Víkendové čtení #19

By Hanka the bookworm - 8:00:00

Hezké páteční ráno, dneska odjíždím na 14 dní za koníkama. Nevím, jak pro Vás, ale pro mě je vždycky strašně těžké vybrat, co si na „dovolenou“ vzít s sebou za knihy. Ještě, že tentokrát jedu autem, a tak si s sebou můžu vzít docela solidní nálož a rozhodnout se, co budu číst až podle nálady.


Dnes se s největší pravděpodobností pustím do knihy, která mě láká už nesmírně dlouho. Možná je to ten typ, co by se (už podle obálky) spíše hodil na dlouhé zimní večery, ale já si řekla, proč se do toho nepustit hned. Aspoň se příjemně „zchladím“. J Samozřejmě se jedná o Literární spolek Laury Sněžné. Všimla jsem si, že když se lidé snaží tuto knihu nějakým způsobem popsat, mají s tím obvykle problém a já mám moc ráda, když nějaké dílo nelze tak úplně zaškatulkovat. Literární spolek by měl ze všeho nejvíce být magickým realismem, tak uvidíme. Já se moc těším. J

Četli jste už tuto knihu nebo se k tomu chystáte? A jaká jsou Vaše oblíbená díla právě z magického realismu? Já mám totiž pocit, že jsem z tohoto žánru ještě nic nečetla (doma na poličce na mě čeká akorát notoricky známý Márquez a určitě se taky chystám na Murakamiho), takže si nechám ráda poradit. J Mějte se krásně, mí milí.

  • Share:

You Might Also Like

16 komentářů

  1. Užij si krásných čtrnáct dní a přeji spoustu klidných chvilek na čtení. Po Literárním spolku koukám už dlouho a ani pořádně nevím, proč jsem si ho ještě nepořídila. Určitě si knihu v budoucnu chci přečíst. Budu se moc těšit na recenzi a dojmy :) Měj se pěkně, Hani :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem na to děsně zvědavá, snad se mi bude líbit. Když to stihnu, tak bude recenze určitě ještě tento měsíc, protože vím, že zajímá kdekoho :)
      Kristýnko, měj se báječně a snad se třeba po prázdninách zase uvidíme :)

      Vymazat
  2. Těch 14 dní ti závidím, také bych někam vypadla. Užij si je dosytosti :) Já Literární spolek právě dočítám a jsem z něj vedle. Nevím, co si o něm mám myslet a už vůbec netuším, co do té recenze napíšu :D Každopádně jsem zvědavá na tvůj názor :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivet, mně připadá, že to je názor snad všech, co tu knihu četli, právě proto se na ni tak těším! :)
      Měj se krásně

      Vymazat
  3. Tak magický realismus mimoc neříká, ale mohla bych to zkusit touto knihou, počkám si na tvůj názor :)
    Katy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem sama nesmírně zvědavá, tak uvidíme :)
      Měj se krásně a díky za komentář :)

      Vymazat
  4. Tahle kniha je skvělá :)
    Kdysi jsem četla od Bulgakova Mistra a Markétku, to by měl být magický realismus. Moc si tu knihu tedy nepamatuju, ale tehdy se mi hodně líbila (a rozhodně byla "divná", což je podle mě nejlepší definice tohohle žánru :P).
    Užijs i čtení a užij si 14 dní s koňmi :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vidíš, tak na Mistra a Markétku bych skoro zapomněla, taky jedna z klasik, do kterých se chci pustit :) Na Literární jsem hrozně zvědavá, ale když se líbil tobě, tak to bude pecka :)
      Definice magického realismu - je to divné, mi přijde více než výstižná :D
      Měj se krásně, Leni

      Vymazat
  5. Krásně si nadcházejíci dva týdny užij! Jak s koníkama, tak s knihama.

    A přesně znám ten pocit, když nevíš, co si vzít s sebou! Já naštěstí budu každý víkend jezdit z Německa domů, takže si to budu moct doplňovat podle potřeby, až dočtu Harryho, ale taky budu mít problém. (A vždycky se bojím, abych těch knih měla dostatek!)

    Kniha vypadá moc zajímavě a já se hrozně těším na recenzi! Měj se nádherně. <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kačí, užila jsem si to moc, ale jsem ráda, že jsem zase na chvilku doma. 14 dní bez netu (rozuměj bez blogu) je přeci jen trošku moc :)
      Nakonec jsem na čtení neměla tolik času, v kolik jsem doufala, takže teprve dočítám právě Literární spolek, ale líbí se mi to moc :)

      Vymazat
  6. Užij si dva týdny, koníci zní skvěle! :) A Literární spolek je rozhodně zvláštní kniha, tak jsem moc zvědavá, jak se Ti bude líbit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, pod výrazy "zvláštní, divný, ale vlastně skvělý" se rozhodně podepisuji :)
      Měj se krásně

      Vymazat
  7. Laura mě zaujala už tenkrát, když vycházela svou obálkou. Pořád mám takové cukání si ji pořídit, i když si myslím, že to není to pravé ořechové pro mě. Tak ještě uvidím, třeba to jednou risknu :) Měj se hezky, Hani a užij si koníky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě kniha (stejně jako spoustu jiných) zaujala poprvé také právě kvůli obálce, anotace je podle mého taková nic neříkající, ale kniha samotná je fakticky divně úžasná, během následujícího týdne by snad mohla být recenze :)
      Měj se krásně

      Vymazat
  8. Tato kniha mne uz dlouho laka, at se kniha libi a preji hezke 2 tydny s konicky :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky mockrát, snad se ti knih zalíbí, jestli se k ní jednou dostaneš :) Já snad do konce příštího týdne zveřejním recenzi :)

      Vymazat