Přečteno za březen 2017

By Hanka the bookworm - 20:46:00

Ahoj všichni, je mi jasné, že byste dnes spíše očekávali článek - přečteno za duben. No, už to ale vypadá tak, že řádně nestíhám, proto mi prosím odpusťte a pokochejte se zatím tím, co se mi podařilo přečíst v březnu. Slibuji, že dubnový článek se tady objeví brzy... Za březen se mi podařilo přečíst pouze dvě fyzické knihy a poslechnout dvě audioknihy, což je opravdu šnečí tempo (ještě, že v práci můžu aspoň poslouchat 😃).


První je dnes na řadě Spalovač mrtvol, který se ke mně dostal jako recenzní audiokniha od Audiotéky. Jak jste si mohli přečíst v nedávné recenzi (tady), nadchl mě zejména pro svou atmosféru a perfektně propracovanou změnu psychiky hlavního hrdiny. Z toho důvodu si vysloužil velmi poctivé 4/5.

Následovala La Loba – další kniha k recenzi, tentokráte od e-shopu Megaknihy.cz. Od tohoto titulu jsem měla opravdu velká očekávání. Anotace, líbivá obálka i zajímavý název činí z knihy neodolatelné pokušení. Nutno podotknout, že se čtenář setká se spoustou zajímavých prvků – začlenění přírody jako nezastupitelné postavy, silná hrdinka, dobře prokreslené reálie a tak dále a tak podobně. Bohužel autor celý námět zabíjí zcela nesmyslným koncem, proto pouhé 3/5. Recenze je taky online na blogu, takže pro detailnější dojmy mrkněte sem

Jak už víte z minulého měsíce, když je čas, poslouchám teď komplet Letopisy Narnie. V březnu jsem dokončila druhý, notoricky známý díl – Lva, čarodějnici a skříň. Pořád si stojím za tím, že příběh tak trochu vykrádá Bibli, ale tady už naštěstí méně, proto hvězdu oproti předchozímu dílu přidávám. 4/5, ale film je v tomto případě zkrátka lepší.

Poslední dokončenou knihou je další recenzní výtisk. Toskánské věže jsou historickým románem, který si dokázal nakonec získat mu pozornost a vesměs ho hodnotím kladně. Pro detailnější dojmy můžete opět mrknout na recenzi, nicméně obecně si myslím, že se kniha zalíbí všem alespoň trochu romanticky založeným ženám, které však hledají něco sofistikovanějšího než pouhou červenou knihovnu. 4/5 😊

Bez mučení přiznávám, že s Opatstvím Northanger jsem za březen snad nepohnula ani o píď, ale nevzdávám se a knihu mám stále na nočním stolku (teď lžu – nemám noční stolek, mám noční poličku 😃). Vzhledem k okolnostem a podezření na čtecí krizi jsem navíc sáhla ještě po Poslední aristokratce, kterou jsem už před časem poslouchala v audio podobě. Teď už ji mám samozřejmě za sebou a myslím, že můžu prozradit, že mi zvedla náladu a krizi snad zažehnala. I když těžko říct, teď na to čtení opravdu není čas (chuť by ale byla…).

Toť dnešní velmi krátký výčet. Moc doufám, že Vám se dařilo/daří lépe. Prozraďte mi, jaká byla Vaše nejlepší kniha za poslední dobu, na co se chystáte v nejbližších dnech a jak zvládáte tyhle šílené změny počasí. Moc se těším. S láskou, Hanka

  • Share:

You Might Also Like

6 komentářů

  1. Ell: Obě knihy zní zajímavě a já jsem na tom dost podobně. Jako zástupce sladkých dívčích románů jsem začala jednu sérii od Meg Cabot a díky svému kamarádovi, který fandí klasické literatuře, přečetla Bílou nemoc a pár Čapkových povídek. No a pak můj recenzní výtisk Kouzelníkův únik z reality, který můžu vřele doporučit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, tak Čapka naprosto miluji a Kouzelníka mám doma, takže ráda slyším, že se líbil :)
      Mějte se obě moc krásně :)

      Vymazat
  2. Náhodou, na ty poměry, které teď vládnou, to zvládáš dobře. Mě mrzí ta La Loba, do té jsem fakt chtěla jít, ale myslím, že by to byly vyhozené peníze. Měj se hezky, Hani, a těším se na nové články! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já myslím, že se bez ní klidně obejdeš, Kristý :)
      Měj se taky moc pěkně a na nové články se těším i já :)

      Vymazat
  3. La Loba ti kazí krásně čtyřhvězdičkový březen. :D Ale jestli tě to uklidní, já poslední dobou taky tolik nestíhám číst. :D V květnu se to chci snažit napravit a dohnat svou výzvu aspoň na čtyřicítku, ale uvidíme, jak to dopadne. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vlasti, já mám nejen čtyřhvězdičkový březen, ale čtyřhvězdičkové období, až na pár výjimek (světlých nebo tmavých) jsem tak letos ohodnotila skoro kažou knihu a řekněme si upřímně, 4 hvězdy jsou sice dobré, ale prostě 5 je 5 a letos na ně nějak nemám zatím štěstí. Ještě, že jsem v dubnu přečetla Všichni jsme utkáni z hvězd, což byla naprosto výjimečná kniha, o které se rozkecám v dalším článku a v chystané recenzi :)
      O čtyřicítce se mi může jenom zdát, ale tobě přeji, ať se zadaří - pravidelně sleduju tvůj progres na Goodreads, takže vidím, že se daří :)
      Měj se krásně, Vlasti
      PS: Budeš na Světě knihy? :)

      Vymazat