Víkendové čtení #6

By Hanka the bookworm - 10:55:00

Krásný páteční den moji milí čtenáři, vítám Vás u dnešního článku. Už téměř týden trávím na nádherném místě, kde to ke čtení jenom vybízí. Sice pořád musím pracovat na bakalářce (já tu zatracenou věc snad nikdy nedopíšu), ale i tak se snažím volné chvíle vyplnit četbou…

No a jaká kniha mi tedy bude dělat tento víkend společnost?


Po téměř tříměsíční odmlce (což je pro mě opravdu hodně) jsem se rozhodla z poličky zase vytáhnout nějakého Kinga. Pokud mě sledujete už déle, musíte vědět, že tohoto autora zkrátka zbožňuju a budu Vás s ním na tomto blogu otravovat poměrně často, tak mi to prosím Vás odpusťte – máme spolu prostě takový platonický vztah. J Pro tentokrát jsem se rozhodla pro poměrně útlý Revival, knihu vydanou v roce 2015. Vypráví o osudu dvou hlavních hrdinů – knězi, který zavrhne Boha a chlapci, jenž vyroste v narkomana. Víc popravdě nevím, ale i kdyby mne snad nezaujal příběh, vím, že Kingův styl pro mě jako vždy bude balzámem!

A jak se máte Vy? Užíváte si (poměrně) pěkné počasí? Jaká kniha Vám v těchto dnech dělá společnost? Určitě mi dejte vědět…J

  • Share:

You Might Also Like

12 komentářů

  1. Kinga mám taky ráda, i když, pravda, nesedí mi od něj všechno. Zrovna Revival jsem nečetla, tak jsem zvědavá, co na něj řekneš :) A bakalářky jsou zlo, taky začínám mít pocit, že to prostě nenapíšu. Odstěhuju se na Bahamy a budu dělat, že se mě konec bakalářskýho studia absolutně netýká. Tak. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak až budeš kupovat letenku, vzpomeň si i na mě :D
      A co máš od Kinga nejradši? :)

      Vymazat
  2. Hani, držím palce s tou bakalářkou, já s diplomkou taky strašně válčím! A samozřejmě přeji pěkné čtení ve chvílích volna, už musím tu Tvou kingovskou lásku taky omrknout :) Snad v květnu :) Měj se co nejlépe!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem zvědavá, do čeho se pustíš :)
      Taky držím palce při psaní, diplomka je určitě ještě větší zlo než bakule :)
      Měj se krásně, Kristý

      Vymazat
  3. Já zas musím napsat seminárku, taky mám pocit, že to snad nikdy ani psát nezačnu, ne opravdu dnes musím začít.. :D Safra! :D Kinga moc nemusím, je na mě moc depresivní, ale já mám na víkend knihu Lock a Mori. :)

    http://boook-planet.webnode.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to já právě depresivní knihy ráda - horory, thrillery - to je moje. A čím strašidelnější, tísnivější, tím lepší :) asi jsem zvrácená...
      Se seminárkou přeji hodně zdaru, určitě to zvládneš!
      Měj se krásně

      Vymazat
  4. Já jsem příšerná, ale od Kinga jsem zatím nic nepřečetla. Ale je pravda, že se chystám na Pytel kostí (a taky určitě na Shining a možná na TO, i když to mě svou monumentálnistí malinko děsí). Hezky si Revival užívej!

    Počasí je parádní, doufám, že se nám na víkend (který já teda budu stále trávit nad Okem uragánu, protože jsem hrozná a nedokážu se pár hodin soustředit) nepokazí.

    Krásný zbytek dne a hodně štěstí s bakalářkou!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak se do něj určitě brzo pusť - stojí to za to! Osobně tedy třeba Pytel kostí nepovažuji za nic závratného, ale špatná kniha to taky určitě není. Naopak Osvícení a To považuju za vrchol jeho tvorby. A počtu stran se netřeba bát :)
      Já mám taky se soustředěním poslední dobou trošku problém, přičítám to tomu, že když čtu, pořád si v hlavě říkám, co bych měla dělat jiného...výsledkem je to, že jsem Rozum a cit četla týden a bůhví, jak dlouhou dobu zas strávím na Revivalem...snad ho stihnu rychleji :)
      Díky Ti mockrát a taky se měj krásně, těším se na Tvé nové články :)

      Vymazat
    2. Určitě si na něj čas najdu (a ano, Osvícení, díky! vůbec jsem si nebyla schopná vzpomenout na český překlad názvu). :)

      Já tu svou nesoustředěnost taky přičítán tomu, že přemýšlím nad moc věcmi najednou, asi jsem přepracovaná už za ty roky (ani bys nevěřila, jak já se těším, že si teď v květnu dám měsíc volna - týden leháro v Anglii s Harrym a pak tři týdny ""praxe"", takže si konečně odpočinu od toho blázince).

      I já děkuju a taky se těším na tvé další články! Měj se krásně. :)

      Vymazat
    3. Dovedu si to představit, já už netrpělivě vyhlížím konec června, kdy už (snad) budu mít dokončenou a obhájenou bakalářku a budu mít za sebou i přijímačky na magistra, takže budu moct aspoň na chvilku upustit páru.
      Hrozně se těším na Tvůj názor na Kinga!

      Vymazat
  5. Stephena Kinga jsem zatím ještě vůbec nenačala, protože si říkám, že když už se do něj pustím, ať je to ve velkém, protože je to určitě mistr ve svém oboru. Jenomže já a volný čas navíc? To moc nejde dohromady :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To chápu a máš pravdu - pro mě už je vážně asi nepřekonatelný...nicméně na druhou stranu jsou jeho knihy (pokud tě chytne) tak čtivé, že ty kratší kousky, co mají kolem 300-500 stran, klidně přelouskáš za týden a užiješ si to i tak. :)
      Měj se krásně, Magdi a budu se moc těšit, až se do něčeho pustíš :)

      Vymazat