PRÁVĚ ČTU | Johana

By Hanka the bookworm - 19:54:00


Hezký pondělní večer, mí milí. Jak jste načali týden? Vkročili jste do něj tou správnou nohou? Já byla na zkoušce, která dopadla na výbornou, takže mám radost. Další mě čeká až příští středu, tak mám konečně zase trochu času na čtení a na sepsání článku. Pustila jsem se do Johany, a protože je to skutečně krátká kniha (nemá ani 200 stran), už jsem skoro na konci. Musím ale bohužel konstatovat, že tenhle příběh z pera tří českých autorek, mě ani trochu nezaujal. Johana je nepropracovaná ufňukaná postava a její životní motivy kopírují matčiny nezdary. Témata se neustále opakují a díky krátkosti skáčeme co pár stran o několik let. Zkrátka, nenene, tohle mi nesedlo. Dočtu silou vůle, protože autorky budou hostkami Book’s calling Book Clubu a to už příští středu. Rozhodně si ráda poslechnu alespoň to, jak vlastně kniha vznikala.


Johana se narodila v polovině sedmdesátých let. Žije jenom s mámou a babičkou, na otce si nevzpomíná a doma se o něm nemluví. Kamarádské vztahy s kluky přerostou v první lásky a první zklamání. Listopad 1989, svoboda… Nové lásky. Amerika. Životní změny. Proměnil se ale ve skutečnosti Johanin život za ty tři dekády vůbec?

Co Vy a Johana? Četli jste? Chystáte se? Líbila se Vám? Budu se těšit na Vaše názory jako vždycky… 💕

  • Share:

You Might Also Like

10 komentářů

  1. Mě osobně kniha moc nezaujala a jak vidím o nic zásadního jsem asi nepřišla. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já tedy po přečtení musím konstatovat, že není o co stát. Líbil se mi vlastně jen úplný závěr,ale je teda dost depresivní :D
      Měj se krásně :)

      Vymazat
  2. Já pořád nevím, jestli se do ní pouštět... Líbí se mi obálka, ale zase mě odrazují některé názory a recenze :-/ Dám jí čas, a když se ke mě nějakým způsobem dostane tak si jí ráda přečtu :-)
    Měj se krásně ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud se k tobě dostane, zkusila bych ji. Ale jako běžet kvůli ní do knihkupectvi opravdu netřeba, ačkoliv graficky se opravdu povedla :)
      Měj se krásně :)

      Vymazat
  3. Mě Johana bavila, ale nechápu to halo kolem knihy. Myslím, že spíš zaujme trošku starší ročníky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To si taky myslím, ale.i tak by mohla být zpracována stokrát lépe a víc do hloubky :)
      Měj se krásně :)

      Vymazat
  4. Nečetla jsem a moc mě to neláká ani :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak už jsem psala výše, myslím, že se bez Johany dá žít :)
      Měj se krásně :)

      Vymazat
  5. Popravdě jsem jednou ráno otevřela instagram a myslela jsem, že jsem se zbláznila, protože jsem viděla asi deset fotek s Johanou. :D (sleduji asi moc knižních blogerů. :D)

    OdpovědětVymazat