PRÁVĚ ČTU | Jepice

By Hanka the bookworm - 21:59:00


Krásný čtvrteční večer, mí milí. Dneska jsem se Vám rozhodla zase ukázat, co že to zrovna čtu. Jepice je thriller, který hlavně na Instagramu zaznamenal velký boom a musím říct, že jsem moc ráda, že se konečně dostává náležité pozornosti i menším nakladatelstvím, která si to rozhodně zaslouží. Kromě nakladatelství Domino jsem v poslední době zaznamenala zejména novinky od Ledy a samozřejmě Bryndzu vycházejícího pod značkou Cosmopolis. Osobně už jsem se častokrát přesvědčila, že tyto menší nakladatelské domy nabízejí mnohem větší kvalitu, proto s povděkem kvituji, že se konečně začínají prosazovat mezi tou markentingovou záplavou. Zaslouží si to. A nejinak je tomu v případě Jepice. Sice mě trochu mrzí, že na knihu nemám tolik času, kolik by si zasloužila, nicméně se těším na každé setkání s charismatickým Charliem Priestem. Recenze totiž nelhaly, je to skutečně sympaťák. Kolem a kolem se mi tento thriller zatím jeví jako kombinace Adlera-Olsena a Finche, což je myslím dostatečně výstižné synonymum pro skvělou knihu.


Charlie Priest sekl se slibně se rozvíjející kariérou policisty a nyní je z něj vlivný právník. Jednoho večera je brutálně napaden ve svém domě – útočník po něm požaduje vydání dat, o kterých nicméně Charlie nic neví. S vypětím všech sil se mu podaří útok na svou osobu odvrátit, načež hned druhý den zjistí, že je onen agresor po smrti. Je tak jedním z posledních, kdo ho viděl živého. Okolnosti mladíkovy smrti jsou více než znepokojující a jeho nejbližší příbuzní navíc požádají ze všech lidí právě Priesta, aby rozluštit vše, co se tohoto případu týká.

Zaznamenali jste Jepici nebo ji už dokonce četli? Jak na Vás zapůsobila? A co právě čtete Vy?

  • Share:

You Might Also Like

20 komentářů

  1. Užij si to, Hani! Mně se Jepice moc líbila :) Jinak jsem dnes dočetla tu sladkárii (Krámek snů) a teď vybírám co dál. Probuzení bohové? Počátek? Dočíst Vězně z Azkabanu? Konečně se pustit do Větrné hůrky? Na výlet do Narnie? Je toho moooc a já nevím :))
    Měj se moc krásně!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně se právě taky zatím moc líbí, tak jsem ráda, doufám, že dneska s tím trošku pohnu, ale chce se mi ukrutně spát, chudák knížka, teďka jsem fakt busy a když přečtu víc jak dvacet stran naráz, tak je to skoro zázrak. Pak se pouštím do Soukupové Nejlepší pro všechny, příští týden je s ní bookclub :)
      Máš toho požehnaně, mě by zajímal tvůj názor na Hůrku, ke které se doufám už konečně dostanu začátkem května :) Docela mám na ni chuť, ale nezbývá prostor :D
      Měj se moc krásně :)

      Vymazat
  2. Já (pořád) dočítám Nazdar, vitamíne.. a je to jako dobré, ale něco mi na tom možná trošku vadí a někdy mě trošku štve překlad, no a nebudu zastírat, že jsem si to koupila kvůli těm banánům na obálce, předsádkám a kvůli tomu, že té hrdince je 3O :D tak ať vím, do čeho jdu...
    Ale taky jsem přečetla A každé ráno je cesta domů delší a delší - a to je prostě nádhera, Fredrik Backman je asi kus mojí duše někde ve Švédsku nebo co, ale jeho texty se mě prostě vždycky dotknou až na duši a umí to tak krásně se slovy, že jsem z něj dycky celá dojatá a v myšlenkách :)
    A dál se asi chystám na Sběrnou knihu, kterou jsem dostala od kamarádky Páji :)

    Jsem ráda, že se Ti Jepice líbí, Hani :-) Já jsem ji sice přečetla jako hroznou rychlovku, protože to bylo třeba, ale i tak jsem jí měla po tom dni plnou hlavu a myslím, že na prvotinu je tak fakt hodně povedené. Taky mi přišlo, že James Hazel píše s lehkostí a pokorou a takovou jako věrností příběhu a literatuře - jakože fakt píše rád :-)

    Měj se krásně!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jako nebudu zastírat, že si knihu často nekoupím taky kvůli obalu :) S Fredrikem já to mám docela složité, byť se mi Ove docela líbil, rozhodně mě tak nerozsekal jako ostatní a z Babičky se mi líbilo jen pár pasáží, ale celkově mi toho moc neutkvělo. Přesto mu ale určitě chci dát ještě šanci a nejvíc mě asi zajímá jeho Medvědín, tak dej vědět, jestli si myslíš, že stojí za to :)
      Hazelův styl se mi děsně líbí a a je mi hrozně líto, že teď nemám moc čas číst v kuse, protože jinak bych to taky určitě slupla :)
      Měj se krásně, Dani a těším se, až se uvidíme :)

      Vymazat
  3. Na Jepici se také chystám :) Zaznamenala jsem ji právě díky instagramu a také jsem ráda, že i menší nakladatelství si tam mohou získat pozornost :)Snad mě nezklame :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, myslím, že se ti bude líbit :)
      Měj se krásně

      Vymazat
  4. Přeju krásné čtení a ať se kniha líbí. :) Ale ta obálka... fuj, moc realistické. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, já mám k hmyzu a celkově ke všemu živému hodně vřelý vztah, takže za mě naopak ne fuj, ale krása :D Asi se na mně podepisuje to mé studium zoologie :)
      Měj se krásně

      Vymazat
  5. O knize už jsem slyšela, zaujala mě hlavně díky svému názvu, z něhož trochu běhá mráz po zádech :D

    Hezký zbytek dne :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak už jsem psala v předchozím komentáři - jak komu :D Každopádně kniha je to skvělá, doporučuji :)
      Měj se krásně

      Vymazat
  6. Zaznamenala jsem ji na již zmíněném instagramu, ale osobně jsme se nesetkaly :)

    OdpovědětVymazat
  7. ja od Domina cetla prvni knihu a to bylo Leto plne neskutecnych veci... a ted si nejak nedokazu vybrat, protoze chci stejne skvelou knihu :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky se na ni chystám a těším se, určitě ti od Coleman doporučuji Všichni jsme utkáni z hvězd, z toho budeš taky vedle :)
      Měj se krásně

      Vymazat
  8. Taky Jepici zrovna čtu :), je skvělá. Vidím tam taky Finche a trochu i Chrise Cartera. Za mě super.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak Cartera jsem ještě nečetla, ale Finchovost je tam podle mého taky docela patrná :)
      Měj se krásně

      Vymazat
  9. Brzy se na ni chystám, tak jsem moc zvědavá. Momentálně jsem rozečetla od Domina Útěk a vypadá to dost dobře :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak na ten se zase já chystám potom :D
      Měj se krásně, Šári :)

      Vymazat
  10. O Jepici budu číst za chvíli, až se dostanu k recenzi od Kristýnky z TheBookTalk, ale jinak jsem ji ještě nečetla. :) Snad si to užiješ!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Její recenze je skvělá a já mám posledních pár stran do konce :)
      Měj se krásně, Vlasti!
      PS: Chystáš se na Svět? Případně, který den?

      Vymazat