TBR | Červen

By Hanka the bookworm - 21:31:00

Krásný dobrý večer, tak zase na sklonku měsíce se hlásím se svými čtecími plány. Nutno podotknout, že tentokrát za prodlení nemůžu až tak já, ale technika, která mě (už zase) nechala ve štychu, takže mohu prozradit, že jsem své červnové čtecí plány už rovnou i splnila, a dokonce přidala pár knih navíc. O těch nejzajímavějších se určitě postupem času dozvíte tady na blogu, zajímá-li Vás ale některá přednostně, napište mi. Budu jedině ráda! 😊


První jsem do svého výběru zařadila biografický román Maude Julien - Pod zámkem. Maude vypráví příběh svého dětství, které strávila zavřená v obrovském sídle svého otce. Nesměla chodit do školy ani mít kamarády a tím její utrpení zdaleka nekončilo. Otec si z ní chtěl totiž vychovat nadčlověka, a tak musela jako malinká snášet to, co by stěží zvládl dospělý člověk. Jedinými přáteli jí byla zvířata, skrze která ji ale otec mohl snadno vydírat. Maude v sobě nakonec nalezla dostatek síly, aby se mu postavila a po čase dokonce svůj příběh odhalila světu. Nyní pracuje jako psychoterapeutka a pomáhá lidem, kterým se stalo něco podobného. Na recenzi tohoto silného vyznání z produkce nakladatelství Jota se můžete těšit velmi brzy.

Právě proto, že jsem věděla, že hned první knihou jsem si na svou psychiku naložila velkou zátěž, rozhodla jsem se další dvě knihy vybrat v poněkud "lehčím" duchu. Čekání na Bojanglese je knížka, která mi stojí na poličce už pěkně dlouho. Francouzskou literaturu mám docela ráda, ačkoliv je, nejen jazykově, velmi specifická. Tento příběh není výjimkou - popisuje osudy jedné nevšední rodiny, pro kterou je tanec středobodem vesmíru. Je to román o neutuchající lásce k životu a lidem, který pohladí po duši, ale dovede zároveň rozdmýchat emoce.

Jako poslední už mám opravdovou oddechovku. Warrenu XIII. nedávno vyšel druhý díl, tak jsem si řekla (a spoustu mých (nejen) instagramových přátel mi potvrdilo), že už je opravdu nejvyšší čas, pustit se alespoň do jedničky. Malý dědic hotelu Warren se musí vypořádat se složitou situací, která nastala po smrti jeho otce. Sám zatím hotel řídit nemůže, a tak se prozatímním správcem stane jeho strašně líný strýc. To by ale ještě nebyla ta největší potíž. Jeho manželka - hrozivá teta Annakonda - šlape Warrenovi neustále na paty. Navíc je přesvědčená, že je v útrobách hotelu ukrytu mocné Vševidoucí oko a je odhodlaná podniknout jakékoliv kroky, aby ho získala. Tato kniha je díky grafické stránce jedním ze skvostů mé knihovny.

Tak a teď mi prozraďte Vy, co se chystáte číst? Zaujala Vás některá z knih z mého výběru nebo už jste dokonce nějakou četli? Jako vždy se těším na Vaše milé komentáře. Taky nezapomeňte napsat, na kterou knihu by Vás zajímal plnohodnotnější názor. Prozradit mohu, že jsem mimo tuto trojici zvládla za poslední dobu taky Slunečnici, Příběh služebnice, Kafe a cigárko a pár dalších... Některé ze zmiňovaných se pravděpodobně objeví v následujícím videu, takže pokud Vám třeba uniklo, že jsem začala natáčet i na YouTube, můžete mě podpořit odběrem - Hanka the bookworm 💕 

  • Share:

You Might Also Like

10 komentářů

  1. Obdivuju, že knihy co si na začátku měsíce zvolíš, bez problému i přečteš. :) Já plány většinou mnohokrát měním... :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Proto si vybírám těch knih tak málo, abych měla část měsíce i volnou ruku :) Navíc často zahrnuju knihy na recenze nebo na Jakubův Book Club, které přečíst "musím" (nesnáším to slovo, ale víš, jak to myslím) :) Myslím, že tenhle stav nevydrží věčně, ale zatím jsem ze svých TBR plánů nesplnila akorát druhý díl Geniální přítelkyně, na který se ale pořád hrozně těším :)
      Měj se krásně

      Vymazat
  2. Já bych tyhle plány nedokázala dodržet, jak se tak znám :-) Vždycky sáhnu po jiné knize, než kterou bych měla číst :-)
    Držím palce ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že to tak má hodně lidí, proto se snažím vybírat jen pár knih, na které mám skutečně náladu a zbytek nechám volný :)
      Měj se krásně

      Vymazat
  3. Veľmi sa teším na tvoju recenziu na knihu Pod zámkem. To musí byť naozaj ťažké čítanie (a ešte k tomu ide o skutočný príbeh), ale nesie v sebe isto hĺbku a mnoho myšlienok k zamysleniu.
    Poviem ti, že sa teším aj na názor knihy Slunečnice. Mňa si na ňu nalákala už len tým krátkym zhodnotením na goodreadsi, tak si ani neviem predstaviť, čo som mnou spraví obsiahla recenzia - to budem musieť ešte v ten deň objednávať! :D
    Warren XIII bola taká milá knižočka, veľmi sa mi páčila a k tomu tie nádherné ilustrácie - ach, no dokonalosť. Už som mala možnosť siahnuť aj po druhej časti, len som na ňu akosi v knižnici zabudla, takže mám aspoň dôvod sa tam čím skôr zastaviť :)
    Prečítala si toho veľa a je úžasné, že si svoje plány splnila, ja som v tomto smere dosť lenivá :-D
    Maj sa krásne a teším sa na tvoje recenzie aj videjko♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš naprostou pravdu, Mony, Pod zámkem je skutečně psychicky náročné čtení, na druhou stranu je ale třea číst i takové knihy a nezavírat oči před všudypřítomným násilím :)
      Slunečnice pro mě prozatím byla možná největším překvapením roku, opravdu jsem od té útlé knížky zas tak moc nečekala a bylo naprosto unesena. Určitě k tomu přispělo i to, že jsem absolutně nevěděla, o čem kniha je, takže když jsem to v průběhu čtení zjistila, bylo to o to lepší :)
      Warren byl milý, po příběhové stránce podle mého docela průměrný, ale ty ilustrace jsou naprosto skvosté. Myslím, že si pořídím i dvojku, ačkoliv kombinace červenočerné z prvního dílu, je mi sympatičtější než ta jedovatě zelená.
      Taky se měj krásně a moc děkuju za podporu ♥

      Vymazat
  4. Žádnou z těch knížek neznám ani jsem nečetla. O:-)
    Mé červnové plány už jsou taky skoro splněné. Ještě jedna knížka a kousek jiné knížky a bude to. Doufám, že to stihnu, ale kdyby ne... mám přece červenec. :) :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Super, tak jsem ráda, že se nám takhle daří!
      Měj se krásně, Vlasti

      Vymazat
  5. neznam ani jednu ale tobe preji pekne cteni :-)

    OdpovědětVymazat