Skrytá těla - Caroline Kepnes

By Hanka the bookworm - 12:20:00

Originální název: Hidden bodies
Překlad: Jan Netolička
Nakladatelství: Domino
Rok vydání: 2016
Počet stran: 464


Skrytá těla jsou pokračováním ze všech stran skloňovaného románu Ty. Opět se setkáme s Joem Goldbergem, v jehož knihkupectví začne pracovat Amy Adamová. Joe je jí okouzlen, ale dívka záhy zrádně zmizí. Stopy vedou do Los Angeles a Joe je rozhodnutý Amy najít a pomstít se jí. LA je plné pochybných existencí a zoufalců, kteří touží po životě v Hollywoodu a jsou pro to ochotni udělat cokoliv.  Ne tak záhadná, krásná a bohatá Love – nemohla by ona být pro Joea konečně tou pravou?

Ufff, řeknu vám, že sepsat jakž takž ucházející verzi na anotaci, která by vám o příběhu prozradila právě tak akorát a nic navíc, byl opravdu oříšek. Snad se mi to ale podařilo a nevyzradila jsem vám z děje víc, než je potřeba.


Hned v úvodu se musím přiznat, že román Ty (recenze zde) se mi zdál v mnoha ohledech originální, ale Joe ani příběh sám mě nedokázali více zaujmout. Proto jsem ke Skrytým tělům přistupovala s větší obezřetností a neměla přehnaná očekávání. To se ukázalo býti velmi dobrou strategií, protože mi Kepnesová dokázala vyrazit dech. V prvním díle se jí to nepodařilo, ale tady už beze všech pochybností ano. Její styl je velmi surový, bez jakýchkoliv příkras a má velký dar udeřit vám políček přesně, když to nejmíň čekáte. Obzvlášť po polovině knihy jsem na konci každé kapitoly zírala s otevřenou pusou a musela číst dál.

Konečně jsem si zamilovala Joea! Jo je to parchant, hnusák, zločinec, stalker a já nevím, co ještě, ale já mu to štěstí přeju a vy mu ho budete přát taky. Budete mu držet palce i na nohou, aby mu všechno prošlo. Teď se úplně usmívám, když si vzpomenu, jak jsem si v recenzi na Ty stěžovala, že mu všechny činy prochází hladce, a že to nepůsobí uvěřitelně. Teď, když už to s ním nevypadá tak růžově, jsem jeho největší fanynka.


A Love…mrcha nebo miláček? To vám samozřejmě nemůžu prozradit, ale její charakter je rozhodně vykreslen na jedničku, je tak opravdová! Twist v závěru vás zanechá oněmělé a jediné, co budete chtít je, aby už sakra vyšel třetí díl.

Tak, jak jsem tedy Ty spíše nedoporučovala, tak teď rozhodně doporučuji díly oba – pěkně popořadě, i když Skrytá těla jsou daleko lepší. J Mám takový dojem, že kdybych teď Ty četla znovu, možná bych i dokonce k hodnocení přihodila hvězdu navíc, protože už jsem si prostě zamilovala Joea. A taky Kepnesovou – ženská s jedním s nejlepších stylů, co si můžete koupit. #AllYouNeedIsLove – nebo ne? 5/5 a přečtěte si to!


„A upřímně, Facebook není tak hrozný, jak jsem si myslel. Jakmile jsi tam, otevře se ti síť, jejímž si středem, a to člověku dodá pocit síly. Lidé jsou zábavní, je sranda je pozorovat. Stejně jako kočky. Jsou tak osamělí, že tráví narozeniny na internetu a děkují ostatním za přání, i když si vlastně všichni vzpomněli jen díky tomu, že jim to Facebook řekl.“

  • Share:

You Might Also Like

14 komentářů

  1. Páni, tos mě navnadila! :D :) Pravda, taky nemám ráda, když hlavním hrdinům všechno prochází a mrchy mě vytáčejí, nicméně něco pořádně napínavýho bych si přečíst potřebovala. :D :) A fakt se mi líbí ty obálky, nemůžu si pomoct. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jdi do toho, stojí to za to. Minimálně je to vážně originální počin! :)
      Hezký zbytek večera

      Vymazat
  2. O knížce jsem samozřejmě slyšela, ale nevěnovala jsem jí moc pozornosti, protože se nejspíš nejedná o četbu, která by mě osobně bavila.
    Jinak je ale docela zajímavé, že druhý díl se ti zdá lepší než první - většinou to totiž bývá přesně naopak :)

    Lory Humble

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, právě proto jsem i nejdřív váhala, zda se do té dvojky pouštět, ale jsem nadšená :)
      Hezký zbytek večera

      Vymazat
  3. Výborná recenze :) Teď se na Skrytá těla těším ještě víc :) První díl Ty se mi líbil, jsem zvědavá, čím mě Joe dostane teď :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc za pochvalu. Rozhodně je, na co se těšit - Joe je miláček (ježiš, co jsem to právě napsala :D) Užij si čtení :)
      Hezký zbytek večera

      Vymazat
  4. Moc pěkná recenze. Mě první kniha TY tak nějak zklamala, tak jsem se do Skrytých těl už ani nepouštěla a nebudu. Ale je dobře, že ty sis čtení užila. Měj se hezky, Hani :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem se právě po dočtení Ty taky docela bála, ale jsem moc ráda, že jsem do toho šla. Druhé setkání s Kepnesovou byl zážitek :)
      Hezký den, Šári.

      Vymazat
  5. Ja necetla jeste ani jednu,pekna recenze :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za pochvalu, tak až vyšetříš čas, pusť se do toho. Ráda bych znala Tvůj názor :)
      Měj se krásně

      Vymazat
  6. Hani, úžasná recenze. Ač nejsem fanda tohoto stylu literatury, tak tímto článkem jsi mě dokázala natolik navnadit, že v tuto chvíli mám opravdu chuť si to přečíst. Dala jsi do toho hodně svého nadšení, vnímám jej v každém řádku. Povedlo se Ti to váně moc! Přeju spoustu dalších tak báječných okamžiků nad knihou. Fakt miluju ten pocit, kdy mě to vtáhne do děje a hledám každou volnou chvilku, abych mohla číst dál. Díky moc, že přesně tenhle pocit na mě teď dýchnul :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdeni, ty jsi vážně zlatá. Tolik chvály. Mockrát děkuju, vážně si toho vážím a mám velkou radost, pokud se mi na Tebe podařilo přenést alespoň kousek z mých pocitů. Tato recenze je oproti jiným opravdu až hodně subjektivní, jsem ráda, že se Ti zalíbila.
      Měj se moc krásně :)

      Vymazat
  7. Moc se mi líbí obálka, je taková úderná! :)
    Krásně napsaná recenze, kniha me vážně zaujala :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky mockrát, Magdi. Rozhodně neváhej - nejen obálka je na této knize úžasná :)

      Vymazat