Víkendové čtení #31

By Hanka the bookworm - 14:04:00

Krásné odpoledne, mí milí čtenáři. Dneska Vás vítám u „pravidelné“ rubriky Víkendové čtení a myslím, že v takovém nečase se knižní tip bude určitě hodit nejednomu z Vás. Abych se přiznala, momentálně mám rozečtené hned tři kousky – stále ještě louskám Opatství Northanger, můj rest z minulého měsíce, kdy se kniha četla v rámci projektu My čteme; dále si sem tam pouštím Letopisy Narnie a do třetice titul, o kterém bych Vám ráda pověděla něco víc…


Toskánské věže jsou novinkou z produkce Joty a na svědomí je má Kanaďanka Carol Cramová. Příběh nás zavede do Itálie 14. století, kdy to ženy, a zejména ty umělecky zaměřené, neměly vůbec jednoduché. Momentálně mám za sebou asi polovinu, ale stále si netroufám knihu hodnotit.

Znáte Toskánské věže? Jaký je Váš názor? Označili byste titul za historický román? Abych se přiznala, při čtení na mě nějak nedýchá taková atmosféra, jaká by asi měla; kdyby autorka neuvedla letopočet a nepoužívala stará jména, klidně bych si dovedla představit, že se něco takového odehrálo docela nedávno. Budu se moc těšit na Vaše názory a užijte si víkend. ♥

  • Share:

You Might Also Like

20 komentářů

  1. Knihu neznam, nebo tedy zaregistrovala jsem ji na Jote,ale nejak me minula. Netusim proc. Tesi. Se na tvoji recenzí. Jinak letopisy nemam rada, libi se ti?;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Recenze snad bude během tohohle, nejpozději příštího týdne :)
      Já právě ty Letopisy taky nemusím, ale na druhou stranu v audiopodobě mi přijdou celkem stravitelné, a když u toho dělám ještě nějakou činnost, tak je to vlastně celkem fajn. První díl, který je tedy podle mě nejhorší, mám už za sebou, tak snad to bude jen lepší :)
      Měj se krásně

      Vymazat
  2. Zaregistrovala jsem knížku v Tvých přírůstcích a na Goodreads, jsem zvědavá na recenzi, ale vím, že tohle pro mě asi nebude... Jinak hodně štěstí s dočítáním Northangeru, já asi tenhle měsíc nestihnu Hobita - jak absurdní, na toho jsem se ták těšila :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, Kristý, taky si myslím, že by to pro tebe úplně nebylo. Ten Northanger mi dává, vůbec se mi do toho nechce, i když když to čtu, tak se mi to vlastně líbí, ale ty určitě Austenovou nezatracuj - Rozum a cit je o tólik lepší :)
      Já toho Hobita nestihnu ani otevřít, teď je toho fakt moc, myslím, že následujcící tři měsíce budu mít co se knih a blogu týče fakt klidový režim (bohužel) - škola a práce mají přeci jen přednost...
      Měj se krásně ♥

      Vymazat
  3. O knize slyším úplně poprvé! Ale páni, vypadá moc dobře! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Tenhle typ knih není nic pro mě, ale přeju, ať se líbí! :) Já budu číst Hobita a Na západní frontě klid :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky :) Tvůj výběr je senzační, ráda vidím mého oblíbeného Hobita, který se navíc čte v rámci My čteme :)
      Na západní frontě klid je můj dlouholetý rest, snad tu knihu taky jednou pokořím :)
      Měj se krásně

      Vymazat
  5. Presne na túto knihu som narazila nedávno a fakt ma zaujala. Milujem historické romány, no trocha som zľakla, keďže píšeš, že tú atmosféru nemá :/ Hm, naozaj som zvedavá na tvoju recenziu, ktorá mi určite pomôže pri rozhodovaní sa, či po knihe jedného dňa siahnuť alebo naopak radšej nie ;) Tak teda príjemné čítanie a maj sa krásne♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, Mony, všimla jsem si, že je to tvůj oblíbený žánr :) Myslím si, že by se ti i kniha mohla líbit, uvidíš pak z recenze :) Přestože na mě ta atmosféra nijak výrazně nedýchá, příběh je to moc pěkný, plný dějových zvratů, zároveň, ale takový lehký - dobře se čte :)
      Měj se krásně

      Vymazat
  6. Vidím, že kniha vypadá krásně i bez přebalu :)

    OdpovědětVymazat
  7. O knize jsem ještě neslyšela, těším se na tvou recenzi :)

    http://katiehoral.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  8. Tak na tuhle knížku jsi mě nezlákala, přesto přeji pěkné čtení :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, už ji mám za sebou a chystám recenzi a musím říct, že nakonec si mě vlastně docela získala :)
      Hezký večer

      Vymazat
  9. Toskánské věže zní docela obyčejně v tom smyslu, že jsou v Toskánsku věže přece i dneska, ne? :D Ať se ti líbí! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pravda :) Autorka právě provedla rešerši, kdy vlastně zkoumala, jak Siena a okolí vypadala dřív a jak teď a na základě obrazu, který viděla a utkvěl jí v paměti, vystavěla příběh tohoto románu :)
      Knížku už mám za sebou a příběh si mě vlastně docela získal, těším se, až sepíšu recenzi, ale teď nějak nemám slinu :)
      Měj se krásně

      Vymazat
  10. Kniha vypadá dobře, užij si čtení! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, už ji mám nějakou dobu za sebou a připravuji recenzi :)
      Měj se krásně

      Vymazat