Knižní přírůstky za červen 2016

By Hanka the bookworm - 8:00:00

Ahoj všichni, máme tu zase konec měsíce a tím pádem měsíční shrnutí, dnes v podobě knižních přírůstků. Jak jistě víte, předchozí dva měsíce pro mě byly naprosto megalomanské, a proto jsem se tento měsíc rozhodla opravdu krotit. To se mi velice úspěšně dařilo, až do 30. 6. jsem si totiž pořídila pouze jedinou knihu…

Tou knihou byla Lež, novinka od C. L. Taylor, kterou jsem ještě navíc dostala k recenzi od Domina, takže byl můj štít naprosto čistý, pak jsme se ale 30. 6. sešly s Kristýnkou z BookTalk blogu, a tak k té jedné (osamocené) chudince, přibylo dalších 7 kousků.  

První tři byly z antikvariátu na Národní třídě za super cenu a navíc v moc pěkném stavu. Dobrý proti severáku od Daniela Glattauera jsem Vám tak trošku představila už ve víkendovém čtení. Ve zkratce se jedná o korespondenci mezi Leem a Emmi, která mu omylem zašle jeden e-mail, jenž spustí řetězec nevázané konverzace, která je možná pouze mezi dvěma naprosto neznámými osobami. Odhodlají se i k setkání tváří v tvář?
Dále jsem se rozhodla doplnit sbírku Austenové a pořídila Opatství Northanger, celkově mám tedy nyní na svých poličkách tři její nepřečtené romány a opravdu pevně doufám, že se do konce roku ještě k alespoň jednomu dostanu.
Posledním antikvariátním kouskem byla Paní Dallowayová od Virginie Woolf, kniha na kterou si brousím zuby už neskutečně dlouho.


Další zastávkou byl Neoluxor v době happy hours, no nekupte si něco s 20% slevou, že? A tak mi Kristýnka hnedka vrazila do ruky první díl série od Adlera-Olsena, Ženu v kleci. Do tohohle autora se chci pustit už taky děsně dlouho, no, a protože kniha stála i bez oné slevy pouhých 169 Kč, tak to Týnu opravdu nestálo mnoho přemlouvání. Dále jsem na její doporučení přidala ještě Volbu od Sparkse a dílo zakončila pokračováním Polámaných panenek – Dobře se dívej od Carola.


Posledním přírůstkem měsíce června je kniha, kterou mi Týnka sama darovala i s věnováním a já jsem jí za to nesmírně vděčná a ještě jednou ti díky! Jedná se o Triptych od Karin Slaughter, podle anotace vypadá hrozně zajímavě a hodnocení 91% na databázi knih mě jen ujišťuje v tom, že to bude nářez! Nemůžu se dočkat. J Celkově jsem se tedy nakonec dostala na číslo osm, ale ze všech knih mám samozřejmě nesmírnou radost. J


A jaký byl Váš červen? Co máte nového? Na co se nejvíc těšíte? A jako vždy, četli jste některou z výše zmíněných? Neváhejte se se mnou (i ostatními) podělit v komentářích a klidně přihoďte i link na Vaše sumarizační články. Budu se těšit…Mějte se krásně! 

  • Share:

You Might Also Like

20 komentářů

  1. Moc hezké přírůstky, bohužel ani jednu knihu neznám :-/ Mě v červnu přibylo cca 7 knih a přečteno mám 7 a půl :-) Už od jara se se mnou táhne jakási knižní krize, která každoročně nastává v letních měsících :-) Vždy si ale v létě přečtu nějakou filozoficky-psychologickou knihu, která mi změní život, či myšlení. Minulý rok to byl Martin Eden a Tulák po hvězdách od J. Londona a tento to bude kniha Jíst, meditovat, milovat, na kterou se obzvlášť těším :-). Měj se moc hezky a užij si léto :-) Mimozemšťanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Některé kousky stojí opravdu za to, z těch, co už jsem přečetla můžu doporučit Lež a zejména pak Dobrý proti severáku :) Vím, žes mi toho Londona už někdy doporučovala a moc se těším, až se k němu konečně dostanu. Jíst, meditovat, milovat mám také nepřečtené na poličce, slyšela jsem na to rozporuplné názory, tak uvidíme, každopádně film se mi moc líbil :)
      Také užívej léta :)

      Vymazat
  2. Pekné kúsky, no žiaľ ani jednu knižku nepoznám :/ Až na Austinovú, ktorá ma vôbec nezaujala a jej knihy som úplne vylúčila z wishlistu, aj keď je to klasika. To som knihomoľka teda...k tomu by som sa ani nemala priznávať :D Ale tak, každý sme nejaký...Inak to venovanie od Kristínky je krásne ^.^

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nic si z toho nedělej, Austenové zkrátka nepřijde na chuť každý a tak je to v pořádku :) Já zatím četla jen Rozum a cit a líbilo se mi to. Jinak, jak už jsem psala v komentáři výše, z těch, co jsem zatím přečetla určitě doporučuji Lež a Dobrý proti severáku :)
      Měj se krásně

      Vymazat
  3. Z techto knih jsem cetla Zenu v kleci a vzpominam si, ze se mi dosti libila, preji pekne cteni:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, Adlera snad vychvaluje úplně každý, já se do knihy pouštím dnes a moc se těším :)

      Vymazat
  4. Za Northanger tě chválím!!!! Moc dobrá záležitost!

    Všechny přírůstky vypadají skvěle (a ta s věnováním od Týnky je fakt roztomilá). Být na tom nákupu s vámi, tak se zrujnuju, jak na to tak koukám. :D

    Jsem ráda, že sis udělala radost a přeju nádherný čtení!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kačí, ani nevíš kolikrát přišlo na přetřes tvé jméno, muselas škytat (v dobrém slova smyslu) :) Příště musíš vyrazit s námi :)
      Měj se krásně

      Vymazat
  5. Super přírůstky! :)
    Výjimečně jsem se v červnu také držela a sešlo se mi''jen'' 11 knih :D :)
    Volbu a Dobře se dívej mám na wishlistu, tak snad se mi brzo do ruky dostanou :)
    Jsem zvědavá co řekneš na Lež, protože reakce nejsou zatím moc pozitivní :)
    Pěkné čtení a měj se hezky! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jsi ale byla hodná, Lucí :D
      Tak za mě je Lež úžasná, brzy přichystám recenzi, Volbu doporučit nemůžu a k Dobře se dívej se snad dostanu brzy :)
      Měj se krásně!

      Vymazat
  6. Pekne kousky :) me pribylo knizek, ze to radsi ani nepocitam :D

    OdpovědětVymazat
  7. Jé, Lež mám doma taky, ale ještě jsem se k ní nestihla dostat :)
    I ostatní knihy vypadají dobře :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lež je skvělá, Magdi, mně se líbila moc. Budu se těšit na tvou recenzi, já tu svou snad publikuji ještě tento týden :)
      Měj se krásně

      Vymazat
  8. Moc pěkné kousky. Triptych na mě také čeká ještě spolu s dalšími knihami od autorky, tak jsem zvědavá :) Měj se krásně a užívej léta, Hani :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Opravdu se na něj moc těším, tak snad se bude líbit nám oběma :) Měj se krásně, Šári

      Vymazat
  9. Moc pěkné přírůstky :) Pěkné věnování od Kristýnky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, díky, taky mi vykouzlilo úsměv na rtech :)
      Mějte se krásně

      Vymazat
  10. Hani, já mohu samozřejmě jen chválit :) Trochu mě mrzí, že jsem Ti vlastně vnutila Volbu, která Tě nevzala až tak, jako mě - tady je dokonale vidět, jak je důležitá ta chvíle a rozpoložení, kdy člověk něco čte. Zaznamenala jsem ale, že Žena v kleci Tě baví, a z toho mám obrovskou radost. Doufám, že si toho Adlera-Olsena dopořídíš :) Užívej si krásné letní dny! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kristý, vůbec se není za co omlouvat, ba naopak, jsem moc ráda, že jsem zase do něčeho od Sparkse pustila, jen holt asi nebudu skalní fanynkou :) Nicméně si stejně myslím, že se (třeba příští rok) do něčeho od něj zase pustím. Nevím, jestli to tak taky nemáš, ale já mám prostě občas takové nutkání opakovaně se pouštět i do autorů, kteří mi přišly průměrní/podprůměrní (viz Sparks, Nesbo, Backman a jiní...) Možná jsem divná :D
      Jinak Adler je fantastický! Za to ti mockrát děkuju a zbytek série plánuji dopořídit do konce prázdnin, kvůli té úžasné ceně :)
      Měj se krásně

      Vymazat