Knižní přírůstky za říjen 2016

By Hanka the bookworm - 10:20:00

Ahoj všichni, opět po měsíci Vás vítám u výčtu knih, které se mi podařilo nashromáždit v průběhu října. Z fotky to tak možná úplně nevypadá, ale vězte, že tentokrát je toho opravdu hodně. Celkový počet je totiž 18! Velkou spoustu tvoří audioknihy a přibyly mi také dvě e-knihy, které na fotce samozřejmě nemůžete vidět. Tak jdeme na to.

Hned v úvodu měsíce ke mně doputovaly dva recenzní výtisky od Domina. Vdova a Srdeční záležitost, na obě už můžete najít na blogu recenze a zejména Vdovu od Bartonové opravdu doporučuji z celého srdce.

Dále se na webu audioteka.cz objevila úžasná akce na jejich audioknihy, které jsem využila zejména proto, že mě čekala dlouhá cesta letadlem do Ameriky. Pořídila jsem si Na zabití od Swansona, což je knížka, na kterou mě kdysi dávno nalákala Kamča (Hlava plná knih). Dále Dahlovky Karlík a továrna na čokoládu a Obr Dobr, na něhož se v nejbližších dnech chystám. Přihodila jsem taky klasiky Ostře sledované vlaky od Hrabala a mého milovaného Saturnina, na kterého nachystám brzy recenzi. Pořád platí, že se chci mrknout na film Dívka ve vlaku, takže jsem si objednala i tenhle fenomén a celou objednávku pak zakončila kompletními Letopisy Narnie od Lewise. Kdysi už jsem zkoušela číst některé díly, ale příliš mě nenadchly, myslím však, že v podobě audioknihy to bude dobrá volba. Celá audiokniha má něco okolo pětatřiceti hodin, takže mi na nějakou dobu asi vystačí :D


Vzhledem k tomu, že jsem zaregistrovaná i na audiolibrix.cz, kde za recenze a nákup získáváte věrnostní body, měla jsem možnost si u nich vybrat jednu audioknihu zcela zdarma. Volba padla na Co mě naučil tučňák od Toma Michella. Po knížce jsem pokukovala už dlouho, navíc když ji namluvil Kryštof Hádek, nebylo nad čím váhat. Právě ji poslouchám a musím říct, že jsem zatím nadšená.

Co bych to byla za knihomola, kdybych si něco neodvezla taky z Ameriky. Bez mučení přiznávám, že já na čtení v angličtině moc nejsem (ne, že bych to nezvládla po jazykové stránce, ale já zkrátka miluju ten český květnatý jazyk, navíc mi to v angličtině samozřejmě trvá mnohem déle), ale když jsem v knihkupectví zahlédla tuhle nádhernou edici v kůži, nemohla jsem odolat. Zakoupila jsem si schválně knihy, které mám doma i v češtině, abych si četbu případně mohla usnadnit. První z dvojice krasavic je Peter Pan, kterého jsem právě nedávno dočetla v češtině, takže návrat k příběhu v originále snad nebude nikterak náročný a nechat jsem tam nemohla ani mého oblíbeného Sherlocka Holmese, konkrétně The adventures od Sherlock Holmes, samozřejmě od sira Arthura C. Doylea.


Následoval další recenzní výtisk, tentokráte od Hostu. Všemi dary obdarovanou od Mikea Careyho jsem vám nedávno představovala v edičním plánu (tady) a moc se těším, až se do knihy pustím. Určitě to bude v nejbližších dnech.

Za hlasování v Křišťálové lupě pro databázi knih jsem si pak mohla zakoupit jednu e-knihu za zcela směšnou částku. Ze dvou nabízených jsem si vybrala Jerúldelger, po které pokukuji už od jejího vydání, navíc ji nedávno docela vychvalovala moje oblíbená Zdenička (na její blog určitě mrkněte tady).

Po návratu z Ameriky na mě čekala další slušná várka, učinila jsem totiž několik objednávek na databázi knih. Prvním kouskem jsou Věnečky od Blandine Le Callet, dále Mapa a území od M. Houellebecqa a taky Prostě spolu od Anny Gavaldy. Všechny knihy jsem si nakoupila proto, že pro Vás do budoucna chystám jistou sérii článků, takže si potřebuji rozšířit obzory.

Dnešní výčet uzavírá poslední recenzní výtisk tohoto měsíce – Měsíční svit nad Paříží od Jennifer Robsonové s překrásnou obálkou. Knížku mi k recenzi poskytla Jota, takže se už moc těším, až se začtu.


Uff, a to je pro dnešek všechno. Pevně doufám, že jsem na nic nezapomněla. Knih je pěkná nálož, ale budiž mi ke cti, že téměř polovinu už mám přečtenou. Jaký byl Váš říjen? Taky se Vám toho nakupilo tolik nebo jste střídmější? Už se moc těším na Vaše komentáře. Užívejte listopad a mějte se báječně!

  • Share:

You Might Also Like

26 komentářů

  1. Páni, to je kopa! :) Krásne prírastky. Najviac ma láka ten Mesačný svit nad Parížom. :) A tie kúsky z Ameriky sú pecka. Aj keď v anj, dúfam, že sa budú páčiť. :) Maj sa krásne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, je toho zase dost :D Měsíční svit právě čtu, takže tak do týdne snad bude recenze :)
      Taky se měj krásně

      Vymazat
  2. To jsou krásky, Haničko :) Hezky si zbylé knížky užij a těším se na slibovanou sérii článků, jsem zvědavá :) Měj se báječně!

    OdpovědětVymazat
  3. Krasne kousky Hani :-)A ta anglicka vydani jsou super, ja zrovna ctu Dobrodruzstvi Sherlocka Holmese, ale v cestine. Preji pekne cteni :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, Jani. Já to plánuju číst tak nějak dvojjazyčně :) Tak si to užij a měj se krásně!

      Vymazat
  4. Peter Pan a The adventures od Sherlock Holmes mají úžasné obálky! :) I všechny ostatní přírůstky vypadají dobře, ale tyto dvě knihy obzvláště!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně proto jsem si je pořídila, Majdi, jsou to takové ozdůbky do knihovny :)
      Měj se krásně

      Vymazat
  5. Přírůstky z Ameriky vypadají neodolatelně! ♥

    OdpovědětVymazat
  6. Och, tie knihy v koži vyzerajú na oko tak nádherne ^.^ Nečudujem sa ti, že si ich tam nenechala...musia sa krásne vynímať na poličke♥ Čo sa týka ostatných kníh, poväčšinu nepoznám (až na Srdcové záležitosti...čítala som tvoju recenziu a celkom ma kniha zaujala a musím povedať, že tá vaša verzia obálky je naozaj nádherná, čo sa nedá povedať o originály :D), no Měsíční svit nad Paříží som už niekde zahliadla a tá obálka ma okamžite upútala...a vyzerá to na zaujímavý príbeh, takže sa teším na tvoju recenziu. Maj sa krásne a prajem ti príjemné čítanie ;))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem právě měla problém nechat tam ty ostatní, měli třeba i úžasného průvodce světem J. R. R. Tolkiena, kterého doma v češtině taky mám a spoustu dalších :)
      Ohledně obálky Srdeční záležitosti máš naprostou pravdu, ta originální je příšerná, ale psala mi Danuška z Domina, že s tím měl autor trochu problém, že chtěl i u nás v Čechách tu děsnou kočičí - asi má nějakou úchylku :D
      Myslím, že zrovna tobě by se jak Srdeční záležitost, tak Měsíční svit, který právě čtu, mohly líbit, tak když budeš mít šanci se k nim dostat, určitě neváhej :)
      Taky se měj krásně Mony a moc moc děkuju za úžasný komentář jako vždycky ♥

      Vymazat
    2. Ou, tak teraz si ma dostala O.o...som si myslela, že autor musel skákať od radosti, keď videl tú nádhernú obálku, ale toto som vážne nečakala :D Čo na tej mačičke vidí? Tá úchylka je dosť pravdepodobná :D

      Vymazat
    3. Nevím, ale když mrkneš na všechny jeho knihy v originále, tak všechny tam mají nějakou kočku. Nic proti nim (kočkám), ale je to fakt příšernost :D

      Vymazat
  7. Paráda, já vyhlížím sovičku :)
    Katy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslíš od Bjorka? Já si teď od něj pořídila V lese visí anděl, tak jsem moc zvědavá :)
      Měj se krásně, Katy

      Vymazat
  8. Krásné přírůstky! :)
    Vdova mě dost láká, tak snad se mi do rukou dostane :)
    Užij si čtení a měj se krásně :)

    OdpovědětVymazat
  9. Já nemám slov. Všechny ty přírůstky jsou nádherný. (Jen se divím, že sis přivezla z Ameriky jen dvě knížky. Já chápu, že ta angličtina není úplně tvoje, jak sama píšeš, ale já být v Americe, tak si jich přivezu tak dvacet. Jako když jsem byla v Anglii.) Ty kožené klasiky jsem už několikrát viděla na netu, hlavně na tumblru, třeba i Austenku a tak, a jsou vážně nádherné.

    Prostě a jasně — všechny knížky si krásně užij.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, řeknu to asi tak, že vzhledem k tomu, jak nákladný výlet do Ameriky byl, tak jsem měla hodně, hodně omezené zdroje :) A navíc jsem se nedostala do knihkupectví jako takového, protože jsem byla nepojízdná a v našem městě žádné nebylo, takže tyhle úlovky jsou z velkoobchodního řetězce :) Díky bohu tam těchhle kožených neměli o moc víc, jinak bych se asi neudržela :D Takže proto :)
      Buď ráda, žes tam nejela ty :D
      Taky se měj krásně :)

      Vymazat
  10. Krásné fotky.. a ty dvě anglické knížky jsou naprosto úžasné a moje sebekontrola odešla na dlouhou procházku někam do ztracena.. a potřebuju je! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky :D A na sebekontrolu se vyprdni, takové krásky potřebuje každý (mají jich mimochodem něco kolem dvaceti, třiceti) :D
      Měj se krásně :)

      Vymazat