TIP | Ví o tobě

By Hanka the bookworm - 22:55:00


Krásný večer, mí milí, dnes se opět hlásím s jedním audioknižním tipem. Poslední dobou pendluji mezi domovem a Prahou více, než je zdrávo a audioknihy jsou mými jedinými zachránci, abych z těch tří semaforů, na kterých je prostě vždycky červená, nezešílela. Minulý týden mi cestu zpříjemňoval thriller Ví o tobě, který mi byl doporučován ze všech stran už od doby, kdy vyšel. Jako obvykle jsem se nechala ovlivnit a knihu si hned začerstva koupila. Jako obvykle mi ale taky zůstala ležet doma na poličce netknutá. Řada na ni došla až díky vydání audioknihy. Zpočátku jsem příběh považovala za takový klasický trojúhelník dvě ženy jeden muž a neshledávala na něm nic až tak převratného. Ovšem zhruba v polovině se objevuje jeden velmi zajímavý element, který má vliv na samotné finále, jež mi totálně vyrazilo dech. Mnoho lidí vyzdvihuje na knize právě velmi překvapivý závěr, koneckonců na něj láká i samotná anotace; já však zůstávala skeptická. Ač málokdy závěry odhadnu (protože nad nimi ani tolik nepřemýšlím), málokdy se z nich „posadím na zadek“. Sarah Pinborough nicméně dokázala, co nikdo před ní – kniha Ví o tobě mi v hlavě zůstane už navždycky, a to právě díky tak nečekanému konci! Audioknihu načetli čtyři herci, z nichž bych vyzvedla zejména výkon Ivany Jirešové. Ta prostě nezklame a její procítěný projev v jednom ze závěrečných telefonátů byl skutečně mistrovským kouskem.


Komu se to bude líbit?

·                     Lidem, kteří mají rádi spíše spotřebnější thrillery, které ale přesto dokáží překvapit
·                      Všem, kdo stále ještě neuvěřili tomu mýtu o neskutečném finále – garantuji Vám, že tohle čekat nebudete!
·                      Příznivcům dobře zpracovaných audioknih spíše odpočinkovějšího rázu
·                      Fanouškům vztahových trojúhelníků

Za poskytnutí audioknihy k poslechu a recenzi mockrát děkuji Veronice z Audiotéky. Na knihu se můžete podívat tady.

Zaujala Vás kniha Ví o tobě? Četli jste ji? Pokud ano, a líbila se Vám, co říkáte na závěr (bez spoilerů, prosím)? A víte, že v rámci Velkého knižního čtvrtku vyšla autorce další kniha – Tiché lži? Zanedlouho by u Audiotéky měla být rovněž k dostání.

  • Share:

You Might Also Like

4 komentářů

  1. Tuto mám doma papírovou, ale ještě jsem se k ní nedostala :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ji právě taky měla doma hrozně dlouho, a teď jsem se k ní dostala až díky audioknize a fakt mě ten závěr dostal :D
      Měj se krásně

      Vymazat
  2. Já znám docela dost knížek, které mě svým závěrem hodně překvapily, ale i když mě to mnohdy šokuje a nevěřím tomu a připadá mi to bláznivé a geniální a všechno, mám popravdě radši knížky, které jsou trochu klidnější. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já v 99 % případů taky, tohle prostě ale...no ani nevím, jak to mám vyjádřit :D
      Měj se krásně

      Vymazat