nás opustila jedna z největších autorek vůbec – Harper Lee. Vůbec nevím, proč jsem se tak dlouho zdráhala pustit se do jednoho z nejslavnějších děl, jaká kdy byla vydána. Na Jako zabít ptáčka však konečně došla řada a bude mi dělat společnost v nadcházejících dnech. Jsem šíleně natěšená!

Četli jste tuto knihu? Jaký je Váš názor? A co si myslíte o tom, že má zanedlouho vyjít další kniha této slavné spisovatelky Postav hlídku? Mně osobně totiž připadá malinko podivné, že autorka za celý svůj život napsala právě pouze Jako zabít ptáčka a najednou, pár týdnů po její smrti, se jako zázrakem objeví další kniha, která byla údajně sepsána ještě před zmiňovanou klasikou…Budu se nesmírně těšit na Vaše názory. Mějte se překrásně!

  • Share:

You Might Also Like

18 komentářů

  1. Krásné páteční ráno, Hani, jsem moc zvědavá, jak se Ti bude kniha líbit, těším se na recenzi. Já jsem jí zkusila nedávno a upřímně, moc mě nechytila, nezačetla jsem se. Ale určitě mám v plánu se k ní vrátit a přečíst ji, nechci mít takovéhle čtenářské mezery. Přeji, ať se Tobě zalíbí více a ať si ji užiješ :) Krásný den a víkend :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to já tedy musím říct, že jsem zatím nadšená...Sice chápu, že to není kniha pro každého. Je tam ve své podstatě nulový děj a žádná akce, ale zkrátka ten jazyk, popis, ty všední situace pohledem malé holky...Jojo, já to žeru :)
      Měj se krásně

      Vymazat
  2. Tuhle knížku jsem ještě nečetla, ale častokrát se mi už stalo, že jsem četla knížku, v níž se hlavní hrdina nějakým způsobem inspiroval právě tímhle dílem. Takže doufám, že se ti knížka bude líbit a pokud ji dále doporučíš, pokusím se po ní sáhnout. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pravda, taky jsem se s tím už několikrát setkala...Zatím jsem spokojená, ale samozřejmě nemám dočteno, tak ještě uvidím...recenze určitě bude :)
      Měj se krásně

      Vymazat
  3. Knížku jsem nečetla, ale určitě se na ní chystám :) Je to klasika :)Krásný víkend a hezké čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně proto jsem po ní už konečně sáhla, jeden z mých největších restů :D
      Měj se krásně

      Vymazat
  4. Koukám, že máme na víkend stejnou knihu. (Já už ji teda louskám asi týden, ale chápeš.) Jsem zvědavá na tvůj názor a na recenzi, protože já osobně si tak nějak tou knihou nejsem jistá. Každopádně doufám, že tobě se kniha bude líbit!

    Krásný zbytek dne (a kdybychom spolu do mého odjezdu v neděli už nemluvili, tak i krásný víkend!). :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé Kačí, tak ty už jsi nám odjela..Užívej Anglii..
      Měj se krásně :)

      Vymazat
  5. Knihu znám díky kamarádce, která ji buď četla nebo se na to chystám, každopádně mě příliš neoslovila.

    Lory Humble

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem tedy zatím více než spokojená, sáhla jsem po ní už proto, že je to taková klasika a jak říkám, zatím se mi hódně líbí :)
      Hezký den

      Vymazat
  6. To som nevedela, že nás táto spisovateľka opustila :/ A ani som nevedela, že Postav hlídku bola napísaná ešte pred touto...páni, no čo sa ten človek nedozvie. Inak knihu si chcem veľmi prečítať, pretože to jednoducho nesmie chýbať v mojej poličke a vyšlo nové vydanie, ktoré sa mi vážne páči. Takže mierna závisť, že ju už vlastníš :D Pekný víkend ti prajem ;))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se taky občas skrz články ostatních bloggerů dozvídám spoustu věcí :) Jsem ráda, že jsem zase mohla trošku "poučit" já Tebe :) Ano, to vydaní je celkem pěkné, jen pořád nějak nechápu ten název...No, nic, asi si to budu muset vygooglit :D
      Měj se krásně

      Vymazat
  7. Tento název je mi dobře známý, i přesto jsem se ke knize stále nedostala :/

    Ať se dobře čte :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zatím je to moc dobré, určitě přichystám recenzi, tak pak můžeš mrknout :)
      Měj se krásně, Magdi

      Vymazat
  8. Knihu mám půjčenou z knihovny, tak snad se k ní brzy dostanu! :)
    Přeji pěkné čtení a pohodový víkend! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to budu moc zvědavá na Tvůj názor :) Snad se Ti zalíbí
      Krásný den, Lucí

      Vymazat
  9. Ja knihu cetla asi pred rokem a me se moc libila :-)Preji pekne cteni a tesim se na recenzi:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky mockrát :) Recenzi určitě přichystám a musím teda říct, že mně se kniha taky zatím líbí :)

      Vymazat