Knižní přírůstky za červenec 2016

By Hanka the bookworm - 11:05:00

Krásný den, moji drazí. Jsem hrozná, vím, už téměř čtrnáct dní jsem nepublikovala žádný článek, ale já věřím, že na mě nezanevřete, a že se dneska spolu se mnou pokocháte knihami, které mi přibyly v měsíci červenci. :) Celkově se jedná o deset nových kousků, které se mi nakupily díky jediné objednávce na buxu.

Jak už můžete vědět z recenze (tady) – Jussi Adler-Olsen se stal mým novým detektivkovým favoritem, a tak jsem si řekla, proč si nepořídit i zbývající díly ze série s Carlem Morckem, když ten první se mi tak líbil. Je velká škoda, že na buxu měli zrovna vyprodaný díl druhý – Zabijáky, jinak jsem ale sérii doplnila kompletně. Na poličce na mě tedy čeká: Vzkaz v láhvi, Složka 64, Marco i nejnovější díl Nesmírný. Všechny tyto knihy sežene v paperbacku teď v létě doslova za hubičku, proto neváhejte.

No, a když už jsem byla u těch detektivek a slev na brožovaná vydání, rozhodla jsem se pořídit si i Larse Keplera, což je další fenomén poslední doby a já se nesmírně těším, až budu moci srovnat právě tuto spisovatelskou dvojici s Jussim. Jak jistě většina z vás ví, série s detektivem Joonem Linnou (doufám, že to skloňuji správně) čítá doposud pět dílů. Já si pořídila první čtyři ze zcela stejného důvodu, jaký jsem zmiňovala už výše. Poslední pátý díl Stalker byl totiž momentálně vyprodán, nicméně Hypnotizér, Paganiniho smlouva, Svědkyně ohně i Písečný muž už netrpělivě čekají, až na ně dojde řada.


Objednávku jsem doplnila ještě o dva kousky. Prvním je Ready player one od Ernesta Clinea, kniha, která absolutně není mým žánrem, a přesto mě nesmírně láká. Slyšela jsem na ní jedině pozitivní ohlasy, nedávno ji četla třeba Kristýnka, jejíž skvělou recenzi si můžete přečíst tady, no a já opravdu doufám, že tahle geekovská sci-fi zaujme i mě. Navíc, jak už jsem psala v některém z dřívějších článků, snažím se letos tak trochu vystupovat ze své „komfortní zóny“ a zkoušet právě i knihy jiných žánrů, což tato tedy splňuje beze zbytku. :)

Posledním přírůstkem je útlounká novelka od Gillian Flynn – The Grownup, kterou jsem vám tak trošku představila již v posledním víkendovém čtení. Knížečku se mi už podařilo přelouskat a musím říct, že se mi dosti líbila. Více vám o ní prozradím v Přečtenu za srpen a snad se mi také povede sepsat nějakou menší recenzi, uvidíme. Každopádně všem, kdo mají styl Flynnové rádi – libují si v jejích twistech, antihrdinech apod., ji doporučuji.


No a to by bylo pro dnešek všechno. Program mám stále více než přeplněný, opravdu se ale vynasnažím do konce měsíce publikovat ještě alespoň pár článečků a doufejme, že od září (no, možná spíše od října) už vše bude zase takové, jako dřív. V poslední době se mi podařilo navázat několik zajímavých spoluprací, tak se snad máte (máme) na co těšit. :) Mějte se krásně moji nejmilejší a určitě mi do komentářů hoďte odkazy na Vaše sumarizační články, případně mi napište, kdo u Vás vyhrává – Jussi nebo Lars? To mě totiž nesmírně zajímá! 

  • Share:

You Might Also Like

14 komentářů

  1. Pěkné přírůstky!

    Keplerovy knihy mají překrásné obálky. Na Adler-Olsena slýchám samou chválu. Ready Player One mě lákala od prvního dne, kdy jsem o ní slyšela, ale pořád si nejsem úplně jistá, jestli do toho mám jít. No a Flynnová je jasná. Jak už jsem říkala, přírůstky jsou to krásné a zajímavé — a pokud navíc byly za hubičku, tak je to naprostá paráda.

    U všech knih jsem moc zvědavá na tvoje názory a doufám, že se ti budou líbit. <3 Měj se nádherně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kačí, mockrát díky :)
      Mě taky všechny knihy nesmírně lákají a nejraději bych se do nich samozřejmě pustila teď hned, času ale bohužel nezbývá...
      Taky se měj parádně a užívej posledních zbytků léta :)

      Vymazat
  2. Pěkné kousky :)
    Na Olsena se chystám, jen nějak nemám dostatek času :D A od Keplera jsem zatím četla první dva díly. Nebyly špatné, ale na to, jak je vychvalován, jsem čekala o hodně víc. Na druhou stranu to má dobře promyšlený. Teď jsi mi připomněla, že bych tu sérii mohla taky dočíst :) Zbylé dvě knihy neznám, ale vypadají zajímavě.
    Přeji příjemné čtení a snad se budou líbit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tyjo, tak tos mě překvapila, to jsem teďka na Keplera zvědavá ještě víc :) Olsen je fakt super, soudím tedy jen podle prvního dílu, ale...
      Díky mockrát a měj se krásně :)

      Vymazat
  3. Ahoj Hani, super kousky, Vzkaz v lahvi se mi moc libila, tak jsem zvedava, co na ni reknes ty :-)Ready player one bych si v brzske dobe take uz konecne chtela precist. Mej se krasne :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem přesvědčená, že mě taky nadchne :) a na toho Ready playera jsem strááášně zvědavá, protože jak říkám, vůbec to není můj žánr, jsem zvědavá, jestli se k němu taky někdy dostaneš :)
      Taky se měj krásně :)

      Vymazat
  4. Ani od jednoho autora jsem nic nečetla, není to můj styl :). Jsem ovšem ráda, že sis udělala radost :).

    A se články nespěchej a nenuť se do nich. Děláš to pro svoje potěšení a radost, ne pro povinnost. Navíc je léto, tak je potřeba si ho vychutnávat plnými doušky! :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš naprostou pravdu, ale přesto mám tak trošku výčitky, protože i já jsem byla zvyklá vydávat články ob den, takže jsem z toho zkrátka sama trošku nesvá :D ale samozřejmě nic nelámu přes koleno a opravdu nechci vydávat články jen proto, aby byly...:)
      Mockrát děkuju za podporu a doufám, že sis v poslední době taky udělala radost nějakými super kousky :)
      Měj se krásně

      Vymazat
  5. Hani, luxusní přírůstky. Také si chci od Hostu nějaké knihy doplnit, třeba Petera Maye :) Ať se ti líbí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šári, díky! Ano té luxusní letní nabídce od Hosta fakt nelze odolat a Peter May je bez přehánění to nejlepší, po čem můžeš sáhnout. Obzvláště Skála je opravdu kniha podle mého gusta, jen tě varuji, abys nečekala klasickou detektivku, ta na tom všem totiž podle mě není úplně tím nejpodstatnějším :)
      Měj se krásně a užívej léta! :)

      Vymazat
  6. Jů, knížky od Hosta vypadají takhle pohromadě úplně božsky! :D :) Ať ti dělají radost. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Host prostě válí :D dřív jsem měla nějak odpor k paperbackům, ale poslední dobou začínám spatřovat to jejich kouzlo - lehké a za hubičku :D
      Měj se krásně, Vlasti

      Vymazat
  7. Krásní přírůstky! :)
    Do Larse Keplera se chci už konečně také pořádně pustit. Na začátku roku jsem četla Hypnotizéra a ten se mi líbil moc, takže chci v sérii určitě pokračovat :) Styl této manželské dvojice jsem si naprosto zamilovala :)
    Ready Player One jsem ještě v prvním vydání rozečetla, ale skončila jsem na straně 80 a zavřela ji. Myslela jsem si, že to bylo autorovým styl, který mě nesedl, ale teď jsem rozečetla Erebos, který je také na základě hry a mám stejný problém jako i RPO- nebaví mě to :(
    Přeji příjemné čtení!! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se do něj ještě nestačila pustit, ale jsem moc zvědavá a jak už jsem psala, jsem zvědavá, koho si tedy nakonec zamiluju víc - zda Olsena nebo Keplera :)
      Ten Ready player je opravdu něco, co jde úplně mimo mě, a přesto mě tak láká, až mě to samotnou udivuje. Moc se těším, snad se mi zalíbí víc než tobě :)
      Měj se krásně Lucí a děkuju :)

      Vymazat