Ediční plán #14 - červenec 2017

By Hanka the bookworm - 22:25:00

Ahoj všichni a vítejte u nového článku, dneska se společně po delší době podíváme na novinky, které vychází v nejbližších dnech. Květen a červen byly na zajímavé tituly opravdu bohaté, proto jsem moc ráda, že červenec je umírněnější a mezi těmi čtyřmi tituly, které Vám dnes představím, v podstatě nemám žádné must have (nebo alespoň ne must have právě teď :D). Tak jdeme na to…

7. 7. vyšel u Knižního klubu Tekutý písek od Malin Persson Giolito. Kniha se ve Švédsku stala bestsellerem a proto, že se jedná o thriller, navíc s atraktivním tématem takové té „zlaté“ – zkažené mládeže, myslím, že by se mi to mohlo líbit. Anotací mi kniha tak trošku připomíná Zabijáky od Jussiho Adlera-Olsena a to já móc ráda, takže kdo ví, možná dám šanci i tomuto titulu.

Boží oko od Barryho Eislera je dalším zajímavým thrillerem, tentokráte spíše špionážním. Kniha vyjde 24. 7. u Plusu a umožní nám nakouknout pod pokličku Národní bezpečnostní agentury (NSA). Z tohoto prostředí jsem již před časem četla knihu Digitální pevnost od Dana Browna, a byť jsem momentálně tímto autorem přesycená (přečetla jsem vše, co vyšlo v češtině a jeho opakující se schémata mě prostě přestala bavit), hrozně se mi líbí spekulovat nad tím, co vlastně v knihách tohoto typu je fikce a co není.

Hned následující den (tedy 25. 7.) vychází u Knižního klubu zajímavě znějící historický román z českého prostředí. Severská rapsodie od Jiřího Hanibala se zaměřuje na život jednoho z našich nejpřednějších hudebních skladatelů – Bedřicha Smetany a dává si za cíl tuto významnou českou osobnost ukázat jako obyčejného člověka – milujícího, ale také chybujícího.

Posledním titulem, který bych ráda zmínila, jsou Černé lekníny od Michela Bussiho, vychází 27. 7. u nakladatelství Motto. Nebudu lhát – tato kniha se v mé knihovně asi jen tak neobjeví, neboť na přečtení od autora doma stále ještě čeká Vážka, nicméně anotace zní zajímavě, tak třeba jednou…

Jaké knihy zaujaly v červenci Vás? A co pěkného jste si pořídili za poslední dobu? Já z nejžhavějších novinek neodolala třeba Do vody od Pauly Hawkins, Osm od Radky Třeštíkové nebo Kosmonautu z Čech od Jaroslava Kalfaře 😊

  • Share:

You Might Also Like

17 komentářů

  1. Abych pravdu řekla, z těchto čtyř mi nesedí ani jedna. Já jsem spíš v červenci nadšená z ženských románů, jako např. Léto u jezera ;)
    Z novinek jsem si zatím ještě nic nepořídila, ale docela by mě i zajímal zmíněný Kosmonaut z Čech.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že i ty máš nějaké favoritky, já zas moc nejsem na to letní čtení, ale je fakt, že už bych si od těch thrillerů občas měla dát pokoj, někdy je to trochu psycho :D
      Na Kosmonauta slyším dost chvály, tak doufám, že se zařadím k zástupu fanoušků, možná se tady časem objeví recenze :)
      Měj se moc krásně a užij si léto :)

      Vymazat
  2. Pěkný čtecí plán :) Snad se ke knihám brzy dostaneš :) Mě nejvíce zaujal Tekutý písek :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Uvidíme, jestli se mi nějaká z nich časem dostane do ruky, jak říkám, ani jedna není momentální must have :) Snažím se spíš číst to, co už mám doma :)
      Měj se krásně

      Vymazat
  3. Já mám v létě v plánu dohánět knižní resty, žádné novinky. :)

    Měj se krásně!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to já taky potřebuju - úplně závidím těm lidem, co daj třeba 15 knih za měsíc, to by se ten TBR krátil :D :)
      Taky se měj krásně, Vlasti :)

      Vymazat
  4. Na Tekutý písek jsem narazila včera na jiném blogu a hned jsem si říkala, že ho musím mít. Už jen jeho obálka si mě dostala a teď si mi ho ještě připomněla Ty. :D Takže já své must have už mám, i když mám doma velkou kupu knížek, které se chystám číst a chci je přes léto stihnout. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak takový pocit znám, nejraději bych přečetla všecko najednou, ale prostě nějak nejsem schopná se dostat na víc než tak pět, šest knih za měsíc :(
      Budu se těšit na recenzi, třeba mi pomůžeš se pak definitivně rozhodnout :)
      Měj se krásně

      Vymazat
  5. Tekutý písek mě hodně zajímá, byť jsem ho ve svém výběru neměla. A Bussi - to je rest na všech frontách, jak vidím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě taky celkem zaujal, ale na poli thrillerů jsem doma dost zásobená, tak se snažím se udržet, navíc je na cestě ke mně balíček od Domina, kde očekávám Zmizelého a Má ji rád, nemá ji rád, takže to zase bude jízda :)
      Měj se krásně, Kristýnko

      Vymazat
  6. Mně tedy také neoslovila žádná kniha. Já naopak čekala na Tima Weavera a Steva Robinsona :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tam mělo být mne :D Sorry :D

      Vymazat
    2. Ono je někdy zapotřebí mít ty měsíce takové volnější a ne že tě pokaždé láká tak deset novinek :D
      Měj se krásně, Katy :)

      Vymazat
  7. Ani já mezi nimi nejspíš nemám žádné must have a vlastně ani moc nemám představu, co by mělo v červenci vycházet. Snad jenom třinácté volume mojí oblíbené mangy. A za poslední dobu jsem si pořídila druhý díl Mistborna a přibyla mi dba i Štvanice :)

    Lory Humble

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ou, Mistborn je dost vychvalované v zahraničí, že? Můj žánr to tedy není, ale moc doufám, že se ti to bude líbit :)
      Měj se krásně, Lory :)

      Vymazat
  8. Tekuty pisek vypada zajimave, ale tento mesic nebudu nic kupovat, setrim na podzim :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsme na tom koukám všichni podobně :) Doma mám restů, že bych nemusela nakupovat celý rok, tak se to budu trochu snažit dohánět, navíc mi teď dorazily dva recenzáky, takže mám o zábavu postaráno :)
      Měj se krásně, Lucí :)

      Vymazat