TIP | Frankenstein

By Hanka the bookworm - 11:00:00

Frankenstein je světově proslulé dílo, které se po právu zařadilo mezi klasiku a tudíž i do povinné četby. Dramatickým příběhem o zkáze vynálezce, jehož začne pronásledovat jeho vlastní výtvor - umělý člověk s nadlidskou silou - dokázala Mary Shelley ve své době, že i ženy mají na poli literatury čím přispět. Z jejího popisu přerodu zoufalého tvora v nenávistnou bytost, mohou autoři myslím čerpat dodnes. Já bych Vám Frankensteina ráda doporučila ve formě audioknihy, kterou namluvili páni Robert Mikluš, Petr Pochop a Jan Zadražil a vydali Needles Audiobooks. Dramaticky načtený příběh spolu s atmosférickou hudbou v pozadí a neskutečnými zvukovými efekty zprostředkovává zcela nový zážitek z tohoto ikonického díla. Apeluji na Vás - pokud byste si měli poslechnout byť jen jedinou audioknihu v životě, musí to být tahle!


Komu se to bude líbit?

  • Všem, kdo se chtějí pustit do nějaké klasiky
  • Těm, co už Frankensteina četli a rádi si ho vychutnají v nové podobě
  • Milovníkům kvalitních audioknih
  • Fanouškům dramatických příběhů s psychologickou rovinou
  • Lidem, co zbožňují romantismus a obdivují přesah klasických děl


Na audioknihu určitě mrkněte přímo tady, kde si ji můžete rovnou i zakoupit. Budu ráda, když mi pak případně dáte vědět, jestli se Vám líbila. Já za poskytnutí k recenzi moc děkuji Bety z Audiotéky.

Máte i Vy za rok 2017 nějaký audioknižní tip? A co Frankenstein? Patří taky mezi Vaše oblíbené klasiky?

  • Share:

You Might Also Like

4 komentářů

  1. Skvělá forma rubriky, Hani, moc mě baví :) Frankensteina ze společného čtení letos napravím, mám ho v plánu anglicky, ale audioknihu si píšu na seznam a někdy časem ji zkusím. Četla jsem Tvoje rady, začnu nějakými pohádkami a uvidím, jak mi to s tím posloucháním půjde :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, Kristý, to jsem ráda :) Budu se moc těšit, jestli se do něj pustíš, já jsem ti hrozně vděčná, že mě My čteme k tomu dokopalo, klasika prostě málokdy zklame, jen najit ten čas :)
      Budu se taky těšit na tvé případné dojmy z jakékoliv audioknihy :)
      měj se moc krásně

      Vymazat
  2. Frankensteina mám doma, ale ještě jsem se k němu nedostala. Vlastně jsem na něj úplně zapomněla. Ale začala jsem předělávat knihovnu a teď na mě vykoukl a tak si říkám, že tento tvůj tip je znamení :) Tak snad brzy :) Jo a na tvé další tipy se budu moc těšit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivet určitě, pro mě se rozhodně zařadil mezi jednu z nejlepších klasik :) Budu se těšit na tvé dojmy, měj se moc hezky :)

      Vymazat