Ediční plán #7 - srpen 2016

By Hanka the bookworm - 13:03:00

Ahoj všichni, zase sepisuju ediční plán až na konci měsíce, bože já jsem hrozná. :) No, nicméně se bez dlouhých průtahů pojďme podívat na to, co mě v srpnu zaujalo a třeba tady opožděně naleznete ještě nějakou inspiraci…

Začneme jedenáctým srpnem, kdy nakladatelství Host vydalo Útěk - novinku od mého oblíbence Petera Maye. A vzhledem k tomu, že se mi s nimi nedávno podařilo navázat spolupráci (jupí, jupí, jupí!!!) mi knížku v e-podobě poskytli k recenzi. Samozřejmě jsem se do toho hned pustila, zatím jsem asi ve čtvrtině, nicméně Mayův rukopis je prostě tak senzační, že věřím, že se mi od něj bude líbit naprosto každá kniha. Tato, jak je autorovým zvykem, střídá dvě časové linie, minulou, ve které se banda kluků, co mají rádi hudbu, vydává do Londýna a současnou, kde se ta samá banda vrací do Londýna po padesáti letech. Kniha je říznutá detektivní linií, ale vlastně zatím sama přesně nevím, o co půjde – nečetla jsem totiž anotaci. Dodám už jen, že kniha má překrásnou obálku, jako ostatně všechny Mayovky a knihy od Hostu obecně. :)
 
Dále tu máme českou autorku Janu Jiráskovou a její Zbláznila ses? Knihu vydalo nakladatelství Paseka někdy v půlce srpna a mám dojem, že vzbudila celkem rozruch. Hodně se o ní teď mluví a věřím, že spoustu čtenářů upoutala už svou zajímavou obálkou, kterou má na svědomí Lela Geislerová. Vypráví příběh ženy – matky, která už má několik dětí a po čtyřicítce znovu otěhotní se svým o několik let mladším přítelem. Jak situaci vnímá ona sama a její okolí? Nejen o tom je tato knížka. Skvělou recenzi na ni nedávno napsala třeba Jana od Martinusáků – tady.
 
Třetí knihou, na kterou si rozhodně brousím zuby je další knížka od Hostu – Její život v očích panenky od francouzské spisovatelky Ingrid Desjoursové. Jedná se o detektivku se zajímavými hrdiny. Marc se při vyšetřování jednoho případu potká s jemnou dívkou Barbarou, která se stará o svou těžce nemocnou maminku. Ta je však velmi zahořklá a tak je Barbařinou jedinou útěchou společnost panenek. Marca dívčina bezelstnost vyvádí z míry, zároveň má ale pocit, že právě ona by mohla hrát klíčovou roli v celém případu.

22. 8. vydalo nakladatelství Ikar Ty, já a ti druzí, což je kniha s přenádhernou obálkou. Na svědomí ji má Irka Fionnuala Kearneyová a jedná se o společenský román, které mě poslední dobou nesmírně zajímají, ale skoro vůbec je nečtu. Co se stane, když napovrch vyplují všechna tajemství jedné na první pohled bezstarostné rodiny?

26. 8. a znovu Ikar, tentokráte kniha, která upoutá už svým názvem – Smrt a jiné vrcholy mého života od Sebastiana Niedlicha. Když se k tomu navíc připočte zajímavá obálka a ústřední myšlenka smrti jako nejlepší kamarádky, vznikne vám podle mého recept na dobrou knihu. Tato hořkosladká komedie oplývající nadsázkou a černým humorem je pro mě rozhodně must have. :)

Poslední knihou, kterou dnes zmíním, je novinka od spisovatelské dvojice vystupující pod pseudonymem Lars Kepler. Věřím, že právě na tuhle knihu se spousta z vás těší. Samozřejmě se jedná o Playground, ve kterém nám autoři poodhalí, co se stane v těch vzácných vteřinách, kdy se zastaví srdce… Knihu vydává 30. 8. nakladatelství Host

Jací jsou Vaši favoriti tohoto měsíce? Pořídili jste si nějakou žhavou novinku nebo to máte alespoň v plánu? Která z mého výběru Vás zaujala nejvíce? Budu se moc těšit, když mi dáte vědět v komentářích. :)

  • Share:

You Might Also Like

14 komentářů

  1. Skvělý výběr, máme se zase na co těšit :) Nejlákavější je asi Playground :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Playground láká snad nás všechny, tak hlavně aby pak taky dostál našim očekáváním :)
      Měj se krásně

      Vymazat
  2. Peter May je muj oblibeny spisovatel, tudiz pro mne jasna volba :-)Knihy Ty, ja a ti druzi a Playground mne take lakaji :-)Preji krasny den :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peter May je skvělý a hlavně plodný autor, já od něj četla trilogii z ostrova Lewis, Ostrov Entry a teď Útěk a fakt ho miluju. Do budoucna se určitě se plánuji pustit i do séria Akta Enzo, jen z těch čínských detektivek jsem trochu rozpačitá, nečetlas? Stojí to za to? :)
      Měj se krásně

      Vymazat
  3. Ježiši, playground má taaaak božskou obálku!!!!! Yes please, gimme. Ze zmiňovaných knih neznám žádnou, ale všechny vypadají dobře. Ostatně, ty tvé výběry vždycky vypadají dobře. A jsem ráda, že máš možnost si přečíst Útěk, ať se líbí. :)

    Měj se nádherně, Haničko!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pravda, má krásnou obálku i zajímavé téma, já jsem na ty obálky, názvy atak obecně tak trochu ujetá, ale kdo není, že? :) Obálka prostě prodává, ať si říká kdo chce, co chce :) Jinak díky za pochvalu výběrů, snažím se, aby si tam vždy každý něco našel, nicméně samozřejmě to uzpůsobuju hlavně sobě, že :D Útěk je skvělý, myslím, že už jsem ti autora doporučovala, pokud ne, určitě se do budoucna poohlédnu trilogii "Z ostrova Lewis", to je bomba a tam vznikla má láska k Mayovi :)
      Měj se krásně!

      Vymazat
  4. Na Playground se nesmírně těším. Od této dvojice jsem četl vše a další díl bude určitě skvělý jako vše předtím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Playground vypadá skvěle, nicméně je to kniha z nové série (nebo možná dokonce pouze stand alone román), nový díl s detektivem Linnou má vyjít někdy na podzim :)

      Vymazat
  5. Ty, já a ti druzí vypadá jako něco, co by se mi vážně mohlo líbit :)

    OdpovědětVymazat
  6. Po knize Playground se chci určitě podívat :) Od autorů jsem četla Hypnotizéra (už bych mohla konečně v této sérii pokročit) a jejich styl byl úžasný a námět Playgroundu je opravdu super! :)
    Měj se hezky! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky se mi námět Playgroundu moc líbí, takže ho mám určitě v hledáčku :)
      Měj se krásně, Lucí, snad se k němu obě dostaneme :)

      Vymazat
  7. Knihu Zbláznila ses mám připravenou k brzkému čtení, tak jsem na ni zvědavá. Jinak pěkný výběr, Hani :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, tak to se těším, Šári. Chtěla bych si ji také pořídit, tak uvidím, co na to řekneš :) Měj se krásně

      Vymazat