TBR | Duben

By Hanka the bookworm - 8:00:00


Krásné čtvrteční ráno, omlouvám se za malé zpoždění s dubnovým TBR, ale Velikonoce jsem netrávila doma, tak mi chvilku trvalo, než jsem zas zapadla do toho svého standartního módu. Dneska Vám, jako už tradičně, ukážu tři knížky, které (mimo jiné) plánuji v tomto měsíci přečíst. Shodou okolností jsou to všecko thrillery, a byť jsem za poslední dobu tímto žánrem už trochu unavená, věřím, že zrovna tyhle tři potvrdí své kvality a vkládám do nich velké naděje. Všechno jsou to navíc čerstvé novinky, takže pokud někdo thrillerům skutečně holdujete a ještě jste je nezaznamenali, snad díky článku načerpáte trochu inspirace.


V pastí lží od B. A. Paris je pro mne bezesporu nejočekávanější knihou roku. Nedávno se tady na blogu objevil tip na autorčinu prvotinu Za zavřenými dveřmi, ze které jsem byla naprosto unešená, a tak pro mě bylo pořízení její další knihy nezbytností. Díky Kubovi (Book’s calling), jeho offline knižnímu klubu a Albatros Media se ke mně tento thriller dostal v podstatě v den svého vydání a bude jistojistě první knihou, do které se z tohoto trojlístku pustím neb s autorkou budu mít možnost komunikovat právě v rámci speciálního Book Clubu. Už se nemůžu dočkat. 😊

Dále tu mám dvojici knih z nakladatelství Domino. C. L. Taylor je pro mě sázkou na jistotu. Četla jsem od ní už tři romány a jeden je lepší než druhý. Nejkladněji hodnotím nejnovějšího Zmizelého, protože mi přišlo osvěžující, v jak uvěřitelných mezích dokázala autorka příběh udržet. Moc doufám, že se něčeho podobného dočkám i v Útěku, a že se spisovatelský um Taylorové zase o kousek vybrousil.

Druhým domiňáckým kouskem je Jepice. Tahle kniha je teď hodně vidět a nejvíce mě na ní láká to, že by její motiv měl vybočovat z klasické šablony opilý nedůvěryhodný vypravěč na jedné nebo opilý nesmrtelný detektiv na druhé straně. Hlavní vyšetřovatel Charlie Priest je všem, kdo už Jepici četli neskutečně sympatický a já moc doufám, že se zařadím po jejich bok a vychutnám si tuhle smršť velmi komplikovaného a doufejme taky uchvacujícího čtení.

Jaké knihy máte na duben připravené Vy? Četli jste něco z mého výběru nebo se chystáte? Vychází tento měsíc kniha, na kterou se těšíte podobně, jako se já těšila na V pasti lží? To a mnohem víc mě bude zajímat v komentářích. 💖

  • Share:

You Might Also Like

10 komentářů

  1. nemam v hledacku ani jednu, i kdyz je od pohledu znam... tak at se zadari a prectes je :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Super výběr, Hani a krásná jarní fotka :)

    OdpovědětVymazat
  3. Nádherná fotka :-) Můžu na ni oči nechat. A pěkný výběr. V pasti lží si chci kupovat teď v dubnu, na knížku jsem hodně zvědavá. Jepici bych si taky přála, ještě uvidím, jak se nakonec rozhodnu. Tak ať se ti plány vydaří :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mockrát děkuju, Marcel, moc si toho vážím :) Na V pasti lží a Jepici jsem upřímně taky hodně zvědavá, mám od nich velká očekávání. Od C. L. Taylor tak nějak vím, co čekat, tak taky doufám, že mě nezklame :)
      Měj se krásně

      Vymazat
  4. Přeju ať vše stihneš přečíst. :)) Já nečetla ani jednu a v nejbližší době se na ně ani nechystám, ale budu se těšit na recenze. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mockrát děkuju, zatím se mi ta trojka osvědčila a vždycky stihnu nějaké i fyzické i audioknihy navíc, ale chci si nechávat ten výběr přeci jen alespoň zčásti volný, abych na sebe neuvalovala nějaký tlak, tak do výběru vždy zařazuju jen ty, co vím, že chci nebo "musím" číst určitě :)
      Měj se krásně :)

      Vymazat
  5. Ty prostě to Domino nezapřeš! :D ♥ Držím palce, ať se ti to všechno hezky čte a líbí a těším se na články. :) Já ještě uvidím, co budu číst, ale mám chuť úplně do všeho. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nene, je to srdcová spolupráce :) A díky <3 Doufám, že si vybereš něco skvělého :)
      Měj se krásně, Vlasti

      Vymazat