2017 | Jak to bylo a jak to bude

By Hanka the bookworm - 16:57:00

Krásný středeční podvečer přeji a vítám Vás po dlouhé pauze zase u nějakého článku. Rok 2017 se nachýlil ke svému konci a to znamená jediné – bilancování…


Jak to tedy bylo?

Rok 2017 pro mě byl takovou houpačkou. Někdy jsem četla, někdy ne, někdy jsem nakupovala a někdy se opravdu držela svého předsevzetí kupovat toho méně. Začala jsem poslouchat hodně audioknih, stala se bakalářem, našla si práci, procestovala zase kousek světa a hlavně – byla jsem šťastná. Ano, s klidným svědomím můžu říct, že rok 2017 pro mě byl v osobnostní rovině jedním z doposud vůbec nejlepších. Tak slavné už to ale bohužel nebylo s blogem. Školní i pracovní povinnosti mi daly pěkně zabrat, takže to tady bylo po většinu času dost mrtvé. Přiznat se musím i k tomu, že mi tak nějak chyběla inspirace. Měla jsem pocit, že se články pořád a pořád omílají, a že přece nikoho nezajímá, co jsem si v daném měsíci koupila…

Jak to tedy bude?

Rozhodla jsem se proto blog jaksi přeorganizovat. Nerada něco slibuji neb jsem člověk vysoce spontánní, a když vám dneska slíbím jednu věc, zítra to může být klidně jinak, ale… Ráda bych se soustředila pouze na několik málo kategorií, kterými budou: RECENZE – převážně na knihy a audioknihy, které dostávám od nakladatelů; TBR aneb několik knih, které se chystám číst v následujícím měsíci; TIPY – na knihy, které prostě nesmíte vynechat, stále chystám taky článek „jak na audioknihy“ a napadlo mě, že bych mohla jít i po autorech, jako první přichází určitě v úvahu Stephen King, ale myslím, že mám co říct třeba i k takovému Irvingovi, Čapkovi nebo Urbanovi; víkendové čtení se nově změní na PRÁVĚ ČTU, protože je pro mě příliš svazující vydávat tento typ článků v pátek; a zřejmě poslední kategorií bude OSTATNÍ (možná život??) – jojo, ráda bych ten blog posunula i trochu osobnějším směrem. Pokud nesledujete můj Instagram (můžete tak učinit tady), pak patrně nevíte třeba to, že mám psa, koně, že bydlím na vesnici, co dělám za práci a spoustu dalšího, a právě tyto osobnější články by měly být náplní této rubriky.


No a jak se mi vedlo v roce 2017 čtenářsky?

Myslím, že dobře. Patrně jsem dospěla v trochu náročnějšího čtenáře, protože mé hodnocení bylo nejčastěji v rozmezí 3 a 4 hvězd. Celkově jsem přečetla 66 knih, takže jsem o 4 nedosáhla na výzvu, kterou jsem si loni stanovila. Letos ale věřím, že tu sedmdesátku pokořím… Mými největšími cíli bylo číst více klasiky, více bichlí a více českých autorů a s potěšením mohu oznámit, že se mi ve všech bodech dařilo a hodlám v nich pokračovat.
Na nejlepší knihy roku 2017 si asi budete muset počkat, samostatný článek sice neplánuji, ale jak jsem už avizovala, hodlám spustit rubriku tipy a tam se postupně všechny objeví, pomyslného vítěze ale letos určitě mám! Je jím Hana od Aleny Mornštajnové, kniha, kterou si prostě musí přečíst každý!

Na závěr tohohle bilančního článku mi nezbývá než poděkovat Vám. Za to že jste a že mě furt čtete, že jste nezapomněli, že se vracíte a že jste na mě tak hodní. Poděkovat chci i skvělým lidem, se kterými se mi stále daří spolupracovat, jmenovitě Daně z Domina, Alžbětě z Audiotéky, Lucce z Joty a Evče z Hostu. DÍKY!


Ať je rok 2018 po všech stránkách pro Vás (i pro mě) tím nejlepším! Ať si konečně splníme všechny sny a pustíme se do věcí, které jsme až příliš dlouho odkládali. Ať se máme rádi a trávíme více s času s těmi, na kterých opravdu záleží…!

  • Share:

You Might Also Like

13 komentářů

  1. Tak se, Hani, na všechny novinky těším :) Tvůj blog mi samozřejmě chybí, takže jsem ráda, že je snad na obzoru častější přispívání :) S proměnou rubrik to máme dost stejně, i já se některým už věnovat nehodlám a plánuji místo nich jiné :) Tak jsem zvědavá, co nás v tom novém roce všechno čeká. Snad to bude jen pěkné :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi je to přirozený vývoj :) I já jsem zvědavá!
      Měj se moc krásně, Kristý :)

      Vymazat
  2. Hani, ráda jsem se zase po nějaké době zatoulala na tvůj blog za novým článkem. Musím říct, jak píšeš, že jsi měla pocit, že je to pořád stejné, články se opakují, tak ten pocit mám taky. Recenze, přírůstky, shrnutí, novinky. Osobnější články vkládám na druhý blog, takže zatím nějakou inovaci horko těžko na knižní blog vymýšlím. Ale lámat to nebudu, uvidím, co další týdny a měsíce přinesou a jestli se posunu někam nebo ne.
    Měj se krásně, Hani, a ať se v tom novém roce daří :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chápu, Šári. Nicméně musím říct, že hrozně obdivuji tvoji aktivitu, nejsem si vůbec vědoma, že bys někdy polevila, to je fakt výkon :) A možná je pravda, že se pouze nám zdá, že čtenáře něco nebaví, i když je to ve skutečnosti baví a nás to prostě akorát v danou chvíli nebaví psát. Třeba já tvoje pravidelné rubriky úplně miluju, úplně nejvíc si vždycky užívám začátek měsíce, kdy přinášíš tipy na novinky, já totiž nemám čas to už sledovat a vím, že k tobě vždycky můžu mrknout pro inspiraci :) Navíc tím, že čteme podobné knihy chodím ráda porovnávat názory :)
      No, ať se nám v tom novém roce daří a stále nás to baví :)
      Měj se moc krásně

      Vymazat
  3. moc pekne bilancovani..! Nejvíc se tesim a jsem zvedava na rubriku o tobe :-) hodne stesti ve 2018:-*

    OdpovědětVymazat
  4. Hanička je zpátky, jupí :):):). Jsem opravdu moc ráda, že si byla v roce 2017 šťastná a vážně díky za odkaz na Tvůj instagram. Určitě nakouknu. Těším se na novou rubriku o Tobě a těším se i na všechny články o knihách. Mě tedy bavily, mnohokrát inspirovaly. Chápu, že inspirace a motivace občas chybí, že někdy je toho v tom reálném životě prostě moc, ale za každou chvilku pro věrné i nové čtenáře budu vděčná. Hani, bude to jistě bezva rok a já se raduji, že ho trošičku budu moct prožívat i s Tebou. Přeji krásné dny :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdeni, ty jsi prostě největší zlato, už jen kvůli tvým komentářům snad nikdy blogovat nepřestanu :D :) <3
      Měj se krásně!

      Vymazat
  5. Těším se na nové i staronové rubriky. Ale věř, že od tebe je radost číst každý článek, nikdy nemám stereotypní pocit. Asi i proto, že nepřidáváš každý den. :)

    Přeji ti jen to nejlepší, ať se ti daří a ať jsi stále tak šťastná. ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vlasti, mockrát děkuji, vážím si toho :)
      Měj se taky krásně :)

      Vymazat
  6. Krásné a nevšední bilancování. A opět parádní fotky! Na novou rubriku se budu těšit a ráda k tobě během roku 2018 zavítám. Přeji ať se daří a plno krásných knih.

    OdpovědětVymazat
  7. Rovnako sa teším na všetky zmeny a články z tvojho života :) Musím povedať, že si to mala v roku 2017 v osobnom živote pestré a aj keď si nepokorila číslo 70 v počte prečítaných kníh, tak 66 je naozaj krásne, klobúk dole (ja som dala cca 30 kníh a som celá happy, že sa mi to podarilo :D No 70? Páni, to je už iný level O.o). Veľmi sa teším na to, čo rok 2018 prinesie a akými článkami nás potešíš ^.^ Prajem ti v ňom veľa šťastia, lásky, radosti, inšpirácie a úspechov - nech sa ti darí♥ Maj sa krásne...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mony, mockrát děkuju za krásná slova, moc si toho vážím a doufám, že se v tomhle roce povede i tobě :)
      Měj se nádherně!

      Vymazat