Víkendové čtení #32

By Hanka the bookworm - 22:47:00

Ahoj všichni! Po delší době Vás zase vítám u rubriky Víkendové čtení. Momentálně je toho sice více, co čtu (za zmínku rozhodně stojí třeba Ziburovo Pěšky mezi buddhisty a komunisty, které mi rozveseluje každý večer), dneska bych však chtěla mluvit o novince z nakladatelství Domino, jež je, jak jistě víte, snad moje nejoblíbenější vůbec.


Jákobovy barvy od Lindsay Hawdon jsou horkou novinkou a už podle anotace to vypadá, že je na co se těšit. Hlavní hrdina je romský chlapec, který zůstal úplně sám uprostřed lesů v nacisty okupovaném Rakousku. Autorka svůj příběh rozprostřela do sedmnácti let a na pozadí příběhu malého Jákoba sledujeme osudy tří generací z naprosto rozdílných společenských vrstev.

Mám za to, že tohle bude hodně emotivní a silné! Co zrovna čtete Vy? Jak se máte a co je u Vás nového? Slyšeli jste už o Jákobových barvách? Je to kniha, která upoutá Vaši pozornost? J Na Vaše komentáře už se moc těším!

  • Share:

You Might Also Like

16 komentářů

  1. Tak to bude určite emotívne a silné čítanie! Veľmi sa teším na tvoju recenziu a tá kniha vyzerá na pohľad naozaj veľmi lákavo ^.^ Má takú prekrásnu obálku♥
    Ja momentálne čítam knihu Červená kráľovná od Victorii Aveyard. Už dlho som si ju chcela prečítať, pretože ma na ňu nalákali kladné ohlasy, ale poviem ti, že tá kniha má nábeh stať sa najhoršou knihou, akú som kedy čítala -_- Totálne najhoršou! To je taká blbosť...fú, strašne ma rozčuľuje a asi ju ani nedočítam :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já doufám, že dám recenzi dokupy brzy, teď mám ale na čtení a hlavně recenzování opravdu málo času :) A souhlas - obálka je naprosto úžasná :)
      O Červené královně jsem toho hodně slyšela, je ale pravda, že ohlasy byly spíše negativní, takže mě mrzí, že ani ty sis to čtení neužila. Snad bude tvoje další volba o mnoho lepší :)
      Měj se moc krásně, Mony :-) <3

      Vymazat
  2. Po nedávno přečtené Medové smrti se po téhle knize také podívám, určitě je taky skvělá. Mám ráda příběhy na toto téma. :)
    Jinak jsem se rozhodla, že mezi své oblíbené detektivky zařadím i něco jiného a nechala jsem si poslat recenzní výtisk knihy Nejchladnější dívka ve Městě chladu. Ano, je to o upírech, ale do romantické slaďárny (i když "romantika" je tam taky) to má dost daleko (zatím jsem v polovině) a příběh se mi líbí, rozhodně je originální a jsem zvědavá, jak vše dopadne. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aj, tak jsem si přečetla anotaci Medové smrti a vypadá to dost lákavě, musím k tobě mrknout na recenzi :)
      Nejchladnější dívku teď vidím všude, já myslím, že to by opravdu nebylo pro mě, na druhé jsem opravdu pro, aby si člověk občas zkusit vystoupit ze své comfort zone, občas nás to příjemně překvapí, že? :)
      Měj se krásně

      Vymazat
  3. Knihu neznám, ale myslím, že sis pro tento víkend vybrala moc dobře! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Na Jákobovy barvy se taky chystám. Už se těším na tvou recenzi :)
    Já tento víkend mám vyplněný spíše učením, ale doufám, že si najdu pár chvilek na čtení Mischlingu od Affinity Konar :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak už jsem psala někde výše, teď na čtení nemám tolik času, kolik bych chtěla, ale dříve či později se recenze určitě objeví :)
      Já zase budu mít vyplněný učeím tento víkend, takže jsme na tom skoro stejně :(
      Na Mischling se taky chystám, tak doufám, že to stojí za to :)
      Měj se krásně

      Vymazat
  5. Počkám si na tvou recenzi a potom uvidím, jestli si ji budu chtít přečíst :) Já momentálně čtu Pouští a pralesem, což je docela stará knížka, ale zatím se mi líbí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hm, tak Sienkiewicz je klasika, já od něj tedy ještě nic nečetla, ale ráda bych minimálně Quo Vadis - nově je teď k dostání jako audiokniha, tak nad tím docela vážně přemýšlím :)
      Měj se krásně, Kačí :)

      Vymazat
  6. Kamarádka mi Ziburovy knížky pořád doporučuje, dokonce byla na několika jeho přednáškách, takže bych se na ně taky ráda koukla.
    O Jákobových barvách jsme už tuším slyšela a vypadá dobře, jen na tu budu potřebovat nějaké "silné období", teď bych to nemusela emočně utáhnout xD
    Jinak momentálně čtu Měsíční zahrady od Stevena Eriksona a taky je to celkem kuriozita. V polovině knihy netuším, o co jde, ale podle recenzí je to normální, dokonce až do druhého dílu, takže jsem vážně zvědavá, co se z toho vyklube :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já myslím, že za to rozhodně stojí. Není to ten typ knihy, který bys musela číst v kuse, takže myslím, že třeba jako výplň mezi něčím jiným je to značka ideál, navíc je opravdu zatraceně vtipný a jeho styl myšlení je mi blízký :)
      Je fakt, že já na takto silné téma teď taky nejsem tak úplně naladěná, ale co už :)
      Na celou sérii Malazu se už hrozně dlouho chystáma je pravda, že mi spousta lidí říkala, že je to děsně náročné a nedá se v tom vyznat, ale zároveň je to báječně :) A kam se prý hrabe G. R. R. Martin :) No, jednou se po tom musím podívat :)
      Měj se krásně, Lory

      Vymazat
  7. Sice už je po víkendu, ale nevadí, doufám, že sis ho užila! :)

    Já teď dočítám Nanu od Zoly a čtu The perks of being a wallflower neboli Ten kdo stojí v koutě. ♥ :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V rámci možností ano, Vlasti, ale byla jsem v práci, no...
      Na tvůj názor na Nanu jsem už koukala na Goodreads a musím říct, že Zola je můj velký rest, brzy bych to sama chtěla dohonit :) No a Ten, kdo stojí v koutě - to je velká srdcovka <3
      Měj se krásně :)

      Vymazat
  8. Konečně se dostávám ke komentářům :) Nejprve - nádherná fotka, Haničko. Jak víš, tak Jákobovy barvy také právě čtu a jsem ráda, že jsem od Tebe slyšela, že jsou i pro Tebe docela těžké. Já se dostávám do druhé poloviny, která už mi přijde trochu přímočařejší a tím pádem i čtenářsky přívětivější. Čtení se mi moc líbí, kniha mě oslovila, ale jsem takový neandrtálec, že to potřebuju prokládat těmi svými jednoduššími thrillery :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mockrát děkuju :) Teď už vím, že jsi naprosto nadšená, takže tím spíš chci knihu dočíst co nejdříve, jak už jsem ale říkala, tu poetiku a krásu nedovedu v tomhle období tak docela docenit. Navíc zatím stále moc nechápu, co tím vším chce autorka říct, tak doufám, že se to ke konci nějak vyjasní, moc se těším :)

      Vymazat