Knižní přírůstky za duben 2016

By Hanka the bookworm - 8:33:00

Ahoj moji milí, dnes se setkáváme nad knižními přírůstky za uplynulý měsíc duben. Musím říct, že to byl na nové knihy opravdu bohatý měsíc. Přibylo mi jich tentokráte hned 13. Aby tedy nebyl článek až přespříliš dlouhý, pustíme se hned do toho. J

Nejvíce nových knih jsem tentokráte získala prostřednictvím internetového nákupu na bux.cz. Vzhledem k tomu, že jsem členkou Knižního klubu, tam mám knížky obvykle s dost výraznou slevou, a proto je pro mě mnohdy docela těžké odolat. Navíc, jak jste mohli vyčíst už v edičním plánu (tady), vyšlo tento měsíc (a vlastně i v měsících minulých) mnoho knih, které jsem samozřejmě zkrátka musela mít doma.

Má objednávka sestávala hlavně z thrillerů, jak už jste u mě asi zvyklí. Nemohla jsem si nechat ujít novinku Dívka, která si říkala Tuesday od Stephena Williamse, a také Farmu od Toma Roba Smithe. Připojila jsem i Bílé kosti, na které mě neuvěřitelně nalákala Kristýnka z The Book Talk blogu (zde). Další na seznamu byla detektivka od Lyndsay Faye – Prach a stín, která mě zase hrozně zaujala v recenzi Jíti (Myanmar) z blogu Book-lords (zde). No, a aby těch nákupů na doporučení některých z vás nebylo málo, připojila jsem ještě Čokoládu (díky ti Kačí – recenze zde). Čokoláda je samozřejmě profláknuté dílo, na které jsem se chystala sama už dlouho, ale až Kačky pozitivní recenze mě dostatečně rozhoupala. Dalším přírůstkem je Mendelův trpaslík od Simona Mawera. Na autora se chystám už neskutečně dlouho a vzhledem k tomu, že miluju biologii a vše s ní spojené, jsem sáhla právě po tomto titulu z oblasti genetiky. Výběr uzavírá další z knih, na které jsem upozorňovala už v edičním plánu, a sice Zeď vzpomínek od Anthonyho Doerra. Posledním kouskem této objednávky byl Petr Pan v přenádherném ilustrovaném vydání.



Další tři knihy mi přibyly díky návštěvě knihkupectví Dobrovský, kam jsem měla 20% slevu (přece ji nenechám nevyužitou, že?). Tentokrát jsem šla úplně na jistotu – pořídila jsem si Nikdykde od mého oblíbence Neila Gaimana, a také další dva díly ze série Úžasná Zeměplocha – Lehké fantastično a Čaroprávnost.


Poslední objednávku jsem učinila na Comics Centru a vy, co už mě sledujete déle, jistě tušíte, že jsem si nemohla koupit nic jiného, než pátý a šestý díl Zámku a klíče od Joea Hilla a Gabriela Rodrigueze. Těmito dvěma díly by se celá tato báječná komiksová série měla uzavírat, takže jsem na to nesmírně zvědavá.


Omlouvám se, že jsem se tentokrát o jednotlivých knihách nerozepsala malinko víc, ale vzhledem k jejich počtu by to asi ani nešlo. Věřím, že většina knih je Vám známá a pokud snad ne, nebojte, o všech se ode mě určitě dříve či později dozvíte prostřednictvím recenzí.


Pochlubte se, kolik knih jste si tento měsíc pořídili Vy a z jaké máte největší radost. Četli jste některou z výše zmiňovaných? Mám se na co těšit? Podělte se se mnou v komentářích, z každé Vaší zprávy budu mít nesmírnou radost. Mějte se krásně (a čtěte). J

  • Share:

You Might Also Like

24 komentářů

  1. Krásne prírastky. :) Prajem príjemné čítanie. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Dovoluji si tvrdit, že duben pro tebe musel být bohatý měsíc, protože taková krásná hromada přírůstků se jen tak nevidí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, Magdi. Byla to ale spíš výjimka, obvykle se snažím nakupovat opravdu o dost méně :D
      Měj se krásně

      Vymazat
  3. Jé, já jsem uplně šťastná, když vidím, že sis opravdu pořídila Čokoládu díky mojí chvále. :)

    Jinak i ostatní přírůstky jsou samozřejmě parádní a doufám, že si je všechny užiješ (a že nám pak dopřeješ recenze!). A přeju ti, aby i květen pro tebe byl v oblasti nových přírůstků tak úspěšný. :)

    Krásnou sobotu přeju!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, je Svět knihy, ale i tak bych se ráda trochu víc krotila (nemám už vůbec místo v knihovně :D). Na všechny knížky se samozřejmě těším, recenze určitě budou :)
      Hezký zbytek víkendu :)

      Vymazat
  4. Jů, ty máš teda přírůstků! :D Vypadají skvěle, zvlášť takhle pohromadě. :)
    No, já mám v plánu zítra zveřejnit Vybarvování, takže to budu všechno sumarizovat až dnes večer nebo zítra, ale určitě se odpovědi na své otázky dozvíš. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já sumarizační články úplně miluju, tak se budu těšit i na ten Tvůj.
      Díky moc a měj se krásně!

      Vymazat
  5. Tedy, ty jsi fakt extra nakupovací knihomol :D Vážně, kam ty knihy dáváš?! Necháváš si je, nebo je opět prodáváš (do antiků, na netu atd.)?
    Minulý měsíc jsem si koupila jednu knihu, a to odbornou antologii Paměť a trauma v humanitních vědách (je to něco, co řeším v bakalářce, ale mám z té knihy radost). Příští měsíc bude asi bohatší, když je Svět knihy :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, občas to trochu ujede, no :D ano, tady jsi narazila - nejen, že jsem nakupovací maniak, ale ještě k tomu se knih hrozně nerada vzdávám (a to i těch, které se mi moc nelíbily). Vzhledem k akutnímu nedostatku místa, jsem teď ale pár knih (takových těch dětštějších) vyřadila a odvezla je k mamce. Ta už je ze mě ale taky na prášky, protože to nemá kam dávat. Knihy ale prodávám fakt zřídka, mám malou neteř a synovce, tak si třeba říkám, že je jednou ocení :) Občas si taky něco vyměňujeme se ségrou a tak..Nicméně místo kupování knížek, bych se opravdu měla zamyslet spíše nad koupí knihovničky.
      Na Svět knihy se taky chystám, tak jsem zvědavá, jak dopadnu :D
      Měj se krásně :)

      Vymazat
  6. Moc krásné přírůstky :) Četla jsem jen Prach a stín a kniha se mi opravdu líbila, máš se na co těšit :) A chystám se na Tuesday a Bílé kosti :) Knížky vypadají hodně zajímavě :) Přeji hezké čtení a krásnou sobotu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc, další člověk, kterému se Prach a stín líbil, to ráda slyším. Mým jediným problémem, když koupím tolik knih, je, že nevím, po které dřív sáhnout. Opravdu doufám, že se ke všem dostanu brzy :)
      Měj se krásně

      Vymazat
  7. Krásné přírůstky, hlavně Farmu ti dost zavidím! :) Užij si čtení :)
    Měj se krásně ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky mockrát :) Farmu právě louskám, snad brzy připravím i recenzi :)
      Měj se krásně

      Vymazat
  8. Krásné přírůstky! :)
    Já jsem se za duben vážně rozšoupla a zároveň se asi zbláznila- 30 knih... Netuším jak budu psát chvástačku :-D
    Dívka mě docela láká, ale pořád nevím :/
    Přeji pěkné čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Páni, 30 knih se ti ani nevejde na fotku ne? :D Já měla problém nacpat tam těch 13. Tak to rozděl do dvou článků ;)
      Na Dívku se brzo chystám, tak třeba ti v rozhodování pomůže i můj názor. :)
      Měj se krásně, Lucí

      Vymazat
  9. Páni - taková spousta nových knížek! Znám z nich zhruba tak polovinu, ale abych se přiznala, žádnou z nich jsme zatím nečetla, i když nad tím v mnoha případech uvažuji. Já mám za duben dvě nové knihy a to tetovaný a Dědičku ohně :)

    Lory Humble

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem moc zvědavá, jestli po nějaké sáhneš :) Na Tetovaného se taky chystám!
      Měj se krásně, Lory

      Vymazat
  10. Jéé, Hani, nádherné přírůstky! Jsem moc ráda, že sis pořídila nové díly Zámku a klíče a také se těším na Tvé dojmy ze Zdi vzpomínek :) No a samozřejmě jsem naprosto nadšená z toho, že sis koupila Bílé kosti a jsem neskutečně natěšená na to, co na ně řekneš :) Přeji krásné čtení a těším se na všechny nové recenze! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Bílé kosti se chystám hóóódně brzy, taky se moc těším. Jak to bude s dalšími z této hromádky zatím nechávám otevřené, nejradši bych ale přečetla všechny hned teď najednou :D
      Měj se krásně, Kristý

      Vymazat
  11. Hanko, přeji krásné čtení, skvělé kousky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky mockrát, jsem na to všecko zvědavá, snad se ke všem těm krasavicím brzy dostanu :)
      Hezký zbytek večera

      Vymazat
  12. Pěkné přírůstky, co říkáš na Farmu ? už jsi četla ? :) Nás 2x nenadchla, recenze na blogu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem četla, brzy bude recenze. Mně se líbila, ale mouchy měla, to zase jo :) Na vaši recenzi mrknu moc ráda, mějte se krásně!

      Vymazat