Víkendové čtení #18

By Hanka the bookworm - 8:00:00

Hezký pátek mí milí, tak nám (nebo alespoň někomu) oficiálně začaly prázdniny. Opravdu doufám, že si v tomto období náležitě odpočinete, ať už aktivně nebo pasivně, my jsme se na víkend rozhodli s přítelem vyrazit do přírody rybařit. Tedy, abych to uvedla na pravou míru, on bude rybařit a já se budu válet s knihou v ruce. Vybrat, do které se pustím, pro mě byl pro tentokrát ale opravdový oříšek. Znáte takový ten pocit, kdy máte na poličkách asi dva milióny nepřečtených knih, bloumáte kolem nich a přemýšlíte, do čeho se pustit? Tak přesně tím si teď procházím já, a proto Vám dnes ukazuji rovnou dvě knihy, které jsou horkými favoritkami, ale abych byla úplně upřímná, nevím, která to nakonec vyhraje – ideální by samozřejmě bylo, kdybych za ten víkend stihla obě. J


První je Volba od Nicholase Sparkse, mám teď nějakou rozněžnělou náladu, navíc to léto, znáte to, tak jsem si říkala, že bych se mohla pustit právě do této romantiky. Koupila jsem si ji na doporučení Týnky z BookTalk blogu a pevně věřím, že se mi zalíbí tak jako jí. Já totiž od Sparkse doposud četla pouze Zápisník jedné lásky.

Druhou variantou je Dobrý proti severáku od Daniela Glattauera, tuto knihu četl svého času snad každý a slyšela jsem na ni jen chválu. Když jsem nakoukla dovnitř, byla jsem celkem mile překvapená tím, že kniha je psaná formou dialogu, tudíž se bude číst asi velice rychle, navíc ráda vyzkouším něco nového.

Jaké jsou Vaše víkendové čtecí plány? A četli jste některou z výše zmíněných? Do čeho bych se podle Vás měla pustit první? Budu ráda, když se se mnou podělíte v komentářích. J Užívejte léta! 

  • Share:

You Might Also Like

23 komentářů

  1. :)) Krásné plány a moc hezký výběr! Je asi jasné, že já hlasuji pro to, abys začala Volbou, jsem totiž moc zvědavá, jak se Ti bude líbit. Užijte si hezký víkend!

    OdpovědětVymazat
  2. Krásný výběr, Hani. Ať už si vybereš jakoukoli knihu, doufám, že se ti bude líbit, a že si s přítelem ten víkend užijete. :)

    Mám ještě jeden maličký dotaz - je Zápisník jedné lásky dobrý? Já totiž nedávno zjistila, že v knížce s názvem Nejlepší světové čtení, kterou jsem své drahé rodné hroudě matičce kupovala na výprodejích z knihovny, je jedním z příběhů obsažených v knize právě Zápisník, a já jsem ve strašlivém pokušení si ho přečíst.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Uvidíme, co Ti k tomu napíše Hanička, ale jestli do toho můžu drze vstoupit - za mě je Zápisník zatím nejhorší Sparksovou knihou (četla jsem Zápisník, Bezpečný přístav, Milý Johne a Volbu).
      Je to takové rozhárané, hlavní hrdinové mě docela štvali, spousta (SPOUSTA!) patosu a slaďárny (jakože hodně i na Sparkse).
      Ale tak nemám patent na hodnocení knih, vím o spoustě lidí, kterým se líbil ;)

      Vymazat
    2. Já právě vím, že tys už snad ve článku zmiňovala, že Zápisník ti přijde od něj nejslabší. Já vůbec nevím, jestli se do něj pustit nebo ne, protože zase na druhé straně mám kamarádku, která na Zápisník nedá dopustit. Tak uvidím. Každopádně moc děkuju za názor, Týnko. :)

      Vymazat
    3. Ahoj Kačí, Zápisník je takový slaďákovský průměr, asi stojí za přečtení, nebo něco od Sparkse, abys měla představu a povědomí, v dobrém rozpoložení by se ti to mohlo zalíbit, ale určitě nečekej vysokou literaturu. Dostaneš od toho přesně to, co si představuješ! Bohužel musím konstatovat, že mě ani Volba nijak zvlášť neoslovila. Asi se Sparksovou fanynkou prostě nestanu, ale na druhou stranu, je to fajn odpočinkové čtení pro holky na léto :)
      Tak jestli se do toho pustíš, tak dej pak vědět :)

      Vymazat
  3. Ani jednu z knih neznám, ale vypadají zajímavě. Já chci konečně dočíst Prokletí Salemu a čeká mě Literární spolek Laury Sněžné. Jsem na ni zvědavá. A ten pocit znám moc dobře. Hodně chodím do knihovny, takže počet nepřečtených knih z mé knihovny se ani zmenšit nemůže :D Užij si obě knihy a hezký víkend :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivet, tak to já už právě knihovnu raději vytěsnila. Přestěhovala jsem se, takže mám jakoukoliv knihovnu děsně z ruky a navíc ten počet mých nepřečtených knih mě děsí.
      Na tvůj názor na Salem jsem moc zvědavá, jedna z Kingovek, na které se v brzké době chystám. No a s Literárním spolkem je to to samé, tak snad má vysoká očekávání budou naplněna :)
      Měj se krásně

      Vymazat
  4. Rozněžnělá nálada... To je tak hezké slovní spojení! :) Přeju ti příjemné čtení, Sparks je prý hodně dobrý. Já to zatím nemohu posoudit z osobní zkušenosti :p

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, Magdi :) Sparks za mě průměr - ikdyž je Volba přeci jen o fous lepší než Zápisník. Měj se krásně

      Vymazat
  5. Knížky neznám, ale jsem ráda za tipy. Já mám na víkend Dědičku ohně od Sarah J. Maas a potom Romea a Julii :)

    Lory Humble

    OdpovědětVymazat
  6. Sparks je prostě srdcovka :) Já mám objednanou knížku Milý Johne, tak doufám, že bude stejně dobrá, jako ostatní

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě Sparks zatím nepřesvědčil, ale myslím, že příští léto stejně po nějaké další jeho knize zase sáhnu. Na léto je to prostě značka ideál :)
      Měj se krásně

      Vymazat
  7. Já bych hlasovala pro Dobrý proti severáku, protože mě zajímá, co na ni budeš říkat :) Bylo kolem ní velké pozdvižení, takže už ji mám také na TBR seznamu :)
    Já už snad dočtu Rok v Provence a Ostrovy krásy, lásky a lidojedů, obě mám už nějakou dobu rozečtené, ale není pořádně čas dočíst je... A ráda bych začala něco nového, pokukuju po 2. díle Pána prstenů :)
    Hezký víkend vám oběma :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak Barů, za mě Dobrý proti severáku rozhodně ANO!!!! Shodou okolností jsou obě tyto knihy romantiky (což jsem u Dobrý proti severáku nevěděla) a právě tato odchází jako jednoznačný vítěz!
      Jé, do Pána prstenů se pusť, moje srdcovka :)
      Měj se krásně

      Vymazat
  8. Sparkse mám ve škatulce "brak" a naprosto ho nečtu... ale pokud se k němu dostaneš, doufám, že napíšeš recenzi, protože jsem na tvůj názor fakt zvědavá.
    Dobrý proti severáku je jedna z mých nejmilejších knih (i když pokračování už mě spíš zklamalo). Takže jsem taky zvědavá na tvůj názor :D
    Užij si zbytek víkendu! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych to za brak neoznačila, za mě je to průměr, obě jeho knihy, které jsem měla možnost číst.
      A Dobrý proti severáku je paráda! Konec mi vyrazil dech a právě váhám s tím pokračováním, nechci si pokazit ten úžasný dojem, který ve mně kniha zanechala.
      Měj se krásně

      Vymazat
  9. Jsem zvědavá, jak se ti bude líbit Dobrý proti severáku. Mě právě trošku ta dialogová forma odrazuje. Těším se na recenzi. Já dnes začala číst Dívku s jahodami. Hezký víkend, Hani :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šári, vůbec se toho neboj, byla to paráda, více už brzy v recenzi :) O Dívce s jahodami jsem myslím neslyšela, tak se budu také těšit na recenzi :)
      Měj se krásně

      Vymazat
  10. Ty jo, Dobrý proti severáku si chci už dlooouho přečíst, snad se ti bude líbit a trochu mě k přečtení nakopneš v nějaké recenzi! :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tímto tě nakopávám! Vynikající kniha, nejlepší "romantika", co jsem kdy četla, recenze bude brzy, ale doufám, že už teď se cítíš dostatečně nakopnuta :)
      Měj se krásně a neváhej

      Vymazat
  11. Necetla jsem ani jednu, ale Dobry proti severaku je pry skvele cteni :)

    OdpovědětVymazat