Knižní přírůstky za březen a duben 2017

By Hanka the bookworm - 16:31:00

Krásné odpoledne přeji a vítám Vás u dalšího článku. Knižní přírůstky za uplynulé dva měsíce jsem se rozhodla spojit, jelikož mi v březnu přibyla jediná kniha, ano čtete správně, jediná. 😊 No, nicméně když se nové knihy sečtou, jsme na 22 (ups dubne…) 😂


Březnovým přírůstkem je recenzní výtisk – Všichni jsme utkáni z hvězd od Rowan Coleman. Knihu mám přečtenou už poměrně dlouho a recenze je na blogu, tak můžete mrknout 💗

V dubnu jsem si po minulé dobré zkušenosti s obchodováním přes FB koupila od stejné paní tři kousky. Jsou světla, která nevidíme od Anthonyho Doerra jsem si chtěla pořídit už nesmírně dlouho a myslím, že teď když mám od autora na poličce už dvě nepřečtené knihy, je nejvyšší čas se do něj pustit. Dále jsem neodolala novince Sucho od Jane Harperové. Severských krimi čtu dost, ale ty „teplé“ mě nějak míjí, takže jsem moc zvědavá, jestli si mě kniha získá. Třetí byla Jmenuji se Lucy Burtonová od Elizabeth Stroutové, tahle je teď hodně vidět – myslím, že za to může hlavně Lucka Zelinková z Martinusu, která ji nedávno doporučovala a rozpoutala tím docela mánii, takže jsem se jako ovečka taky přidala ke stádu. 😊

Následoval další recenzní výtisk od mých milovaných Domiňáků – Jákobovy barvy. Nedávno jsem Vám je představovala ve víkendovém čtení a dneska je stopro dočtu, tak vyhlížejte recenzi. Román je to nádherný, poetický, těžký jak po příběhové, tak po stylistické stránce. Jsem moc zvědavá na samotný závěr.

V březnu jsem se zapojila do projektu Favi.cz a jako odměnu si vybrala poukázky do Martinusu. Objednávka čítala Jezero od Biancy Bellové, která za něj nedávno získala Magnesii, druhou knihu od Zibury (tedy vlastně první, ale pro mě druhou) – 40 dní pěšky do Jeruzaléma, tenoučký Slaďák, který už jsem „přečetla“, ale nebudu ho recenzovat, takže si na dojmy počkejte do článku Přečteno za duben. Posledními dvěma knihami pak byl Magický průvodce městem pod pahorkem, neboť autorovu prvotinu – Literární spolek Laury Sněžné jsem si moc užila a konečně knížka, která nesmí chybět žádnému Potterheadovi už pro krásné zpracování – Fantastická zvířata a kde je najít (původní scénář).


Čas na historku – myslím, že jako každý za knihy nechci utrácet víc, než je nezbytně třeba. A ač má Martinus asi nejlepší přístup k zákazníkovi a rovněž celá ta jejich parta se mi moc líbí, je zkrátka dražší než ostatní e-shopy (ve většině případů). Proto, když jsem dělala objednávku, kontrolovala jsem ceny knih ještě s Megaknihami.cz, které jsou naopak dost levné. U martinusáků jsem tedy pak objednala knížky, které vycházely cenově zhruba stejně. No – asi už chápete, kam mířím. Když už jsem si všecky ty knížky, které jsem si potenciálně chtěla koupit, nastrkala do „košíku“ na Megaknihách, nemohla jsem té vidině tolika nádherných knih nějak odolat, a tak jsem si pro jistotu objednala i je… 😂

Tady je tedy vyčerpávající výčet: Není co ztratit od Rowan Coleman (právě proto, že se mi tak líbilo Všichni jsme utkáni z hvězd); Mrtvá šelma od Procházky (protože se mi moc líbila jeho povídka ve sbírce Praha NOIR); Aristokratka ve varu (protože ač už mám audioknihu, chci mít tuto sérii i ve fyzické podobě); Praha plná strašidel (protože mi to doporučila Týnka); Kouzelníkův únik z reality (protože Švédsko a magický realismus); Laskonky od Nesvadbové (protože se o nich diskutovalo v Book Clubu, na který jsem stejně nakonec nemohla); Warren XIII a vševidoucí oko (protože je to nádherně graficky zpracovaná kniha); Případ ukradeného zubu (protože jsem četla Jackabyho); Příšery Templetonské (protože Lauren Groff  💖) a konečně Stále půlnoc (protože byla hodně levná a já po téhle sérii pokukuji už docela dlouho). Uffff…

Posledními dvěma přírůstky dubna jsou opět recenzní výtisky – Znesvětitel a do třetice Domino 😊 a Posvátné lži Minnow Blyové, po delší době recenzák od Hostu.


Kolik toho v dubnu přibylo Vám? Taky se neumíte ovládat nebo jste naopak uvědomělí a hodláte se rozšoupnout až na Světě knihy? 😂 Zaujala Vás nějaká kniha z mého výčtu, případně četli jste už některou a chcete mě popostrčit k jejímu brzkému přečtení? 😊 Na Vaše komentáře se moc těším…

  • Share:

You Might Also Like

27 komentářů

  1. Ups, to jsou čísla. Abych se přiznala já, za duben jsem si nekoupila ani jednu knížku, včera mi ale konečně přišel Dvůr mlhy a hněvu od mojí oblíbené spisovatelky Sarah J. Maas, takže jsem už strašně natěšená, až se do toho začtu. U mě je nejspíš nevýhoda v tom, že poslední dobou čtu knížky o stránkovém rozsahu 600 a více a to se už pak většinou docela prodraží, takže pokud mám po ruce knihovnu, sahám tam.
    Nicméně tvoje přírůstky vypadají moc pěkně, i když se přiznám, že se jsem asi nic z toho ještě nečetla, až na první díl Jackabyho - čekala jsem od toho víc, ale nebylo to špatné, takže jsem na Ukradený zub taky dost zvědavá :)
    A co se té historky týče - naprosto chápu... kdo by se krotil, když to tak krásně vypadá? :)

    Lory Humble

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, Lory, koukala jsem na Goodreads, že ji louskáš, tak doufám, že se ti bude líbit. Abych se přiznala, Maas mě moc neláká, myslím, že to není úplně čtení pro mě, ale úplně si dovedu předtsavit to nadšení, když ti vyjde další díl oblíbené série :)
      Je pravdou, že dřív jsem taky navštěvovala knihovnu, ale jak jsem se odstěhovala od rodičů a žiji na vesnici, kde knihovna ani není, stal ze mě děsnej sysel :D
      Já Jackabymu dala jen dvě hvězdy, tak mě samotnou zaráží, proč mě tak druhý díl...doufám, že bude lepší, určitě sepíši recenzi, až se do toho pustím :)
      Měj se krásně a moc díky za komentář :)

      Vymazat
  2. Tak to je pořádná kupa knih :) NaVšichni jsme utkání z hvězd se také chystám a Ukradený zub si chci také přečíst, první díl mě moc bavil :) Já se v dubnu také trochu rozšoupla :) Ale nikdyné moc, musím šetřit místem v knihovně a tak většina knih přese mě putuje zase pryč :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak už jsem psala Lory, mně se Jackaby až tak nelíbil, proto mě samotnou udivuje, že mě Zub tak láká, doufám, že mě autor příjemně překvapí a taky už teď vím, jaký styl čekat :)
      Všichni jsme utkáni z hvězd rozhodně stojí za pozornost, takže neváhej :)
      Místo v knihovně už mi dávno došlo :D - kupím knihy na sebe, do dvou řad, všude, kam se vejdou - jsem hroznej hulvát, ale nová knihovna je v nedohlednu, takže takhle budu muset ještě nějakou dobu vydržet, minimálně než se s přítelem odstěhujeme do většího :D, pak mám slíbenou celou jednu místnost a na její zařizování se nesmírně těším :)
      A jsem hroznej sysel, jak knihy mám, málokdy se jich pak zbavuji, i když se mi třeba úplně nelíbily, nevím, proč...
      Měj se krásně :)

      Vymazat
  3. slusny pocet, tak si je vsechny hezky uzij :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Krásné přírůstky :-) Z tvé hromádky jsem četla Mrtvou šelmu, ta se mi líbila. A zrovna teď mám rozečtené Sucho, a to mě hodně baví. Každý den se těším na večer, až budu moct číst :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky :) Na Mrtvou šelmu se hrozně těším, protože mě Procházkův rukopis fakt zaujal v Praze NOIR. A ráda slyším, že tě baví Sucho :)
      Měj se krásně :)

      Vymazat
  5. Já za minule nestihla a původně jsem to chtěla spojit,ale to by bylo dlouhé :D ja za minulé dva měsíce 19knih ale ted po vikendu to bude sila :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No právě, my se prostě neumíme držet, viď Katy :D A po Světu to bude katastrofa :D chudák moje knihovna, asi už mi brzo prasknou poličky :D

      Vymazat
  6. Nádherné kúsky!!! Niektoré ma zaujímajú viac, iné menej, ale páči sa mi tá rôznorodosť. A veľmi oceňujem, keď si niekto kúpi/prečíta aj iné knihy, než aktuálne YA novinky (nič proti nim, samozrejme! :) ) Najviac ma lákajú Príšery Templetonské, ktoré mám takisto doma. Tá ich obálka je skvelá!!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mockrát díky :) Je pravda, že moje přírůstky bývají hodně různorodé, protože se sama snažím zabrozdávat do mnoha různých žánrů a musím knihy hodně střídat, nedovedu třeba číst jednu detektivku za druhou, i když je to můj oblíbený žánr :)
      Zrovna YA patří k žánrům, které nevyhledávám, ale je pravda, že sem tam něco upoutá mojí pozornost natolik, že neodolám :)
      Souhlasím, že obálka Příšer je naprosto dokonalá, už se těším, až se do toho pustím :)
      Měj se krásně, Ellie :)

      Vymazat
  7. To je parádní hromádka! Já teď kupodivu moc neutrácela. Březen byl převážně v e-knihách za hubičku a pak čtyři kousky ve 20% slevě u Dobrovského.
    Přeji hezké čtení, ať se pořízené knihy líbí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! :) Já bych taky potřebovala nějaký měsíc, kdy se moc nebudu rozjíždět, každopádně vím, že květen to nebude - Svět knihy :D
      Měj se krásně :)

      Vymazat
  8. Parádní hromádka krásných přírůstků :)

    OdpovědětVymazat
  9. Tak to je opravdu pořádná hromada. :) Knihy od Rowan Coleman mám moc ráda, zatím u mě vede Kniha vzpomínek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ji musím víc prozkoumat, po Všichni jsme utkáni mě moc láká, proto jsem si právě pořídila další kousek do sbírky a věřím, že u toho nezůstane :)
      Měj se krásně :)

      Vymazat
  10. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No potěš koště - to je pěkná hromádka, teda ehm pardon, hromada :D Ale všechny jsou krásné (ale za mě osobně ne B. Nesvadbová - mám od ní doma několik knih, ale ani jednu nedokážu přelouskat, její styl mi bohužel ani trochu nesedí...ale doufám, že Tobě se bude číst dobře :))
      Problém ceny u Martinusu v porovnání s jinými e-shopy mě už nějakou dobu drží dál od nákupů u téhle fajn party. A je to pěkná škoda, ale chápu, že se prostě nějak uživit musí.
      Měj se krásně Haničko!

      Vymazat
    2. No to teda, já se prostě nějak neumím ovládat :D Já si ty Laskonky pořizovala jen kvůli Book Clubu, o to víc mě mrzí, že jsem tam nakonec stejně nemohla, ale tak aspoň se jí kouknu na zoubek, i když upřímně mo nevěřím, že to bude čtení pro mě. Možná jednou, až mě zklame hodně mužů a budu životem tak trochu otrávená :D
      Já taky na jednu stranu chápu, že jsou dražší, protože je tam nějaká přidaná hodnota, ale pokud nemusím, tak prostě nechci za knihy dávat víc, než je třeba :)
      Taky se měj krásně, Barů a těším se zase někdy na společné čtení :)

      Vymazat
  11. Ty jo, to je knížek! :O Ať ti všechny dělají radost! :)
    Já jsem si teď na Světě knihy koupila Jsou světla, která nevidíme, jako audioknihu. Chtěla jsem si to přečíst už strašně dlouho, ale znáš to. :)

    PS: Škoda, že jsme se nemohly potkat. Ale určitě ještě bude spousta příležitostí. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vím, jsem blázen :D Jsou světla mám doma fyzicky, právě proto jsem se tě na Goodreads na to ptala, kdyby to bylo dobře namluvené, možná bych nad tím i zauvažovala, protože jsem nějaká líná to číst :D
      Taky mě mrzí, že jsme se nemohly potkat, ale jak píšeš, příležitostí jistě ještě bude dost :)

      Vymazat
  12. To jsou tak senzační přírůstky, že nevím, kde začít! :) Asi nejvíce mě z nich - z té části, kterou jsem nečetla - zajímají Příčery templetonské a Sucho. Hrozně se těším na všechny recenze, už aby bylo víc času na čtení, viď? ;) Měj se hezky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doufám, že v létě Kristý, opravdu si plánuji dohnat všechny čtenářské a blogové resty a moc se těším, až budu číst "bez výčitek", však jsme se o tom bavily :)
      Příšery Templetonské jsou na TBR hodně vysoko, ale pořád tady mám několik kousků, které prostě musí dostat přednost, ale těším se na ně moc :)
      Měj se krásně

      Vymazat
  13. Napadá mě jen... No, páni! :D To jsou dva krásné knižní komínky. <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To teda...a to jsi neviděla ten květnový (Svtě knihy..ups) :D Teď ještě ten čas na to všecko přečíst :D :)

      Vymazat