Knižní přírůstky za březen 2016

By Hanka the bookworm - 15:06:00

Ahoj všichni a vítejte u nového článku. V měsíci březnu mi přibyly čtyři nové knihy a bez dlouhých úvodních řečí se myslím můžeme podívat, které to jsou. J

Musím se přiznat, že osobně patřím spíše ke čtenářům, kteří se vyhýbají „in“ titulům a do ruky se mi tyto knihy obvykle dostanou až dlouho poté, co už je mají všichni přečtené. Nicméně občas udělám výjimku – jako třeba teď s Jackabym od Williama Rittera. Na toto dílko se opravdu s recenzemi roztrhl pytel a téměř všechny jsou pochvalné. Navíc vzhledem k tomu, že je Jackaby přirovnáván k mému oblíbenému Sherlocku Holmesovi, jsem se tedy neudržela, knihu si pořídila a pevně doufám, že ji tento (nebo příští) měsíc přelouskám. Doufám jen, že nebudu zklamaná.


Další přiznání – jsem neuvěřitelný knižní sběratel a nemám ráda, když nemám série kompletní. No a fakt, že vlastním první, druhý a ČTVRTÝ díl detektivní série s Harrym Holem (od Joa Nesbøho) mi zkrátka nedal spát. Tudíž jsem si (i přesto, že se mi první dva díly příliš nelíbily) pořídila Červenku, což je právě díl třetí, abych tak zkompletovala alespoň část této série. Já vím, jsem hrozná, ale co nadělám. Nesbø – nezkoušej mě napotřetí zklamat!


Ve FridayReads u Verči na blogu Bookish friendship jsem si všimla, že čte novinku od Francisca X. Storka. Vím, že tento autor patří k jedněm z jejích nejoblíbenějších, a protože už mám od ní několik osvědčených doporučení, rozhodla jsem se, že taky nějakou knihu tohoto autora vyzkouším. Volba byla dosti jednoduchá, jelikož česky vyšla pouze jeho kniha Marcelo ve skutečném světě. Jsem nesmírně zvědavá, jestli mne autor zaujme tak jako Verunku. J

Všechny výše zmíněné knihy jsem zakoupila přes databázi knih za velmi výhodnou cenu, takže ani moje peněženka až tak neutrpěla…

Z poslední knihy mám možná vůbec největší radost, přestože už jsem oba příběhy, které obsahuje, četla. Jedná se o dvě díla Oscara Wilda – Obraz Doriana Graye a Cantervillské strašidlo (v jedné knize). Právě Obraz jsem si chtěla pořídit už dlouhou dobu, protože ten příběh zkrátka miluju. Když jsem pak v Levných knihách uviděla toto nádherné vydání, které navíc obsahuje právě i druhou kraťounkou povídku, neváhala jsem a za těch asi 70,- si ho prostě musela koupit. Výtisků této knihy tam mají ještě hromadu, takže si určitě taky pro jeden skočte. J


Celkově jsem tedy se svými přírůstky nadmíru spokojená. Mám čtyři nové úžasné knihy a ani jsem za ně dohromady neutratila moc peněz. A co Vy? Utrácíte nebo se krotíte? A jakou knihou jste si udělali tento měsíc radost? Podělte se se mnou v komentářích…

  • Share:

You Might Also Like

16 komentářů

  1. Hani, já jakmile vidím nějaký Tvůj nový článek v tom výpisu, jásám a ihned radostně otevírám :) Jinak krásné přírůstky. Naprosto tě chápu s tou sérií a rozumím tomu, že jsi Červenku dokoupila :) Snad to napotřetí už klapne. Taky Ti moc děkuji za senzační tip na Obraz Doriana Graye v LK, pro takhle krásné vydání si tam opravdu budu muset zaskočit. A moc se těším na Tvůj názor na Jackabyho, zatím jsem si ho nepořídila, ale plánuji to - tak jsem zvědavá, jak se Ti bude líbit :)
    Měj se krásně!
    PS Jsem moc ráda, že Tě Rozum a cit zatím baví a přeji příjemné dočítání! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju a musím říct, že přesně tak to mám i já s těmi Tvými články, doslova je hltám :) Pro ten Obraz si rozhodně zaskoč, mě to vydání okamžitě okouzlilo a za ty prachy? :) Na Jackabyho se chystám koncem měsíce (snad to stihnu) a určitě dám co nejdříve vědět.
      Měj se krásně Kristý!

      Vymazat
    2. Tak Ti ještě jednou moc děkuji, dnes jsem si Obraz pořídila a spolu s ním samozřejmě i něco dalšího :) Vydání je to opravu pěkné, cena skoro směšná, i kamarád - doprovod si jedno rovnou vzal :) Krásný večer, Hani!

      Vymazat
    3. Jojo, už jsem viděla na FB :) Gatsbyho mám také z LK a od Moravii jsem ještě taky nic nečetla, i když má dvě jeho knihy doma. Nejsi v tom sama :)
      Měj se krásně, Kristý

      Vymazat
  2. Moc pěkné knižní přírůstky. Jackabyho jsem si zrovna minulý týden přinesla z knihovny domů, ještě se na něj nedostal čas, ale už se těším na čtení. A Červenku jsme doma měli tak, i když já na tenhle žánr moc nejsem - jiní příslušníci rodiny to mají ale přesně naopak :)
    Lory Humble

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem moc zvědavá i na Tvůj názor na Jackabyho :) Já doufám, že Červenka konečně zlomí mé prokletí s Nesbem. Snad ano :)
      Měj se krásně a děkuju za komentář!

      Vymazat
  3. No páni, no páni, no páni! Já jsem se asi zamilovala do toho vydání Wilda. Levné knihy, říkáš? Ty tady máme taky, takže asi oželím kávu nebo něco podobného a půjdu to omrknout.

    S TÍM NESBEM (já nikdy nezjistím, jak to jméno skloňovat) TI FAKT UŽ PŘEJU NĚJAKÝ POSUN K LEPŠÍMU, protože vydržet s autorem, který tě neuchvátil, to si žádá nějaké zadostiučinění.

    Prostě ti přeju, aby tě žádná z tvých přírůstkových nezklamala.

    Co se týče mě (ano, nastal můj oblíbený čas věnovaný mluvení o mně), tak já jsem naposledy utrácela v lednu, protože šetřím na Anglii, a využila jsem raději služeb knihovny. Každopádně se chystám být příšerná, jelikož to už déle nevydržím, a hodlám si tento měsíc udělat radost s Dragonfly in Amber, druhým dílem Outlandera od Diany Gabaldon, jelikož už konečně udělali tie-in obálku i s fotkou z druhé série seriálu (která mi mimochodem začíná v brzké době a já už se teď nemůžu dočkat).

    Přeju krásný zbytek dne!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To vydání neuchvátilo tedy pouze mě, zdá se :) - to mám radost.
      Skloňování Nesboho už mi začíná docela jít. To "o" se čte v norštině opravdu jako e. Skloňuje se to tedy jakoby se to psalo Nesbe (mám to potvrzeno přímo z jeho knih - tedy z těch "textů o autorovi" jak jsou na přebalech).
      No a konečně k Tvým nákupům - jednou za čas je třeba si udělat radost!
      Měj se krásně

      Vymazat
    2. Je vůbec možné, aby někoho neuchvátilo? Vypadá vážně naprosto dokonale.

      Takže je to vážně "s Nesbem"? Jsem vůbec netušila, děkuju za informaci!

      A správně, člověk po delší době, kdy si nekoupí nic pěkného, začne být celý nesvůj. A já jsem naprosto k nevydržení, když se delší dobu nemám na co těšit.

      Krásný zbytek dne přeju.

      Vymazat
    3. S těmi nákupy to máme stejně. Každý měsíc si říkám, že nové knihy přece nepotřebuji. Zároveň ale každý měsíc vychází skvělé novinky nebo narazím na něco v akci a to se pak holt nejde udržet :)

      Vymazat
  4. Ten Wilde je fakt krásný! Tedy Obraz Doriana Graye jsem četla a zas tak mě nevzal, mám ale od Wildea moc ráda Ideálního manžela. Skvělý autor :)

    Jinak musím říct, že si moc knihy nekupuju - spíš jenom o narozeninách a Vánocích, plus občas, když mám pocit, že nějakou knihu opravdu "potřebuju" (víš jak), ale to je jednou za uherský rok :) Jsem velká fanynka knihoven všeho druhu :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Ideálního manžela se rozhodně chystám a ráda bych taky vyzkoušela jeho pohádky. Celkově mám jeho tvorbu taky dost ráda :)
      No, já jsem tedy knihovny navštěvovala hlavně dřív, ale od té doby, co mám trošku větší přístup k penězům je to se mnou špatné. Jsem hrozný sběratel a všecko potřebuju mít doma - no, co nadělám.
      Měj se krásně, Leni!

      Vymazat
  5. Do LK mám také v plánu výpravu a plánuji se vrátit s pořádnou hromadou knih! :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tam odtud se snad ani jinak vrátit nedá! :D
      Užij si nákup.

      Vymazat
  6. Ty jo to vydání Wilde je vážně pěkný! :) A s Nesbøm ti držím palce, ale mám takový pocit, že od toho třetího dílu se to víc rozjíždí, já taky musím doplnit sérii, mám jich pár na přeskáčku a nutně potřebuji 4 díl abych mohla pokračovat ve čtení dál :D A jsem zvědavá, co řekneš na Jackabyho :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, to mi právě říká každý, že tím třetím dílem se to láme, zatím tomu stále věřím, tak snad už...:) Na Jackabyho jsem sama zvědavá, k jeho koupi notně přispěla i Tvá recenze!
      Měj se krásně

      Vymazat