Knižní přírůstky za srpen 2016

By Hanka the bookworm - 11:28:00

Krásné středeční dopoledne, mí milí. Půlka září v čudu a já ještě nepublikovala knižní přírůstky za srpen (well done, Hani). Myslím, že je tedy nejvyšší čas podívat se, co mi do knihovny zase přibylo. Tentokrát se musím pochválit – koupila jsem si pouze čtyři knihy, no nicméně celkově jsem se zase vyšplhala na počet 11.

První kniha byla dárkem od mého přítele, v srpnu jsem totiž měla svátek. Rovnou říkám, že Páťa opravdu není na knížky, a proto mě moc a moc potěšilo, že mi knihu sám vybral, dokonce se mi trefil do vkusu a pozor – koupil knihu, kterou ještě nemám a to chtělo odvahu. Tou knihou je Ve službách zla, třetí díl z detektivní série o Cormoranu Strikeovi z pera Roberta Galbraitha. Když jsem se přítele zeptala, jestli ví, že se jedná o třetí díl, tak na mě vyvalil oči, ale uklidnila jsem ho, když jsem mu řekla, že předchozí dva mám doma (ne, že bych tedy měla Hedvábníka přečteného)…No, nejvyšší čas s touhle sérií pohnout. :)

Dále jsem v srpnu získala dva recenzní výtisky: Bazar zlých snů od Kinga a Útěk od Maye, na obě knihy si už můžete přečíst recenzi a obě moc a moc doporučuji.

V srpnu jsem také navštívila své prarodiče, kteří usoudili, že to je skvělá příležitost pro to, obdarovat mě knihou, a tak tam na mě čekali rovnou dva Murakamiové – Norské dřevo a Konec světa & Hard-boiled Wonderland. Od tohoto autora si chci přečíst něco už nesmírně dlouho, proto mi tím babička s dědou udělali velikou radost.


Další dvě knížky se ke mně dostaly prostřednictvím soutěže od Šárky (její skvělý blog Můj knižní ráj určitě znáte). Jde o Tampu od Alissy Nuttingové a Dopisy Malých žen od Gabrielly Donellyové. Kromě knih mi obrovskou radost udělal i vzkaz, který Šárka připsala na pohlednici s koněm, nevím, jestli to byla náhoda nebo zda to ví, ale já jsem opravdu milovnicí koní, takže jí za krásnou výhru tímto ještě jednou mockrát děkuji.


Poslední kousky jsem si zakoupila sama u Martinusáků. Původním plánem bylo tedy koupit si pouze jednu knihu – Zabijáky od Adlera-Olsena, abych měla kompletní sérii a mohla pokračovat v jejím čtení, jenže přece nebudu platit poštovné, že? A tak jsem do objednávky přihodila ještě epistolární román Dra@hý příteli, komiks Ségry, na který můžete na blogu brzy čekat recenzi a jednu z nejkrásněji zpracovaných knih, jaké jsem kdy viděla – Smetištejn.


No, a to je pro dnešek všechno, jedenáct krásných knih, některé už mám přečtené, na ostatní se moc těším. Vy mi určitě dejte vědět, zda jste některou z nich četli, zda Vás některá láká a taky mi napište, jak se zrovna máte, co děláte, jaký byl pro Vás návrat do školy, zkrátka, co budete chtít. Vaše úžasné komentáře mě vždycky moc potěší. :)

  • Share:

You Might Also Like

22 komentářů

  1. Haničko, moc hezké přírůstky, těším se na všechny nové recenze :) Já sama jsem si teď v září pořídila Tampu a jednoho Murakamiho, tak jsem zvědavá, jak se nám to bude líbit :) Měj se moc hezky a už se nemůžu dočkat, až se uvidíme! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pevně doufám, že to bude jedna z těch odeonovek, co nás nezklame :)
      Taky se měj krásně a na shledání se moc těším, snad to vyjde brzy! :)

      Vymazat
  2. Páni! To je pekná kôpka! Normálne ti závidím. :) Krásne si knihy užívaj a som zvedavá na recenzie. Maj sa nádherne. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Hani, z tvého blogu vím, že miluješ koně, proto i ta pohlednice :) Jsem ráda, že tě výhra potěšila a doufám, že se ti knihy budou líbit. Tampa na mě doma taky čeká, tak jsem na ni zvědavá. A jinak moc krásné přírůstky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, Šári, tak to je od tebe moc hezké :) Hodlám se do Tampy pustit celkem brzy, jsem moc zvědavá a zdá se, že se ji chystá číst celkem spousta z nás :)
      Měj se krásně

      Vymazat
  4. Krásné přírůstky! :)
    Na Adlera Olsena se už brzy chystám- po tvé recenzi nešlo jednoduše odolat :)
    No a Drahý příteli mě také docela dost láká, ale pořád si nejsem jistá, jestli to je něco pro mě :/
    Přeji krásné čtení!! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem moc ráda, že jsem tě na Adlera-Olsena nalákala, rozhodně stojí za to a tobě se určitě bude líbit :)
      Na Drahý příteli se brzy chystám, tak třeba ti pak oje recenze pomůže :)
      Měj se krásně, Lucí

      Vymazat
  5. Doufám, že se ti bude líbit Norské dřevo, to patří k mým opravdu oblíbeným knížkám. :)
    A Tampa jakbysmet. :D

    OdpovědětVymazat
  6. Krásné knihy! Tampu mám taky doma a Dopisy malých žen taktéž :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! Docela mě překvapuje, že je Tampa tak "profláklá", já o ní do té soutěže neslyšela, tak snad se nám bude všem líbit :)
      Měj se krásně

      Vymazat
  7. Samé krásné přírůstky! Já už ti k těm přírůstkovým shrnutím ani nemám co povídat, protože se pokaždé opakuju, jelikož tvoje přírůstky jsou vždycky naprostá bomba. Možná jen řeknu, že na Murakamiho mám taky zálusk a že už ho taky plánuju spoustu měsíců, ale furt se k němu nemám.

    Prostě si všechny ty nové knihy krásně užívej a měj se nádherně. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kačí moc moc díky, jsem na něj děsně zvědavá, tak snad ho ještě letos stihnu :)
      Měj se krásně

      Vymazat
  8. Tolik nadhernych kousku, parada Hani:-)At se ti krasne ctou a budu se tesit na recenze :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Ségry bych si moc ráda přečetla, Úsměv se mi totiž moc líbil. Pěkné přírůstky a že jich není málo! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě do nich jdi, já to mám zase naopak - Ségry super a Úsměv chci :D
      Měj se krásně :)

      Vymazat
  10. Všechny přírůstky vypadají jako skvělé knihy. Tedy mě se tak rozhodně jeví, ač jsem žádnou z nich nečetla. Rozhodně bych si z nich ale něco vybrala. Takže krásné počteníčko přeji :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdeničko, moc a moc děkuju třeba prostřednictvím mých recenzí najdeš nějakou inspiraci :)
      Měj se krásně :)

      Vymazat
  11. Hodne lakavych kousku ti pribylo:-)At ti delaji radost a uzij si cteni Hani:-)

    OdpovědětVymazat