TBR | Leden

By Hanka the bookworm - 17:39:00

Ahoj všichni, jak jsem již avizovala v sumarizačním článku za uplynulý rok, rok 2018 se tak trochu ponese v duchu (staro)nových rubrik. Jednou z nich bude i TBR aneb to be read aneb výčet několika knih, které bych chtěla zvládnout přečíst v následujícím měsíci. Pakliže se mi dané kousky zalíbí nebo mě nějak zaujmou, určitě se o nich doslechnete více buď v recenzi, v tipech nebo třeba na instagramu. Tak jdeme na to.



Na leden jsem si k přečtení připravila tři zajímavé knihy. První je To od Stephena Kinga. Příběh odehrávající se v malém městě Derry o ztělesněném zlu a Klubu smolařů, bude asi znát spousta z Vás. I pro mě se jedná o re-reading, prvně jsem se s tímto veledílem seznámila před deseti lety a jednalo se tehdy o jednu z prvních knih, kterou jsem od Kinga četla. Od té doby jsem se zamilovala do autora a vytvořila si fobii z klaunů.

Druhou knihou je nedávná novinka z nakladatelství Host – Doupě od Jakuby Katalpy. Vzhledem k tomu, že se 24. hodlám zúčastnit Kubova Book Clubu je na ni myslím nejvyšší čas. Tento mnohovrstevný román s třemi hlavními hrdiny ze třech různých světadílů se na databázi pyšní nadprůměrným hodnocením a já se nemůžu dočkat, až se do jeho stran sama ponořím.

Posledním kouskem, který mám na leden připravený, je recenzní výtisk od Domina – Manželský pakt. Opravdu kvalitní thriller jsem četla naposledy tak možná někdy v říjnu, tak moc doufám, že tohle skvělé nakladatelství opět nezklame a já tuhle bichličku slupnu jak malinu!

Máte i Vy připraveno něco na čtení nebo to prostě ponecháváte osudu a aktuální náladě? Četli jste něco z mého výběru? Na Vaše reakce a komentáře se budu moc těšit! 💖

  • Share:

You Might Also Like

14 komentářů

  1. Budu držet palce, ať se ti podaří všechny knihy přečíst. (i přesto, že To je opravdu tlouštík) :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mockrát díky, naštěstí se To čte samo a já už jsem někde za stránkou šest set, tak snad to zvládnu :)
      Měj se krásně

      Vymazat
  2. Moje plány už znáš z blogu, takže se tu nebudu vykecávat. Manželský pakt se Ti doufám bude líbit, bylo to něco jiného, než jsem čekala, ale dostal mě neskutečně. Je to fakt výborně napsané :) A jsem překvapená, že To je taková bichle! Já se do knihy určitě pouštět nebudu, chtěla jsem vědět, jak moc je to strašidelné, tak jsem se koukla na obsah děje, a došla jsem k tomu, že bych se u toho nejspíš počurala :D Bála jsem se jen z toho shrnutí, jsem děsná, muž se mi smál, protože jsem ho pak asi tejden nutila, aby mě v noci chodil hlídat před záchod :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to chápu :D Já mám z toho taky bobky, což je zvláštní - vyvolává to ve mně skoro každá Kingova hororovka - takový nepříjemný pocit v zádech, mrazení, nevím.. spousta lidí to tak nemá a když jim řeknu, že se bojím v knížce klauna co stojí v kanálu tak si připadám jak pako, ale prostě víš jak... Takže jestli se do Kinga hodláš pustit, tak opatrně, určitě bych v takovém případě nedoporučovala třeba takové Osvícení nebo Řbitov zvířátek, z toho mám noční můry už navždycky, byť jsou to asi moje dvě nejoblíbenější knihy od něj :)
      Na Pakt se moc těším, snad to stihnu :)
      Jinak teda To má asi 1100 stran, takže mi ještě něco zbejvá :D
      Měj se krásně

      Vymazat
  3. ja uz jednu knihu ze sveho planu precetla, na druhou se dostanu po recenzacich...

    OdpovědětVymazat
  4. Já toho mám na čtení spoustu, minimálně chci dočíst nebo pokročit ve čtení rozečtených věcí. :D TO je pro mě celkem lákavý kousek, ale myslím, že bych se bála. :D

    Měj se krásně a užij si čtení. ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to máte plány docela společné, já mám taky ještě další dvě rozečtené knihy, z toho Opatství Northanger, už snad tři čtvrtě roku, tak bych to chtěla dolouskat, ale kdo ví :)
      Taky se měj krásně :)

      Vymazat
  5. Obdivuji ty, co si stanoví nějaké plány a pak je dodrží :-) Tak budu držet palce, ať všechny knížky přečteš. Já mívám třeba teď chuť na nějakou knihu, ale za týden na jinou, tak bych to asi úplně nezvládla.
    Nové vydání To je úchvatné, ale ke čtení se nechystám, byla jsem teď nedávno v kině a jako bylo to dost děsivé :D Budu se ale těšit na tvé recenze :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdo ví, jestli je dodržím Marcel, ale takhle na začátku měsíce mě vždycky hrozně baví prolézat tou knihovnou a hledat, co bych chtěla zvládnout :)
      To nové vydání je skutečně krásné a jsem moc ráda, že mi přítel koupil tohle černé, protože to druhé bílé se mi vůbec nelíbí. Nicméně mám teda teďka doma To dvakrát, ale nechám si obě, poněvadž to první staré vydání mi kupovala mamka jako vůbec první knihu od Stephena, takže s ní mám spojenou hezkou vzpomínku :)
      Film si taky myslím, že by mě dost vyděsil (tedy ne, že by mě knížka neděsila), ale já ty klauny fakt nemůžu ani vidět :D
      Měj se moc krásně a ať se daří čtenářsky i nečtenářsky :)

      Vymazat
  6. Zejména To je pěkný tlouštík :D
    Tak držím palce, ať se knížky dobře čtou :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mockrát děkuju, Majdi a musím říct, že byť je To tlouštík, čte se skvěle, notabene i proto, že už příběh znám :)
      Měj se moc krásně

      Vymazat
  7. Přeji, ať ti plány vyjdou. :) To se sice číst nechystám,ale ráda bych koukla na film. ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mockrát děkuju :) Já nad filmem pořád váhám, nejsem si jistá, jestli to zvládnu - jsem děsnej štrašpytel :)

      Vymazat