Víkendové čtení #21

By Hanka the bookworm - 12:29:00

Krásné zatažené páteční poledne moji milí čtenáři, dneska bych se Vám chtěla tak trochu omluvit za to, že v průběhu prázdnin Víkendová čtení asi nebudou vycházet tak pravidelně, jak jste byli doposud zvyklí. Možná si někdo z Vás všiml, že už minulý týden jsem vynechala, ale důvod je naprosto jednoduchý a věřím, že ho všichni pochopíte. Ač se to zdá divné, já zkrátka o prázdninách nemám na čtení tolik času, jako jindy v průběhu roku. Za prvé příležitostně brigádničím, za druhé dolaďuji poslední detaily bakalářky, abych ji mohla s klidným svědomím odevzdat, no a za třetí se mi blíží státnice a těch se tedy obzvlášť děsím.


Výsledkem toho všeho tedy je to, že stále ještě čtu Pamatuji si vás všechny od Yrsy, a co víc, já knihu vlastně teprve nakousla. Dneska tedy „představuji“ (no, spíše bych měla říct, ukazuji, protože já o knize vlastně nic nevím) kraťounkou povídku The Grownup od Gillian Flynnové, ale jestli se k ní dostanu ještě do konce měsíce, to nevím. Tahle útlounká knížečka mě zajímá samozřejmě už díky autorce, od které miluji Zmizelou a navíc se chci hecnout a po dlouhé době přečíst zase něco v angličtině (teda jako něco kromě odborných článků).

Četli jste už někdo The Grownup? A jaké je Vaše nejoblíbenější dílo od Flynnové? Budu moc ráda, když mi dáte vědět. J

PS: Pokud byste si chtěli tuhle knížku pořídit, seženete ji na buxu asi za 90,- J

  • Share:

You Might Also Like

22 komentářů

  1. Hanko, přeju hodně štěstí s dolaďováním bakalářky a přípravou na státnice! Moc držím palce. A myslím, že na to, v jakém jsi období, stíháš číst obdivuhodné množství knih :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, moc a moc děkuju za podporu :) Vážím si toho :)
      Měj se krásně a užívej zaslouženého volna (jak já ti závidím, že už to máš za sebou :))

      Vymazat
  2. Obdivujem ťa, že sa púšťať do knihy v angličtine. Moja angličtina je dosť chabá. Zatiaľ som skúsila prečítať jednu knihu po anglicky a prestala som na strane 60, pretože som viac ako polovičke nerozumela. Držím palce, aby si štátnice zvládla. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mockrát děkuju za podporu, do čtení v angličtině se obvykle moc nepouštím, ale pouze díky své lenosti, protože v češtině knihu samozřejmě přečtu daleko rychleji. Tahle má ale pouze něco málo přes 60 stran a opravdu se to dá, takže bys to určitě zvládla i ty :) Navíc ten příběh za to stojí :)
      Měj se krásně

      Vymazat
  3. Zmizelou mám, ale v češtině! :) Snad se ti bude líbit a čtení v originále si užiješ! :)

    http://boook-planet.webnode.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zmizelou jsem taktéž četla v češtině, to bych v originále asi opravdu nedala :D
      Měj se krásně

      Vymazat
  4. Zmizelou samozřejmě znám a četla jsem ji :) Líbila se mi :) O této knížce jsem vůbec nevěděla, ale vypadá zajímavě :) Snad je stejně dobrá jako Zmizelá :) Hezké čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musím říct, že i na tak malém prostoru dokázala Gillian velké věci, takže klobouk dolů a můžu doporučit :)
      Měj se krásně

      Vymazat
  5. Wow, obálka vypadá pořádně tajemně :) Ale Gone girl jsem nečetla, stejně tak i tuto knihu. Zatím!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, ty její obálky se mi moc líbí, jsou takové minimalistické, ale přesně jak říkáš, pořádně tajemné :) Tato povídka je moc fajn, určitě ti ji můžu doporučit, ale Zmizelá je prostě must have :)
      Měj se krásně

      Vymazat
  6. Haničko, vůbec se s blogem nestresuj. Víš, že tvoje články milujem, takže si rádi počkáme. Hezky se soustřeď na ty důležitější věci (takže hodně štěstí s bakalářkou a držím palečky se státnicema). :)

    Jsem zvědavá, jak se ti bude Grownup líbit. Sama tuhle povídku plánuju, protože jak už víš, Flynnová si mě svou Zmizelou získala.

    Takže krásný léto, nestresuj a měj se nádherně!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kačí, mockrát děkuju za podporu :) Je to se mnou teďka prostě nějaké špatné, ale slibuju, že koncem září se zase všecko hezky vrátí do starých kolejí :)
      The Grownup je super - tobě by se to určitě líbilo, navíc je to tak kraťoučké, že jsi do hodinky (ani ne) hotová, takže určitě doporučuju :)
      Užívej léta a měj se báječně :)

      Vymazat
  7. Četla jsem od autorky Zmizelou a ta mě vůbec nenadchla. Nevím, jestli ještě někdy zkusím nějakou knihu od ní, ale možná jí dám šanci. Ovšem číst v angličtině u mě nehrozí :)
    Měj se krásně Hani a užívej prázdnin :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šári, už jsem to od tebe někde slyšela a nepřestane mě to asi nikdy udivovat :) no, ale tak prostě každému se líbí něco jiného :) každopádně jestli tě nezaujala Zmizelá, tak už bych od ní asi zatím nic nezkoušela, protože já mám takový pocit, že je to dosavadní vrchol její tvorby :)
      Měj se krásně a doufám, že taky užíváš :)

      Vymazat
    2. Já si myslím, kdybych ji četla mimo ten obrovský reklamní humbuk, tak bych neměla přehnaná očekávání a nebyla zklamaná.

      Vymazat
    3. Ano, tak to je mnohdy velký problém - moc velká reklama = přehnaná očekávání, a pak přijde studená sprcha...Taky se mi to bohužel občas stává...

      Vymazat
  8. Hani, přeji Ti aby jsi všechno zvládla a aspoň trochu si to léto užila :)
    Pamatuji si vás všechny je už stařenka na mém wishlistu, tak snad se k ní jednou dostanu :D :)
    Měj se hezky! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucinko, mockrát děkuju za podporu :)
      Já ji teď čtu, zatím jsem docela na začátku, ale už tak je to takové správně ponuré a tajemné, myslím, že to bude skvělé :) Uvidíme...Samozřejmě pak napíšu recenzi :)
      Měj se taky krásně a užívej léta :)

      Vymazat
  9. Mám radost, že ses do The Grownup pustila a že jsi sehnala tuhle pěknou edici. Ať se Ti líbí a těším se na dojmy :)
    Přeju co nejméně školních stresů, ať jde vše rychle od ruky a ať to dobře dopadne :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kristýnko, bylo to super počtení a moc ti děkuju, žes mi knížku vlastně tak nějak připomněla svým článkem :)
      Díky za podporu a nápodobně! Měj se krásně :)

      Vymazat
  10. Hodne stesti u statnic, urcite to zvladnes :-)Ja jsem precetla Zmizelou asi tak do pulky , a pak jsem ji odlozila. Je mozne, ze ji dam jeste nekdy sanci. Mej se krasne :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mockrát děkuju za podporu :) Už jsem slyšela názory, že Zmizelá někomu nesedla, nicméně já byla nadšená a i tuto povídku považuju za povedenou :)
      Měj se krásně a užívej léta :)

      Vymazat