Přečteno za prosinec 2015

By Hanka the bookworm - 16:54:00

Prosinec pominul a přesně, jak jsem se obávala to se mnou (co se čtení týče) moc dobré nebylo. Většina z vás jistě využívá volný vánoční čas právě k relaxu v podobě četby, nicméně já ho letos opravdu moc neměla. Výsledkem jsou tedy dokončené resty z listopadu a dvě rozečtené knihy.

Pokud jste četli můj článek Přečteno za listopad 2015, pak jistě víte, že jsem rozečetla klasiku Prima sezóna od Josefa Škvoreckého, kterou se mi v prosinci podařilo dokončit. Jedná se o poměrně útlý povídkový soubor, který jistě není třeba příliš představovat, protože se s ním asi každý setkal na hodinách literatury na střední škole. Musím říct, že mi Škvoreckého styl i nespisovné dialogy sedly a proto jsem knihu celkově ohodnotila 4/5.

Dalším restem z listopadu byla audio kniha Babička pozdravuje a omlouvá se od švédského autora Fredrika Backmana, který se proslavil už svou prvotinou Muž jménem Ove. Tuto audio knihu velice poutavě namluvila Valerie Zawadská. Líbil se mi také autorův styl i bláznivé (někdy až moc) postavy. Příběh mě ovšem spíše zklamal, tudíž Babička nakonec dostala 3/5.

No a tím v podstatě končí výčet toho, co se mi podařilo dokončit. Na leden jsem (nedobrovolně) rozečetla filosofickou knihu Filosofie mezi mýtem a vědou. Od Homéra po Descarta od mého přednášejícího Zdeňka Kratochvíla, protože je to, dá se říct, učební materiál, potřebný ke zkoušce.

Poslední knihou, kterou dnes zmíním, je Princezna Bojovnice od M. A. Larsona. Objevila jsem jí v balíčku od Knihobita a anotace mě tak nadchla, že jsem jí zkrátka nemohla nechat zavřenou.

Nezbývá než doufat, že se v lednu i navzdory zkouškovému s četbou polepším a budu pro vás moci připravit delší článek.

  • Share:

You Might Also Like

2 komentářů

  1. Milá Hani, musím ti ještě jednou poděkovat za Tvůj milý komentář u mně na blogu. Tolik si mě jím potěšila. A jsem ráda že jsem díky němu narazila na Tvůj blog. Prima sezónu jsem četla k maturitě a musím říct, že se mi kniha taky moc líbila. Přes všechny jeho mouchy je hlavní protagonista přesně tím klukem, do kterého by se dokázala zamilovat. :-) Doporučuji i filmové zpracování. Taky se mi moc líbilo...

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Verčo, děkuju, že sis našla čas, podívat se na můj blog. Mám takový pocit, že jsme se v maturitním ročníku dívali na nějakou část, ale už si to přesně nepamatuju. Musím se na to mrknout a rozšířit si obzory :)

    OdpovědětVymazat