Ediční plán #5 - červen 2016

By Hanka the bookworm - 21:53:00

Ahoj všichni a vítejte u nového edičního plánu. Musím říct, že tento měsíc nastává problém – vychází totiž několik knih, které si musím (prostě musím) koupit! Kdo už mě trošku zná, jistě v následujícím seznamu snadno odhalí tituly, které mi zkrátka nemohou uniknout. Tak jdeme na to! J

Vezmeme to jako vždycky hezky popořadě. Nejprve knihy, které už vyšly. První je novinka od jednoho z mých nejoblíbenějších spisovatelů Johna Irvinga. Tomuto skvělému velikánovi současné americké literatury jsem na blogu ještě nevěnovala moc prostoru, ale určitě to brzy napravím. Jeho nový román nese název Ulice Záhadných tajemství a vydalo ji nakladatelství Odeon 6. června. Musím říct, že mě velice zaujala anotace a zdá se mi, že Irving v tomto svém díle možná tak trochu vybočí ze svých zajetých témat (sexualita, zápasení, prostředí školy…). No zkrátka, moc se těším!

Dále tu máme dalšího mého oblíbence – Joea Hilla. 9. 6. vydalo nakladatelství Comics Centrum nový komiks, který nese název Plášť. Jak samozřejmě víte, já zkrátka zbožňuji Hillovu sérii Zámku a klíče, proto jsem nesmírně potěšená, že až tuhle sérii dokončím (což bude velmi brzy), mám v zásobě další komiks, na který se můžu těšit. Jen mě malinko mrzí, že se k Joeovi tentokrát nepřipojil Gabriel Rodriguez, jehož obrazy zkrátka miluji. Věřím ale, že práce Jasona Ciaramella bude stejně tak kvalitní!

Právě dnes vydalo nakladatelství Domino nový psychothriller Lež, jehož autorkou je C. L. Taylorová. Na knize mě zaujalo hned několik věcí (teda jako kromě toho, že je to psychothriller :D) – hlavní hrdinka pracuje ve zvířecím útulku, což je moc sympatické a zajímavé a velkou roli v celém příběhu, budou hrát události z Nepálu – jedna ze zemí, která mě dosti fascinuje, takže jsem na celou knihu nesmírně zvědavá a už se nemůžu dočkat, až se do tohoto příběhu ponořím. J

Teď něco trochu oddychovějšího, přátelé. 18. června vydá nakladatelství Motto román A co kdyby to bylo jinak? od Laury Barnettové. Moc se mi líbí pojetí knihy, kdy autorka vypráví tři verze událostí jednoho mladého páru a poukazuje tak na skutečnost, že i sebenepatrnější okamžik může zcela změnit náš život. Kromě toho mne také zaujala velice pozitivně působící obálka.

22. 6. vydá nakladatelství Baronet další knihu momentálně poměrně proslulé autorky Jennifer Hillierové (Wonderland aj.), a sice Řezníka. Anotace mi tak trochu připomíná klasické béčkové krvákové horory, pravdou ale zůstává, že ač jsem takových filmů viděla víc, než bych si přála, žádnou takhle klasicky pojatou knihu jsem ještě nečetla. Navíc chci autorku vyzkoušet a třeba mě právě Řezník příjemně překvapí.

No a moji milí, to nejlepší na závěr. 24. června vychází u nakladatelství Beta – Pavel Dobrovský další King!!! Sice se jedná o povídkový soubor, které já až tak nemusím, ale King (!!!) mi prostě nemůže uniknout, takže si ho koupím za přijímačky (teda jako koupím si ho, i kdybych je neudělala, takže co to tady zase zkouším, že jo…). Jeho novinka nese název Bazar zlých snů a já fakt moc doufám, že to bude jedna z těch povídkových sbírek, co na mě udělá velký dojem!

Tak a to byl můj výčet pro tento měsíc. Zaujala Vás některá z knih? A co jste si pořídili nebo si chcete pořídit za červen Vy? Určitě budu moc ráda, pokud mi přihodíte nějaké tipy do komentářů! Mějte se báječně.   

  • Share:

You Might Also Like

18 komentářů

  1. Lež už mi dorazila a moc se na ni těším! :)
    Máš skvělý výběr :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně už také, takže se taky moc a moc těším. Snad se nám oběma bude líbit! Těším se na tvou recenzi, měj se krásně, Magdi :)

      Vymazat
  2. Super knihy, vyzerajú vážne zaujímavo :) Dúfam, že sa ti ich podarí zohnať a budem sa tešiť na recenzie. :) Maj sa pekne :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Některé si určitě nenechám ujít. Taky se měj krásně :)

      Vymazat
  3. Ani jedny jsem si nevsimla, takze diky za upozorneni, podivam se po nich :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není zač, jsem moc ráda, pokud jsem tě alespoň trošku inspirovala :)
      Měj se krásně

      Vymazat
  4. Parádní výběr!!

    Na Irvinga už se taky chystám asi sto let, takže jsem zvědavá, jak se ti kniha bude líbit. Taky doufám, že se ti budou líbit ty nové komiksové knihy. Na Lež jsem taky hrozně zvědavá, a moc se mi líbí i A co kdyby to bylo jinak!

    Prostě nachystej kreditku a krásný nakupování přeju. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, tak hlavně aby na té kreditce ještě něco bylo :D Jestli si od Irvinga nečetla ještě nic, tak rozhodně doporučuji Svět podle Garpa a nejnovější V jedné osobě!
      Měj se krásně, Kačí!

      Vymazat
  5. Mám pocit, že poslední dobou novinky vůbec nestíhám sledovat, snad jen to, co na mě vyskakuje na instagramu, kde sleduji například Neoluxor nebo Martinus. :D :)
    Přeji pěkný zbytek června. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak já mám spoustu knih v hledáčku dlouhodobě, třeba právě toho Kinga či Irvinga, no a zbytek tak nějak vždycky pohledám v rámci prokrastinace, jsem příjemně překvapená a moje peněženka pláče :D
      Měj se krásně

      Vymazat
  6. Skvělé tipy na novinky, Hani. Já sama rozhodně pokukuji po Lži :) A mám za Tebe radost z nového Joea Hilla! :) Kreditku teď pořádně opatruj, víš co jí chudáka asi čeká na konci června. Bojím se, že kombinace nás dvou v knihkupectví bude vražedná :D Měj se krásně, kočko!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lež už mám doma! Nejpozději do měsíce bude recenze! Jo a o tom červnu mojí kreditce prosím nic neříkej :D
      Měj se báječně, Kristý :)

      Vymazat
  7. Nový Irving? Tak to je skvělý!!! Kniha A co kdyby to bylo všechno jinak taky vypadá dobře :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, Leni. Na Irvinga jsem taky natěšená, ale tohle je vážně první ediční plán, ze kterého bych si chtěla pořídit úplně všechno. Uvidíme, co na to řekne moje peněženka :)
      Měj se krásně

      Vymazat
  8. Hodně mě láká Lež. Irvinga bych někdy chtěla taky zkusit, ale asi bych začala jinou knihou. Pěkný výběr :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lež už mám doma a nemůžu dočkat, fakt moc doufám, že mě nezklame. Na začátek od Irvinga určitě doporučuji klasiku největší, tedy Svět podle Garpa. Já osobně mám pak moc ráda taky V jedné osobě.
      Měj se krásně

      Vymazat
  9. Řezník už má nachystané místo a nad knihou Lež docela dost přemýšlím :)
    Pohodový zbytek víkendu! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak já už mám zase naopak doma Lež, tak se můžeme alespoň hezky vzájemně podělit o naše dojmy :)
      Měj se krásně, Lucí

      Vymazat