TIP | Mlčení jehňátek

By Hanka the bookworm - 21:17:00


Dlouho jsme si nedali žádný audioknižní tip, proto je nejvyšší čas tuhle rubriku oživit. Dneska budu upozorňovat na dílo, které znají snad úplně všichni, pravděpodobně ale spíše ve filmové podobě. Předloha se nicméně kultovnímu snímku minimálně rovná a já věřím, že ač znáte rozuzlení příběhu, užijete si jeho poslech stejně jako já. Mlčení jehňátek je mrazivý thriller, jehož autor stvořil jednoho z nejkultovnějších (anti)hrdinů žánru – Hannibala Lectera. Ten v tomto románu pomáhá mladičké Clarice Starlingové, která byla vybrána, aby pomohla s rozluštěním případu Buffalo Billa – masového vraha, jenž rozřezává své oběti. Hannibal je nadšený její nevinností, a tak se rozhodně poodhalit některé důvěrné informace, které získal, ještě když pracoval jako uznávaný psycholog. Nečiní tak ovšem pouze z dobré vůle, na oplátku chce od Clarice taky něco… Chce znát příběh jejího dětství. Mlčení jehňátek se rozhodně nebojím označit za jeden z vrcholů žánru, a pokud třeba v poslední době nejste thrillerově uspokojeni, zkuste jednou za čas sáhnout po něčem starším. Mlčení je skvělá volba neb kombinuje neskutečně promyšlenou mrazivou zápletku, perfektně vykreslenou psychologii postav a dialogy, které je zkrátka radost číst. Tomáš Kobr – narátor audioknihy – dovedl všem charakterům vdechnout život, díky čemuž se audiokniha výborně poslouchá a z jeho ztvárnění Buffalo Billa Vás bude mrazit!


Komu se to bude líbit?

  •      Náročným čtenářům thrillerů
  •       Fanouškům filmu z roku 1991 s Jodie Foster a Anthonym Hopkinsem v hlavních rolích
  •       Milovníkům precizně vymyšlených zápletek, ikonických hrdinů i antihrdinů a nervy drásajících závěrů
  •       Všem, kdo si chtějí poslechnout kvalitně zpracovanou audioknihu

Za poskytnutí audioknihy k poslechu a recenzi mockrát děkuji Veronice z Audiotéky. Na knihu se můžete podívat tady.

Mlčení jehňátek jistě znáte. Četli jste ale jeho knižní předlohu? A co jiné knihy Thomase Harrise – Hannibal nebo Červený drak? Znáte? Doporučujete? A jaký je top thriller pro Vás?

  • Share:

You Might Also Like

4 komentářů

  1. Mlčení jehňátek jsem ještě neviděla. Stydím se, ale prostě ještě nebyl čas nebo chuť, nebo si zkrátka nikdy nevzpomenu zrovna na tohle, když se chci podívat na nějaký nový film. :D Ani autora vůbec neznám, popravdě. :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak dopočuji všechny fronty :D knihu, film i audioknihu :D

      Vymazat
  2. Mlčení jehňátek jsem četla už celkem dávno, kdy jsem byla blogováním ještě nepolíbená. Za přečtení stojí určitě i Červený drak a Hannibal :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chystám se na ně, snad je seženu někde v bazaru nebo třeba v antikvariátu :) Ten autor píše neskutečně :)

      Vymazat