PRÁVĚ POSLOUCHÁM | Marťan

By Hanka the bookworm - 9:00:00


Krásné nedělní ráno, mí milí, doufám, že Vás dnes čeká skvělý den a užijete si závěr prvního březnového víkendu. Já jsem se Vám po delší době zase rozhodla ukázat, co že to právě poslouchám. Po povídkovém souboru Zmizet a válečném románu Jsou světla, která nevidíme, které jsem poslouchala v poslední době, jsem se rozhodla vystoupit ze své comfort zone a sáhnout po něčem pro mě netypickým – po sci-fi.


Marťana od Andyho Weira mám doma ve fyzické podobě už neskutečně dlouho, ale stále se k němu nějak ne a ne dostat. Řekla jsem si proto, že by mi audiokniha mohla pomoct překonat můj nesmyslný respekt ze žánrů, kterým se jako fakt nevěnuji. O Marťanovi vím v podstatě jen to, že vypráví příběh muže, který „ztroskotal“ na Marsu a snaží se zde přežít. Ihned ze začátku je kniha dost technicky detailní, ale to mně vůbec nevadí, ba naopak, tím, že studuji přírodovědu, mám k těmhle věcem přeci jen alespoň povrchní vztah, tak se snad dozvím něco zajímavého. Po poslechu audioknihy se určitě chystám i na film s Mattem Damonem.

Co Vy? Znáte Marťana? Četli jste, viděli jste film? A jaký žánr je mimo Vaši comfort zone?

  • Share:

You Might Also Like

6 komentářů

  1. Marťana jsme si koupili s Modrým v létě v Drážďanech v angličtině a on už ho přečetl a říkal, že to bylo super. Film jsme společně viděli asi čtyřikrát. Takže už se na přečtení taky těším, i když se trochu bojím, že nebudu schopná vší té technice v angličtině rozumět. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to si dovedu představit, že v angličtině to musí být pěknej nářez, co si ale budem povídat, pro příběh sám to až tak stěžejní není a já si fakt nepamatuju, kolik musel Mark spálit vodíku, aby získal vodu, a přesto žiju :)
      Na film se moc těším, taky na to kouknem s přítelem, aspoň v tom mě podporuje, když už se mnou nečte :D
      Měj se krásně, Vlasti a moc děkuju, že se ke mně pravidelně vracíš <3

      Vymazat
  2. Kniha byla skvělá, já se do Marka ihned platonicky zamilovala :D A ta technika a botanika a to všechno kolem mě bavilo. Skvěle se to četlo. Na film jsem pak koukala hlavně z toho důvodu, že jsem si některé věci z knihy neuměla moc představit a film mi to hezky dovykreslil. Některé zásadní věci mi však v něm chyběly, ale Matt Damon jako Mark Watney byl v pohodě a do té role mi sedl. Ale kniha je top. Autor to skvěle napsal, hodně jsem se nasmála :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mě to zatím hrozně baví a doufám, že mi to film doplní právě tak jako tobě :) a Matt Damon mi na Marka taky sedí, ale to je možná tím, že už jsem prostě věděla, že ho hraje, proto jsem si tak hned představvala :)
      Měj se krásně, Marcelko

      Vymazat
  3. Marťana jsem četla a byla to pecka, jedna z mých nejvíc oblíbených knih... :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ráda slyším, zdá se, že to tak má spousta lidí :)
      měj se krásně, Lucí

      Vymazat